Bitcoin Forum
December 08, 2016, 12:20:11 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.13.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Mining at 100 mhash with my 5770..  (Read 2787 times)
pindis
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 150



View Profile
May 22, 2011, 03:23:59 PM
 #1

something seems to be wrong. no mods that i do with overclocking helps. it's stays at 100 mhash. I checked https://en.bitcoin.it/wiki/Mining_hardware_comparison and saw a guy with a vapor-x who had 200? I run phoenix with the following tags:

-k poclbm DEVICE=0 VECTORS BFI_INT AGGRESSION=5

I did a little bit of searching on 5770 but nothing came up.

Is somebody wise enough to know if I simply suck or if I'm just unlucky with my GFX

Donations:
LTC: LL6DznTetC6Xi6YZtLsYQ9QPoxFfoRcNx2 BTC: 1HNUCrSPQ3b8fTnZiZgFTDisnbNuSxwdRc XPM: AQS7ttCZXFU4HUTFo8BmB4wrAfb8NxSuJF
1481156411
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481156411

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481156411
Reply with quote  #2

1481156411
Report to moderator
1481156411
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481156411

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481156411
Reply with quote  #2

1481156411
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1481156411
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481156411

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481156411
Reply with quote  #2

1481156411
Report to moderator
1481156411
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481156411

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481156411
Reply with quote  #2

1481156411
Report to moderator
grndzero
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 392


View Profile
May 22, 2011, 03:26:13 PM
 #2

Did you try upping the AGGRESSION to 8 10 or 12?

Ubuntu Desktop x64 -  HD5850 Reference - 400Mh/s w/ cgminer  @ 975C/325M/1.175V - 11.6/2.1 SDK
Donate if you find this helpful: 1NimouHg2acbXNfMt5waJ7ohKs2TtYHePy
pindis
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 150



View Profile
May 22, 2011, 03:28:55 PM
 #3

Did you try upping the AGGRESSION to 8 10 or 12?


Yes. stays the same Smiley

Donations:
LTC: LL6DznTetC6Xi6YZtLsYQ9QPoxFfoRcNx2 BTC: 1HNUCrSPQ3b8fTnZiZgFTDisnbNuSxwdRc XPM: AQS7ttCZXFU4HUTFo8BmB4wrAfb8NxSuJF
grndzero
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 392


View Profile
May 22, 2011, 03:52:51 PM
 #4

I'm not too familiar with the 57xx series. Have you tried any of the overclocking programs or are you just running the card with the stock speeds?

Do you have other programs running on your computer when you're running the mining software? Make sure you have everything else closed when you try it.

Ubuntu Desktop x64 -  HD5850 Reference - 400Mh/s w/ cgminer  @ 975C/325M/1.175V - 11.6/2.1 SDK
Donate if you find this helpful: 1NimouHg2acbXNfMt5waJ7ohKs2TtYHePy
pindis
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 150



View Profile
May 22, 2011, 03:56:53 PM
 #5

I'm not too familiar with the 57xx series. Have you tried any of the overclocking programs or are you just running the card with the stock speeds?

Do you have other programs running on your computer when you're running the mining software?

I've tried both catalyst and afterburner. getting no difference in any Smiley

- well I'm using utorrent, skype, chrome and messenger and ofcourse bitcoin server and the two consoles with phoenix and for my 6850 poclbm.exe. using like 2 gb ram out of 6.

Donations:
LTC: LL6DznTetC6Xi6YZtLsYQ9QPoxFfoRcNx2 BTC: 1HNUCrSPQ3b8fTnZiZgFTDisnbNuSxwdRc XPM: AQS7ttCZXFU4HUTFo8BmB4wrAfb8NxSuJF
grndzero
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 392


View Profile
May 22, 2011, 04:00:35 PM
 #6

I'm not too familiar with the 57xx series. Have you tried any of the overclocking programs or are you just running the card with the stock speeds?

Do you have other programs running on your computer when you're running the mining software?

I've tried both catalyst and afterburner. getting no difference in any Smiley

- well I'm using utorrent, skype, chrome and messenger and ofcourse bitcoin server and the two consoles with phoenix and for my 6850 poclbm.exe. using like 2 gb ram out of 6.

Skype and Chrome both use video card resources. Depending on what messenger you're using it might use flash for ads and flash has the ability to access video card resources to speed up processing. Try closing all of them and running it without them all. Anything accessing video resources can impact mining speed.

Ubuntu Desktop x64 -  HD5850 Reference - 400Mh/s w/ cgminer  @ 975C/325M/1.175V - 11.6/2.1 SDK
Donate if you find this helpful: 1NimouHg2acbXNfMt5waJ7ohKs2TtYHePy
pindis
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 150



View Profile
May 22, 2011, 04:11:47 PM
 #7

I'm not too familiar with the 57xx series. Have you tried any of the overclocking programs or are you just running the card with the stock speeds?

Do you have other programs running on your computer when you're running the mining software?

I've tried both catalyst and afterburner. getting no difference in any Smiley

- well I'm using utorrent, skype, chrome and messenger and ofcourse bitcoin server and the two consoles with phoenix and for my 6850 poclbm.exe. using like 2 gb ram out of 6.

Skype and Chrome both use video card resources. Depending on what messenger you're using it might use flash for ads and flash has the ability to access video card resources to speed up processing. Try closing all of them and running it without them all. Anything accessing video resources can impact mining speed.

Just tried to close everything besides the miners. no increase at all.. stays at 98 mhash/s

Donations:
LTC: LL6DznTetC6Xi6YZtLsYQ9QPoxFfoRcNx2 BTC: 1HNUCrSPQ3b8fTnZiZgFTDisnbNuSxwdRc XPM: AQS7ttCZXFU4HUTFo8BmB4wrAfb8NxSuJF
Dread88
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 5


View Profile
May 22, 2011, 04:15:00 PM
 #8

Try the GUI Miner (it's the fastest to set up) also what is the core clock?

Sharecoin: SMZcDCiwcSR4E2RruuuJV33hxBquyrK1bs
pindis
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 150



View Profile
May 22, 2011, 04:18:17 PM
 #9

Try the GUI Miner (it's the fastest to set up) also what is the core clock?

Coreclock is 960mhz. can't increase more.

and tried guiminer too. same story.. Sad

Donations:
LTC: LL6DznTetC6Xi6YZtLsYQ9QPoxFfoRcNx2 BTC: 1HNUCrSPQ3b8fTnZiZgFTDisnbNuSxwdRc XPM: AQS7ttCZXFU4HUTFo8BmB4wrAfb8NxSuJF
phants
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 180



View Profile
May 22, 2011, 04:20:42 PM
 #10

My 5770 at 900/4800 MHz - 195 Mhash/s
Phoenix 1.48
phoenix.exe -u http://worker:pass@btcmine.com:8332/ -k phatk DEVICE=0 VECTORS WORKSIZE=128 BFI_INT AGGRESSION=8

Driver 11.5 with APP 2.4
AMD Sempron 3200+
1 GB DDR2
PCI-E 1.0 x16
Dread88
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 5


View Profile
May 22, 2011, 04:21:58 PM
 #11

very very strange  Embarrassed try different versions of the sdk 2.1->2.4

Sharecoin: SMZcDCiwcSR4E2RruuuJV33hxBquyrK1bs
JayC
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 34


View Profile
May 22, 2011, 04:31:13 PM
 #12

something seems to be wrong. no mods that i do with overclocking helps. it's stays at 100 mhash. I checked https://en.bitcoin.it/wiki/Mining_hardware_comparison and saw a guy with a vapor-x who had 200? I run phoenix with the following tags:

-k poclbm DEVICE=0 VECTORS BFI_INT AGGRESSION=5

I did a little bit of searching on 5770 but nothing came up.

Is somebody wise enough to know if I simply suck or if I'm just unlucky with my GFX

Try this:

-k phatk DEVICE=0 VECTORS BFI_INT FASTLOOP=false AGGRESSION=9

I'm running 5770's at 960 with that command and getting about 212-213 Mh/s

Also, what is the temp on the card?  It will slow down a lot if the temp gets too high.
Tukotih
Member
**
Offline Offline

Activity: 70


View Profile
May 22, 2011, 06:13:10 PM
 #13

...Also, what is the temp on the card?  It will slow down a lot if the temp gets too high.
Really? Aren't GPU's built to withstand 90-100C heat without affecting performance?

Donations always appreciated: 1GkRu9rZxk5iMRzsrcZxZ3BUHV1SWNZ9RB
IMPORTANT! Switch from deepbit: http://forum.bitcoin.org/index.php?topic=8653.0
JayC
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 34


View Profile
May 22, 2011, 06:30:00 PM
 #14

...Also, what is the temp on the card?  It will slow down a lot if the temp gets too high.
Really? Aren't GPU's built to withstand 90-100C heat without affecting performance?

My experience with the 5770's is that at some point they slow down due to the heat...  That is somewhere north of 80C when that happens, my Mh/s rate dropped like a stone, it was reproducible on my cards...  once I drop the temp down no more problems.  Might just be my model of the 5770's... but I wouldn't want to run a card that hot 90+C for very long.
Tukotih
Member
**
Offline Offline

Activity: 70


View Profile
May 22, 2011, 07:38:25 PM
 #15

...Also, what is the temp on the card?  It will slow down a lot if the temp gets too high.
Really? Aren't GPU's built to withstand 90-100C heat without affecting performance?

My experience with the 5770's is that at some point they slow down due to the heat...  That is somewhere north of 80C when that happens, my Mh/s rate dropped like a stone, it was reproducible on my cards...  once I drop the temp down no more problems.  Might just be my model of the 5770's... but I wouldn't want to run a card that hot 90+C for very long.
Okay, I always try to keep my cards below 80C anyway. I just had an X1900 six years back that used to run at about 95C idle. The temp didn't raise anything when stressed though. Could just have been a broken sensor.

Donations always appreciated: 1GkRu9rZxk5iMRzsrcZxZ3BUHV1SWNZ9RB
IMPORTANT! Switch from deepbit: http://forum.bitcoin.org/index.php?topic=8653.0
pindis
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 150



View Profile
May 22, 2011, 07:43:24 PM
 #16

its 60-70 degrees. :-) will try more later

Donations:
LTC: LL6DznTetC6Xi6YZtLsYQ9QPoxFfoRcNx2 BTC: 1HNUCrSPQ3b8fTnZiZgFTDisnbNuSxwdRc XPM: AQS7ttCZXFU4HUTFo8BmB4wrAfb8NxSuJF
Tyran
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 40


View Profile
May 22, 2011, 08:55:25 PM
 #17

Are you sure you don't have anything running in the background that could be using the card's hardware video decoder? It could lock the core to 400 MHz and cause it to ignore overdrive settings.
What's the current clock speed displayed on the bottom of the CCC overdrive tab (not what the slider is set to)?
I used to pull up to 210 on my 5770.
pindis
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 150



View Profile
May 22, 2011, 09:03:47 PM
 #18

Are you sure you don't have anything running in the background that could be using the card's hardware video decoder? It could lock the core to 400 MHz and cause it to ignore overdrive settings.
What's the current clock speed displayed on the bottom of the CCC overdrive tab (not what the slider is set to)?
I used to pull up to 210 on my 5770.

I will answer this once I'm done gaming for the day :-)

Donations:
LTC: LL6DznTetC6Xi6YZtLsYQ9QPoxFfoRcNx2 BTC: 1HNUCrSPQ3b8fTnZiZgFTDisnbNuSxwdRc XPM: AQS7ttCZXFU4HUTFo8BmB4wrAfb8NxSuJF
pindis
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 150



View Profile
May 22, 2011, 11:39:27 PM
 #19

Hello boys and girls. after some gaming I decided to go ahead on fix this problem, so I downloaded amd gpu clock tool.. that fixed it from 157 mhz -> 890 Smiley

now it works at 190 mhash and I'm satisfied Smiley thanks for all the replies guys. I'm a little concerned about it getting 85 degrees, but my friend says it's no problem! Smiley so I'll be mining! Wink

Donations:
LTC: LL6DznTetC6Xi6YZtLsYQ9QPoxFfoRcNx2 BTC: 1HNUCrSPQ3b8fTnZiZgFTDisnbNuSxwdRc XPM: AQS7ttCZXFU4HUTFo8BmB4wrAfb8NxSuJF
foo
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 409



View Profile
May 23, 2011, 12:15:07 AM
 #20

I would definitely recommend keeping the card at 80 C or lower. turn the fan up to 100% if necessary, or install extra case fans.

I know this because Tyler knows this.
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!