Bitcoin Forum
December 06, 2016, 04:03:05 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.13.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: PSU Issue? Miner locking up.  (Read 715 times)
Cablesaurus
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 302



View Profile WWW
May 24, 2011, 04:50:00 PM
 #1

I'm having an odd issue on my Win7 64 4-card miner.
The box has 3 5870's and 1 5850.
I had been using it with a Corsair 850tx psu.

A few days ago I had a few lockups... I tuned the 5850 down 25mhz and that seemed to help, until last night, I've had 3 lockups since last evening.

I tuned each of the 4 cards back down 25mhz, however the machine still locked up in about an hour.

No idea what could be the root of this, could it be a PSU issue or something else entirely?

PCIe Extender Cables; Dummy Plugs, Fans; PSU Cables; Cases & More
Visit www.Cablesaurus.com and our forum thread at http://bitcointalk.org/index.php?topic=6128.0
1481040185
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481040185

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481040185
Reply with quote  #2

1481040185
Report to moderator
Bitcoin addresses contain a checksum, so it is very unlikely that mistyping an address will cause you to lose money.
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1481040185
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481040185

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481040185
Reply with quote  #2

1481040185
Report to moderator
1481040185
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481040185

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481040185
Reply with quote  #2

1481040185
Report to moderator
trentzb
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 406


View Profile
May 24, 2011, 05:01:03 PM
 #2

What MB/CPU/RAM are you using? What core/mem/vddc are your GPUs set to?

You may be running up against PSU limits. I don't trust the https://en.bitcoin.it/wiki/Mining_Hardware_Comparison for power consumption any longer after I measured 256W being pulled from a 5850 on just the two 6-pin PCIe connectors. Granted I had a reasonable OC.
Basiley
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 42


View Profile
May 24, 2011, 06:07:45 PM
 #3

for 4x5870 setup you need something like 1200W PSU, imo.
but thats depend 12V bus PSU caps.
chungenhung
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1134


View Profile
May 24, 2011, 09:25:32 PM
 #4

definitely PSU or maybe the outlet simply can't supply enough power.

Trading MtGox USD for Dwolla/ACH deposit/Chase cash deposit
https://bitcointalk.org/index.php?topic=90115.0
Buy/Sell Call/Put Bitcoin options https://bitcointalk.org/index.php?topic=99853.0
zimpixa
Member
**
Offline Offline

Activity: 98


View Profile
May 24, 2011, 10:40:10 PM
 #5

With 5850 at 985/300 1.2V its taking 200W more from idle to 100% usage (measured from socket). So your 5870 can take up to 250W I guess. PSU for sure. It was working, cuz U were some time above the limit, which your PSU could handle, but its ability was downgrading much faster.

YinCoin YangCoin ☯☯First Ever POS/POW Alternator! Multipool! ☯ ☯ http://yinyangpool.com/ 
Free Distribution! https://bitcointalk.org/index.php?topic=623937
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!