Bitcoin Forum
December 11, 2016, 10:04:43 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.13.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: GPU for Nvidia cards - help pls  (Read 3335 times)
HurrDurr|Lafara
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 16



View Profile WWW
July 16, 2012, 10:10:41 AM
 #1

Hey everyone out there (:

I have a question about "how can i enable GPU for my Nvidia card"

Graficcard: Nvidia GeForce GT 520 MX
Processor: Intel Core i7-2670QM

If i start guiminer make a new OpenCL miner i can only take "GeForce GT 520MX" and set the CPU affinity.
So now I'm mining with CPU 5 - 6 MHash/s
Is there any way I can enable GPU for my card and mine with GPU ( 5-6 MHash/s is really slow)

Would be nice if anyone could help
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1481450683
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481450683

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481450683
Reply with quote  #2

1481450683
Report to moderator
1481450683
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481450683

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481450683
Reply with quote  #2

1481450683
Report to moderator
1481450683
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481450683

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481450683
Reply with quote  #2

1481450683
Report to moderator
RaTTuS
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 792


Bite me


View Profile
July 16, 2012, 10:13:50 AM
 #2

from the command line in guiminer type
poclbm.exe
and see what it says - you will probably need to point the device to the card
i.e.
-d1

In the Beginning there was CPU , then GPU , then FPGA then ASIC, what next I hear to ask ....

1RaTTuSEN7jJUDiW1EGogHwtek7g9BiEn
HurrDurr|Lafara
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 16



View Profile WWW
July 16, 2012, 10:17:35 AM
 #3

If I open poclbm.exe in the guiminer folder it closes itself immediatly after opening...
mokahless
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 464



View Profile
July 16, 2012, 10:30:58 AM
 #4

Is this a laptop with switchable graphics?

HurrDurr|Lafara
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 16



View Profile WWW
July 16, 2012, 10:33:45 AM
 #5

Is this a laptop with switchable graphics?

yes it's a laptop but i dont know if the graphics are switchable
Gabi
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1050


View Profile
July 16, 2012, 10:45:18 AM
 #6

Please note that CPU and Nvidia mining is VERY SLOW, you are just wasting time and electricity
An ATI is much faster
HurrDurr|Lafara
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 16



View Profile WWW
July 16, 2012, 12:06:54 PM
 #7

Please note that CPU and Nvidia mining is VERY SLOW, you are just wasting time and electricity
An ATI is much faster

Yeah i know that, for that i want to change to GPU but i dont know how...
John (John K.)
Global Troll-buster and
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1092


Will read PM's. Have more time lately


View Profile
July 16, 2012, 12:08:46 PM
 #8

Please note that CPU and Nvidia mining is VERY SLOW, you are just wasting time and electricity
An ATI is much faster

Yeah i know that, for that i want to change to GPU but i dont know how...
It's impossible to change the GPU for most laptops.

My BTC Tip Jar: 1Pgvfy19uwtYe5o9dg3zZsAjgCPt3XZqz9 , GPG ID: B3AAEEB0 ,OTC ID: johnthedong
Escrow service is available on a case by case basis! (PM Me to verify I'm the escrow!)

HurrDurr|Lafara
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 16



View Profile WWW
July 16, 2012, 12:26:58 PM
 #9

Please note that CPU and Nvidia mining is VERY SLOW, you are just wasting time and electricity
An ATI is much faster

Yeah i know that, for that i want to change to GPU but i dont know how...
It's impossible to change the GPU for most laptops.

hmm.. i dont want to change the GPU. I will try to explane my situation^^

I have a Nvidia grafic card (GT 520 MX), I know that it's possible to mine with GPU with that card, but when i start guiminer and want to mine i only can select "GeForce G 520 MX" and i can select on how much of my 8 cores i want to mine, so the only way i can mine is with CPU. And my question here is how i can enable that i can mine with GPU with my grafic card.
hope this is intelligible

EDIT: i installed GPU Caps Viewer and under GPU it says "unknown", dont know why
John (John K.)
Global Troll-buster and
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1092


Will read PM's. Have more time lately


View Profile
July 16, 2012, 12:54:07 PM
 #10

from the command line in guiminer type
poclbm.exe
and see what it says - you will probably need to point the device to the card
i.e.
-d1

Use this.

If I open poclbm.exe in the guiminer folder it closes itself immediatly after opening...
Run using CMD as RaTTuS said above.

My BTC Tip Jar: 1Pgvfy19uwtYe5o9dg3zZsAjgCPt3XZqz9 , GPG ID: B3AAEEB0 ,OTC ID: johnthedong
Escrow service is available on a case by case basis! (PM Me to verify I'm the escrow!)

HurrDurr|Lafara
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 16



View Profile WWW
July 16, 2012, 01:00:26 PM
 #11

then it says:

Traceback <most revent call last>:
  File "poclbm.py", line 48, in <module>
pyopencl.LogicError: clGetPlatformIDs failed: inavild/unknown error code

EDIT: I'm now mining with rpcminer-Cuda 10-11Mhash/s . It's the best i get or can it also be better?
senesazi
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 10


View Profile
July 16, 2012, 05:06:32 PM
 #12

GT520 is a pretty low-end card, so yes it seems adequate. Comparable really with the about 13MH/s I was getting with a 9600GT.
HurrDurr|Lafara
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 16



View Profile WWW
July 16, 2012, 05:15:29 PM
 #13

GT520 is a pretty low-end card, so yes it seems adequate. Comparable really with the about 13MH/s I was getting with a 9600GT.

ok thx for the information
zorgberg
Member
**
Offline Offline

Activity: 62


View Profile
July 16, 2012, 05:45:21 PM
 #14

Yes this sounds about right.  Does anyone know why it is that Nvidia cards are so much worse than ATI?
HurrDurr|Lafara
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 16



View Profile WWW
July 16, 2012, 06:09:15 PM
 #15

Yes this sounds about right.  Does anyone know why it is that Nvidia cards are so much worse than ATI?

https://en.bitcoin.it/wiki/Why_a_GPU_mines_faster_than_a_CPU#Why_are_AMD_GPUs_faster_than_Nvidia_GPUs.3F
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!