Fikir iyiymiş ama dolu bir btc adresi getirmek çok çok zor. Yoksa bu mining çiftlikleri 25 btc için blok kazıcağına satoshinin 900.000 bitcoin adreslerini kazarlardı
Ama belki tuttururlardı bi kaç yüz adres.
hayır maden çiftliklerinde kullanılan asic'ler private key & public key üretimi yapmazlar. bu iş için ayrıca asic üretmek gerekir.
Bu arada şöyle de bir durum var yamuluyorsam biri beni düzeltsin. A cüzdanında bulunan X adet adres içerisinden birinde toplamda Y adet BTC var, A cüzdanı içerisinden doğrudan başka bir adrese Y+2 BTC göndermek istediğinizde 2 BTC'yi ana adresten alıp kalanını Y'den alıyor ancak blockchainde Y adresinde hala o bakiye var görünüyor. Bunu daha önce denemişliğim var eğer gözlerim beni yanıltmıyorsa oradan BTC'ler lokal cüzdan içinden başka bir adrese kaydırılırsa ki Bitcoin cüzdanı bunu otomatik olarak yapıyor, blockchainde o adreste hala btc olduğunu görüyorsun ama içi aslında çoktan boşaltılmış oluyor.
o blockchain.info'nun hatasıdır muhtemelen. ya da gördüğünüz şey tavsiye edilmeyen change address kullanımıdır. şöyle ki;
bütün adresleri seçip içlerindeki btc'nin bir kısmını başka bir yere transfer ederken para üstü (change) adresi olarak girdilerden birini vermişsinizdir.
örnekle açıklayacak olursam:
1. adreste: 5 BTC var,
2. adreste: 2 BTC var,
3. adreste: 10 BTC var,
4. adreste: 3 BTC var.
tüm bu girdileri para kontrolü ile seçtim, 5. adrese 10 BTC gönderim yaptım ve para üstü adresi olarak da 1. adresi seçtim.
toplamda 20 BTC girdi ve 2 farklı 10 BTC, 10BTC çıktı üretirim bu çıktılar 1. ve 5. adrese ait olur.
ilk anda 1. adreste 5 BTC olmasına rağmen artık 10 BTC olur.
bunu farklı blok zinciri siteleri doğru yorumlayamayabilir, işlemi farklı sitelerden (blockr.io gibi) kontrol etmekte fayda var.
edit: yanlış yorumlanma sebebi şu: 1. adreste 5 BTC varken bu adres kendi kendine 10 BTC gönderiyormuş gibi olur (aslında diğer adreslerden 5 BTC bu aderse kayar veya bu adresin 5 BTC'si farklı adrese yollanır buna diğerlerinden 10 BTC gelir). bunun nasıl olduğunu kesin olarak söylemek pek mümkün değil.