CryptoSpot maceramla ilgili notlar:
1 Mart 2015'de xentus un referansı ile siteye üye olmuşum.
Ghz,rig, zorluk, pool kavramlarını öğrenip deneyimlemişim.
Nisan da stake kavramını öğrenip stake yapmaya başlamışım.
faucetlerden ve siteden gelen satoshilerle alcurex ve cryptogator da alım yapmaya başlamışım.
bu mayıs ortalarına kadar 500sat ın altındaki fiyatlardan gerçekleşmiş hep.
sonra stake gelirini maksimize etme üzerine bir takım denemelerim olmuş.
20 mayıs ta CS yobit.net'e girince olayın rengi benim için değişmiş.
çünkü imza geliri olayını yeni öğrenmiştim ve imza geliri ile direk CS alabilir duruma geldim
20 mayısa geldiğimizde ortalama 140 satoshi maliyetle elimde yaklaşık 20.000 CS vardı.
bu sisteme rig alarak veya coin alarak toplam yatırdığım 0.08185 BTC
malesef tam bu tarihlerde xpooky salağı triviabot ile CS dağıtmaya başladı.
tabi hiç bir zaman roi rakamım olan 410 satoshi yi göremedik bir daha xpooky blackmarketi oturtamadığı gibi
irc'den CS dağıtmaya devam etti sonunda dellenip 8 haziranda 150 satoshi'den elimdeki tüm CS yi sattım. (0.0315 BTC)
1100 Ghz miner kaldı elimde. sonra beklemeye başladım.
siteden btc çekilemediği için içerde biriken btc ile rig ve ghz almaya devam ettim.
sonra CS ile rig ve ghz satışı başlayınca rigleri yarısını CS olarak satıp onlarıda btc ye çevirdim yobitte.
0.025 BTC den rig satışlarından geldi.
zararım net 0.02535 BTC ye düştü.
1 kere haziran sonunda şansım yaver gitti ve 0.01 btc yi widthraw etmeyi başardım.
roi olmamam 0.01535 BTC kalmıştı. tam bu sırada HYIP olayına girdi adam. biraz toparlanmalar oldu.
en son bu hack olayına kadar ben elime geçen CS leri satmaya devam ettim.
sonra v2 uygulaması geldi rigler CS üretimini bıraktı.
tam hesaplayamadım ama roi oldum sanırım. içerdede riglerden 10 günde bir 100.000 satoshi düzenli ödeme geliyordu.
siteye saldırı oldu.
benim maceram bu kadar.
Kripto para olayına yeni başlamış eski bir borsacı olarak, 7 ayda CS sayesinde bir çok kavramı deneyimleyerek öğrenme şansım oldu. Öğrendiklerim yanıma kar kaldı.