Bitcoin Forum
June 25, 2024, 04:01:34 AM *
News: Latest Bitcoin Core release: 27.0 [Torrent]
 
  Home Help Search Login Register More  
  Show Posts
Pages: [1]
1  Local / Altcoins (Monede Alternative) / Guider.travel-contact direct cu ghici turistice similar cu Uber on: June 25, 2019, 07:56:27 PM


 

 

WEBSITE | TWITTER | TELEGRAM | WHITEPAPER |

 











 

Exclusiv! Toti partenerii care vor utiliza link-ul personal de referinta si vor aduce noi investitori care vor achizitiona token-uri (GDR) in etapa IEO vor beneficia de 10% din suma investita de acestia! ( in moneda de achizitie, nu in token-uri)


2  Local / Anunturi Monede Alternative / Re: Surpriza din Decembrie - Moneda Oracol (xor) si platforma aferenta on: December 19, 2017, 03:26:23 PM
Mesaj de avertizare - Oracol este o moneda in stagiul experimental - Nimic din ceea ce este scris mai jos nu trebuie considerat a fii 100% stabilit.Parametrii monezii,modul de lansare,pretul,designul si toate componentele vor fii schimbate dupa cum vor dicta imprejurarile.Scopul final este de a lansa moneda si a de a fii listata pe exchange uri .Pana la data de lansare considerati totul ca un experiment.Monezile oferite in bounty (recompense) sint reale si pot fii pastrate.Va multumesc

Salut tuturor,
Acum ca Bitcoinul se indreapta cu pasi repezi spre $10,000.00 US dollars ( a trecut de mult si de pragul asta..ha ha) !!! Ce ne facem?? Pai cum ce ne facem..facem moneda noastra Smiley
Deci cam de ceva timp am aceasta idee.Am mai vorbit pe ici pe colo cu cativa membri din forum ( si nu numai ) si am ajuns la concluzia ca ce face omul cu mana lui se numeste ..ORACOL (simbol xor). Este aproape de a fii lansata (in aprox 3 sapatmani numa bune de sarbatori..ha ha) si a fost testata cu success .Dar pentru ca asa este protocolul la o lansare de moneda pe BitcoinTalk va fii mai intai pusa pe GitHub ca sa poata fii analizata de toata lumea. Ce pot sa va spun este ca proiectul vine cu o platforma de comercializare proprie - Oracol Gateway https://oracol.mobi unde am stabilit un pret de 5 (pretul poate fluctua pana la lansare ) centi canadieni de oracol. Oracol este un clone de Litecoin practic si va avea premining (sub 2%) si in jur de 184,000,000.00 (milioane) va fii totalul.Prefer sa anunt aici acest proiect iar cand vai fii lansata voi posta in pagina dedicata lansarii de monede in engleza (sper sa fie ok cu moderatorul) Oricum platforma Oracol are 2 obiective mari si include si o platforma de social media proprie.
Pe masura ce voi da mai multe detalii voi pune si un tutorial in detaliu cum sa creezi o moneda clona de Litecoin .
Deocamdata o imagine a paper wallet care il voi folosi ca plata pentru diferite sarcini (bounty) de care o sa fie nevoie de la useri, si moneda in sine mai jos.Daca sinteti interesati sa participati in acest proiect si dispuneti de ceva timp si cunostinte in materie de web graphics,web design
sau chiar developer trimiteti un pm.

Dupa cum vedeti am introdus si un nou set de icons ca sa fie cool  Grin
Pentu cine doreste sa o testeze va dau linkul sa descarcati Portofelul si ce minati va ramane (primele 5000 de blocuri minate sint in valoare de 500 de Oracol fiecare..dupa aia scade la 50 fiecare block minat) .Nu este pusa pe Github deocamdata .. daca va este teama nu descarcati. https://ufile.io/xe6ni La instalare va da un fals pozitiv de virus  pentru ca este un exe file.Pentru cine nu stie cum sa minezi cu wallet - se apasa la tabul de" Help " apoi pe "Debug window" apoi pe tabul "Console" (in fereastra nou deschisa) si apoi se scrie "setgenerate true" (fara ghilimele) si apesi pe "Enter" pe tastatura.In scurt timp computerul sau laptopul o sa inceapa sa mineze.
*********************************************************************************
50000 de Oracol xor bounty (recompensa) pentru cine se inscrie pe gateway sa testam platforma pentru primii 10 useri !!!
https://oracol.mobi
Pentru cei care s-au inregistrat in Oracol Gateway (exchange) va rog sa trimiteti pm sau scrieti aici daca a mers verfificarea prin SMS la inscriere si verificarea prin email .pentru verificarea documentelor In loc de fotografii puteti incarca orice poze deocamdata pana devine operational . De asemenea va trebui sa descarcati eventual si portofelul Oracol ca sa va pot trimite Monezile sau le pot incarca pe paper wallet si va trimit pdf pe email sa printati.Va multumesc!
**********************************************************************************
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Avatar de ORACOL aici ----------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------







salut!
sunt nou in domeniu si am ceva retineri in legatura cu aceste monede, in ideea ca au disparut destui BTC din conturi, este o certitudine ca nu se va intampla nimic in viitor cu aceste instalari?
Multumesc!
3  Local / Romānă (Romanian) / Re: Bitcoini furati din wallet! on: December 03, 2017, 10:13:46 AM
Salut baieti! Am cumparat ieri ceva bitcoin , adunand 1.67btc folosind ca wallet mycellium. Azi dimineata cand m am trezit vad 0 btc. Acei 1.67 aparand la history ca trimisi intr o adresa la ora 3 dimineata. Va rog ajutati ma daca mai pot recupera btc u !

Acesta este adresa unde s au trimis

13YKcoCqdCFE2MWCFcL4yfiHJB18Pu59V2

Mentionez ca aveam pin la wallet in momentul cand voiam sa trimit
Imi pare rau pentru tine, sper sa poti face ceva si sa recuperezi btc, dar sansele sunt foarte foarte mici, noi cei incepatori trebuie sa fim mai atenti la ce accesam.
Bafta in continuare.
4  Local / Romānă (Romanian) / Re: SCasa de vacanta pentru Bitcoin? on: December 03, 2017, 10:01:11 AM
Eu nu inteleg cum se aranjeaza hartiile la o vanzare de imobiliara in BTC.

Ca legea cere sa se faca prin intermediul bancilor iar notarul foloseste liste de evaluare ca nu cumva sa fie declarat un pret prea mic (si sa fie vaduvit el si statul de taxe)

Fara mutat de bani din contul cumparatorului in contul clientului e ilegal (de aia si exista limita de suma la tranzactiile in numerar ca statul ne vrea bine inregimentati si usor de urmarit)

Deci? Cum se depaseste situatia?
Da buna observatie, chiar sunt curios cum se rezolva, ca si chestia cu tranzactiile prin banci este o chichita dea lor.
5  Local / Romānă (Romanian) / Re: Recomandare pentru cunparqre ETH on: December 03, 2017, 09:54:01 AM
Eu tot de la Bitcoinromania cumpar. Iar apropo de investitie pe termen lung, in 5 ani s-ar putea sa se legifereze masuri fiscale specifice pentru digital assets. Momentan, nu exista.

Inca nu a mirosit ANAF treaba asta, eu cred ca nu mai dureaza mult pana se impoziteaza.
Sper sa nu se aplice totusi retroactiv desi orice este posibil la noi din pacate.
Haideți sa nu subestimăm ANAF-ul , la cat de ciudati sunt si la ce gandire au nu ar fi de mirare sa inceapa sa impoziteze veniturile din monezi virtuale mai repede dat oricare stat.
6  Local / Romānă (Romanian) / Re: Aur pe btc on: December 03, 2017, 09:45:09 AM
Ieri am vandut casa de vacanta pentru btc, dupa cum am discutat in postul anterior ajungand la concluzia asta.
Cumparatorul a fost corect, totul s-a facut prin notariat sub forma unui schimb.
Dupa toate acestea am decis sa investesc o parte din btc in lingouri de aur 999.9 cum faceam in trecut.
Am cumparat de la un fost coleg de facultate din austria,  avand un pret bun si de la care am mai lauat si in trecut de vreo 8.000 eur.
I-am platit in btc, urmand sa primesc pe joi-vineri coletul.

Intrebarea mea este : e o idee buna investitia din btc in aur ?
P.s : suma investita este de 25.500 eur.

Mailul sau este hotbitbtc@yahoo.com, sustine ca a mai vandut pe acest forum, am un usor scepticism, nu pentru ca ma tem sa imi iau teapa, ci pentru ca daca btc s-ar dubla in 12 luni as fi fost mai castigat.

Astept parerea dvs.

După preconizarile care se fac Btc isi va dubla valoare in urmatori 2 ani asa ca eu zic ca nu a fost o alegere tocmai reusita, insa daca  ne uitam la stabilitate da aurul nu a dispărut si sa putut valorifica usor oricānd a fost nevoie. Ca si concluzie depinde ce vrei castig sau siguranta asta e balanta.
7  Local / Romānă (Romanian) / Re: Investitie de 50$ on: December 03, 2017, 09:37:46 AM
50$? BTC?

Pai daca iei BTC de 50$ si ii muti de cateva ori (intre schimb si portofel) nu mai ramane nimic.
(daca cumperi acum BTC de ei primesti sub 5 miimi iar multe schimburi iau o miime taxa de transfer)


Depinde de unde ii cumperi vezi ca taxele sunt cam de 10 % din valoarea acizitionata, asa ca nu ramai cu mare lucru la final, incearca cu alte monede mai ieftine si urmareste cursul.
8  Local / Romānă (Romanian) / Re: Intrebare despre coinbase on: December 03, 2017, 09:26:42 AM
salut,
Are cineva cont pe coinbase? Eu nu pot sa trec de inregistrare completa, nu pot sa incarc copie de pe ID
A mai patit cineva?
Salut.
Ai mai reusit sa iti creezi cont pe coinbase? sau ai renuntat la ideea, aceasi problema am intampinat-o si eu si eram curios daca ai reusit sa afli ceva nou.
9  Local / Romānă (Romanian) / Re: Sunt bitcoinii bani adevarati? on: December 03, 2017, 09:19:57 AM
   Urmatorul articol a fost scris de Tacticat si tradus de Cyrus cu scopul de a informa incepatorii, entuziastii, jurnalistii, etc. asupra proprietatilor Bitcoinului si de ce reprezinta bani reali. Daca va place articolul, va invit sa il dati spre citire oricui are vreun dubiu sau nelamurire in legatura cu tema tratata de articol. Vom pleca de la definitia cea mai simpla a banului: aceea de mijloc de schimb.

Bitcoin = Bani?

   Raspunsul scurt este "Da, deoarece are toate proprietatile unui ban". Dar ca sa intelegem ce este banul, mai intai ar trebui sa aruncam o privire asupra modului in care functioneaza in ziua de azi si cum au functionat banii de-a lungul istoriei.

   Daca iti deschizi portofelul acum, este foarte probabil sa gasesti cateva bancnote sau monezi, cel mai probabil lei. V-ati intrebat vreodata urmatorul lucru: "De ce oamenii ii accepta daca sunt facuti doar din plastic, hartie si metal ieftin?". Nu este o intrebare ciudata daca luam in considerare faptul ca in mod traditional banii au fost facuti din ceva de valoare cum ar fi metale pretioase, altfel oamenii nu ar fi acceptat acel ban.

   Motivul pentru care acceptam aceste obiecte 'ieftine' ca bani in primul rand este datorita unei promisiuni. O promisiune facuta de guvern ce garanteaza ca acele bucati de plastic si metal ieftin pot fi folosite pentru a ne plati datoriile: asta numindu-se "legal tender". Guvernul ne promite ca daca am avea o datorie, am putea sa o platim cu banii acestuia(ai statului) si ca cealalta parte implicata(persoana careia datoram bani) de asemenea trebuie sa ii accepte.

   Cu acea promisiune in minte si stiind ca, in majoritatea cazurilor, guvernul are puterea de a ne obliga sa acceptam aceasta regula, oamenii isi pun increderea in bani emisi de guvern, in ciuda lipsei valorii lor intrinsece. Asta numim noi "Moneda fiat" sau "Bani bazati pe o promisiune".

   Desi conceptul este relativ simplu, moneda fiat are totusi unele defecte. De exemplu, de obicei are relevanta doar intre granitele unei anumite tari deoarece acea promisiune nu se poate extinde pe un pamant in care respectivul guvern nu are nici o autoritate. Valoarea banului respectiv este adesea influentat de situatia economica actuala din stat si guvernul poate decide sa printeze bani in functie de cat are nevoie, in schimb devalorizand moneda respectiva si cauzand inflatie.
   
   In SUA, desi promisiunea este mentinuta de guvern, puterea de a controla moneda a fost transferata unei banci private numite "Rezerva Federala".
   
   Dar nu a fost tot timpul asa. Cu ceva timp in urma, de-a lungul istoriei, banii au fost folositi intr-un mod cu totul diferit. De exemplu, monezile chiar erau facute din metale pretioase si cand au aparut bancnotele, ele puteau fi schimbate in schimbul cantitatii de metale pretioase pe care o reprezentau. Acest lucru era absolut necesar, altfel oamenii nu ar fi folosit bancnotele ca pe un mijloc de plata.

   Procesul acceptarii a unui lucru valoros ca forma de plata este cu certitudine ceva natural si a persistat timp de mii de ani fara sa existe nevoia unei promisiuni sau a unei interventii artificiale din partea statului. Ba chiar mai mult, oamenii erau constienti de faptul ca economiile lor ar avea valoare si in timpul unor vremuri economice tulburi sau a unei eventuale caderi a statului.

   Dar ce a transformat aurul si alte monede pretioase in 'bani'? O casa este asemenea valoroasa... de ce sa nu platim cu case? Asta ne aduce la prima si cea mai evidenta proprietate pe care trebuie sa o aiba banul: Trebuie sa fie portabil!

   Oamenii probabil nu ar accepta ceva ce nu pot controla sau cara cu ei ca mijloc de plata, si de aceea, casele, copacii si statuile nu ar putea fi folositi ca bani in viata noastra de zi cu zi.

   Dar mancarea? Mancarea intr-adevar este utila si oamenii au nevoie de ea tot timpul. Mancarea de asemenea a fost folosita ca barter(troc) inca de dinainte sa fie inventati banii. Ar putea fi mancarea un ban bun? Pai, majoritatea mancarurilor sunt portabile si oamenii cu siguranta au nevoie de mancare... dar ce ne facem atunci cand putrezeste? Probabil ca nu ar fi deloc indicat sa-ti pastrezi economiile in "Peste" in cazul in care stii ca acel peste in doua zile se va strica. Banii trebuie sa fie durabili si sa poata stoca acea valoare pentru o perioada lunga de timp.

   Ok. Sa ne gandim la ceva ce putem cara cu totii si care ar tine pentru mult timp: Pietre!
   Dar ar accepta oamenii pietre in schimbul muncii lor? De ce ar face asta cand pot pur si simplu sa le gaseasca pe jos, pe pamant? Asta ne aduce la o alta proprietate a banilor: trebuie sa fie relativ rar de gasit.

   Atunci ce-ar fi daca am alege diamantele? Diamantele sunt destul de rare si au nevoie de efort ca sa fie minate.
   Da, diamantele sunt rare, dar vin in diferite forme si culori si ar putea fi dificil sa le folosim pentru ca nu pot fi divizate in bucati mai mici. De asemenea, ar avea doua diamante de aceeasi marime si aceeasi valoare?
   Daca unul ar fi mai lucios ca celalalt?

   Banii trebuie sa fie divizibili si fungibili. Asta inseamna ca trebuie sa putem sa-i impartim in unitati mai mici si ca fiecare unitate va avea exact aceeasi valoare. Daca folosim metale pretioase acest lucru poate fi realizat prin topire si asigurandu-ne ca au aceeasi valoare daca unitatile au aceeasi greutate.

   Dupa cum vedeti, metalele pretioase cum ar fi aurul si argintul sunt un foarte bun candidat pentru bani, iar asta este exact motivul pentru care au fost folositi ca bani de-a lungul istoriei. Nu pentru ca erau lucioase, sau stralucitoare, ci pentru ca poseda toate calitatile pe care un ban ar trebui sa le aiba. Sunt multe alte lucruri lucioase si stralucitoare care nu pot fi folosite pe post de bani pentru ca nu respecta aceste proprietati de baza.

   Acum ca stim ce proprietati ar trebui sa aiba un ban... cum ramane cu valutele digitale? Ar putea exista o valuta digitala care sa aiba toate aceste proprietati? Raspunsul este "Da, Bitcoin".

   Bitcoin este o valuta digitala care are toate proprietatile descrise mai sus si asa ca este un excelent mijloc de plata. Oamenii au observat asta rapid si au inceput sa schimbe intre ei bitcoini pentru bunuri si servicii sau alte valute. Pana la urma s-a observat ca in lumea digitala bitcoinii sunt extrem de folositor pentru ca ofera si alte avantaje pe care banii fizici nu le poseda, ceea ce face Bitcoin sa fie folositor si agreat.. De exemplu, bitcoinii pot fi transferati instant in intreaga lume!

   Nu exista nimeni care sa controleze Bitcoin asa cum nu exista nimeni care poate crea metale pretioase din nimic, iar impreuna cu faptul ca Bitcoin este imposibil de falsificat sau duplicat multumita unor functii matematice complexe ce fac fiecare Bitcoin unic, este o valuta digitala excelenta. Bitcoin reprezinta bani reali excelenti!

   Hartia si metalele ieftine ar putea avea nevoie de legi in spatele lor pentru a putea fi folosite ca bani, dar nu si Bitcoin care reprezinta bani adevarati prin definitie.


Sursa: aici
Interesantă abordare, multumim pentru traducere si pentru ca ai impartasit cu noi aceste informatii care la noi sau cel putin pentru uni sunt noi, si de real folos, adica un subiect de gandit de viitor.
Pages: [1]
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!