Bitcoin Forum
May 13, 2024, 02:31:13 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 27.0 [Torrent]
 
  Home Help Search Login Register More  
  Show Posts
Pages: [1] 2 »
1  Alternate cryptocurrencies / Altcoin Discussion / Did Blockfolio and Lendroid fool people? on: April 12, 2018, 01:43:06 PM
Lendroid ICO purchase price: 0,00002
Price for now: 0,00016
I received the tokens 31 days ago.

The tokens were distributed exactly 31 days before. We constantly ask Lendroid admins, but they made no consist explanation. Huh

- Tokens were given late who joined the Bounty.
- There is no announcement for any healthy update about the project.
- They do not answer any questions about when they will enter the Exchanges
- Everyone has a different problem on the Telegram page and other social media platforms.

The LST I bought from the price of 0.000020 ETH is currently 0.000016 ETH. They are in a wrong strategies that's why I have a lot of loss. After that I will not invest in any ICO project that BlockFolio is the reference. The Blockfolio is also in this business and they are trying to sum up the Tokens they distribute by lowering the price at the bottom price. BlockFolio is over for me ... Embarrassed
2  Local / Alternatif Kripto-Paralar / ICO, Airdrop ve Bounty programları için Ethereum adresi nasıl oluşturmalı? on: April 03, 2018, 07:13:09 PM
ICO, Airdrop ve Bounty programları için Ethereum adresi nasıl oluşturmalı? ICO, Airdrop ve Bounty gibi programlara katılırken sizden ETH adresi talep edilmektedir.

Bir çoğunuz borsada işlem yapmaktasınız ve istenilen bu adres kısmına Borsadan size verilen Eth adresini girmektesiniz. Hatta bazı ICO katılımcılarının başvurularında gönderdikleri Ethereum’u borsalarda bulunan cüzdanlarından göndermekte. Oysa bu çok yanlış ve geri dönülemez bir maddi kayıpla sonuçlanmaktadır. Borsaların size vermiş olduğu ETH Wallet adresileri bu programlara katılmak için uygun değildir.

ICO, Airdrop ve Bounty programları için Ethereum adresi oluşturma
 

ICO, Airdrop ve Bounty

Bunun için www.myetherwallet.com’dan kendinize ait hesap açmalı ya da Google Chrome veya Yandex Browser üzerinde eklenti olarak çalışan Metamask‘ı yüklemelisiniz. İkisinden birini tercih etmeniz yeterli olacaktır. Kurulumu ve kullanımı çok basit olan Metamask ile ilerleyecek olursak Metemask’ı Chrome tarayıcınızda, Google’da aratarak eklentiyi bulun.

ICO, Airdrop ve Bounty

Açılan sayfa da Chrome Ekle Düğmesine basın ve eklentiyi Chrome’a yükleyin. İlk gelen uyarıya

ICO, Airdrop ve Bounty

Accept diyerek ilerleyin, arkasından kullanım şartlarının geldiği pencereyi yazıların en aşağısına kaydırın, bu şartları da Accept düğmesine basarak kabul edin. Bu sefer sizden her açılışta istenecek şifrenizi oluşturmanız istenecek: Her iki kutucuğa da aynı şifreyi yazarak Create butonuna tıklayın. Burada size Metamask için en önemli şey olan 12 kelimelik kurtarma anahtarı verilecek. Bu bilgileri dilerseniz pencereden seçerek kopyalayın, dilerseniz  Save Seed Words seçeneğiyle bilgisayarınıza kaydedin.

ICO, Airdrop ve Bounty

Artık tarayıcınızda eklenti olarak ETH adresiniz kullanılmaya hazır.

Diğer bir yapmanız gereken önemli işlem ise Metamask’te “…” butonuna tıklayıp, ardından Export Private Key’e tıklamalısınız. Parolanızı girdikten sonra size bir kod verilecek. Bu kodu ve 12 kelimeyi saklamayı unutmayın.  Başka bir bilgisayarda aynı adresi kullanmak için tüm kurulum aşamalarını tamamlayın ve sağ üstteki kişi simgesine tıklayıp Import Account’u seçin, gelen ekrana private key’i girin. Hepsi bu kadar.

Kaydettiğiniz bu kelimeleri kendi kendinize mail olarak göndererek güvende saklayabilirsiniz. Bu kelimeleri kimseyle paylaşmayın. Artık sizin de

ICO, Airdrop ve Bounty

Airdrop ya da ICO’lara katılabilecek bir ETH adresiniz olacak.

Bir ICO’ya katılmak için öncelikle borsadan Ethereum’unuzu Meta Mask’teki  adresinize göndermeniz gerekecek (Adresinizi görmek için Meta Mask’a girerek “…” butonuna tıklayın ve “COPY” seçeneğini seçin). Daha sonra buradan ICO’ya yatırımınızı yapabilirsiniz. Bu adrese gelen ETH ile artık ICO’lara katılabilirsiniz ya da Airdrop ve Bounty programlarında sizden istenilen ETH adresine, buradan aldığınız adresi verebilirsiniz.
3  Local / Alternatif Kripto-Paralar / Mesajlaşma uygulaması "Line" Blockchain iştiraki kuruyor on: April 03, 2018, 07:11:19 PM
Mesajlaşma uygulaması Line Blockchain iştiraki kuruyor. Pazartesi günkü açıklamasında, 600 milyondan fazla kayıtlı kullanıcı ve dünya çapında 200 milyon aylık aktif kullanıcısı ile Japon mesajlaşma devi Line, kendi kripto para borsasını kurmaya başladığını duyurduktan birkaç ay sonra bir Blockchain iştiraki kuruyor.

Mesajlaşma uygulaması Line Blockchain iştirakini Güney Kore’de kuracak
Şirketin Unblock olarak adlandırılan iştiraki, Güney Kore merkezli olacak ve Blockchain teknolojisini ve potansiyel uygulamalarını araştıracak. Bu site, web sitesindeki bir duyuruya göre, bu uygulamaları mesajlaşma platformuna “Blockchain teknolojisini çeşitli servislerle birleştirerek, teknolojik yenilik yoluyla yeni bir değer katma” çabasının parçası.

Japonya merkezli Line Financial Corp, Blockchain teknolojilerini araştıracak
ZDNet ayrıca platformun Güney Kore, Japonya ve daha geniş Güneydoğu Asya pazarı arasındaki kripto para piyasasına bağlanacağını da bildirdi. Duyuruya göre, firmanın mobil platform iştiraki Line Plus, nihayetinde “token ekonomisi”ni piyasaya sürecek.

Line Financial Corporation, daha önce bildirildiği gibi bir kripto para ticaret, sigorta ve kredi platformu olarak hareket etmek üzere kurulan yeni bir şirket. Japonya merkezli Line Financial Corp, aynı zamanda Blockchain teknolojilerini araştırmakla görevlendirildi.

Line’ın kripto para karşılığı hizmetleri Line Pay mobil uygulamasıyla sunulacak
Line’ın kripto para karşılığı hizmetleri Line Pay mobil uygulamasıyla sunulacak. Line, Blockchain ve kripto parayı daha iyi anlamak için hareket eden tek mesajlaşma şirketi değil. Diğer mesajlaşma şirketeride, bu teknolojilerin hizmetlerine nasıl entegre edilebileceğini araştırıyor. Korece mesajlaşma platformu Kakao, Mart ayının başlarında, teknoloji için yeni uygulamalar geliştirmek amacıyla benzer bir bağlılık girişimi başlattı. Ancak son zamanlarda kendi kripto parasını sunabileceği söylentilerini yalanladı.

Telegram ICO’lar aracılığıyla 1,7 milyar dolar fon topladı
En önemlisi belki de, Telegram’ın rekorunu olan ICO’lar aracılığıyla 1,7 milyar dolar fon toplanması. Rusya merkezli mesajlaşma platformu, Telegram Açık Ağ (TON) adı verilen bir Blockchain ekosistemini başlatmayı hedeflerken, detaylar projede seyrek durmakta.
4  Local / Ekonomi / Bitcoin biterse ne olmaz? on: March 28, 2018, 03:23:51 PM
Merhaba arkadaşlar,

Az önce bir arkadaşın yorumunu okudum.

"Blockchain sistemi amacı insanların ırk ve ulus farkını ortadan kaldırmak. Uluslar ortadan kalınca devletler de yok olacaktır. İnsanlar tüm gizli bilgilerini hatta dnalarını bile bu sistemde saklayacaklar."

Blockchain kölelik sistemini getirecek demişimdir sürekli. Bunu hayata geçirmeninde en güzel yolu Dijital Paralar olmuş sanırım. Dijital Paralar daha doğrusu, BTC biterse ne olmaz?

- Alt coinlerede kimse yatırım yapmaz.
- Alt coinlere kimse yatırım yapmazsa ICO lar çıkmaz.
- Yeni ICO lar çıkmazsa BLOCKCHAIN sistemi bu kadar hızlı hayatımıza girmez.

BTC yeniden artmadığı sürece kölelik sistemini hayata geçiremezler. Sizce ?
5  Local / Alternatif Kripto-Paralar / Bu ETHERUM'a Neler Oluyorrr?? on: March 26, 2018, 01:27:42 PM
Arkadaşlar bu nedir ya? Daha ne kadar düşecek bu ETH? 900 USD den aldım 480 USD oldu. Biri bişeyler söylesin, ne olacak bu ETH ?
6  Local / Alternatif Kripto-Paralar / One Ledger Tartışma Alanı on: March 26, 2018, 12:21:35 PM
Az sonra...
7  Local / Ekonomi / Bitcoin’in Yok Olmasına Sebep Olabilecek Yedi Yol on: March 26, 2018, 07:47:29 AM
İhtimaller hakkında konuşmadan önce bazı gerçeklerden bahsedelim. Bitcoin şu ana dek 245 kez öldü.

Dünya’nın ilk kripto parası olan Bitcoin neredeyse 10 yıldır hayatımızda. Bitcoin bu 10 yıllık sürecin neredeyse tamamında açık kalmayı başarmış olsa da Bitcoin’in ‘çöküşü’ hakkında yorumlarda bulunmak hala daha moda. Bitcoin hakkında, bu sektör hakkında bilgisi olan insanlar bile bazen bu tarz yorumlar yapabiliyorlar. Bu gibi kişiler söylediklerinin her gün aksi kanıtlanıyor olsa dahi Bitcoin’in çöküşü hakkında tahminlerde bulunmaya devam ediyorlar.

Bu gibi tahminlerde bulunan kişilerin yetişkin, sağlıklı insanlar olduklarını düşünürsek bu gibi yorumlar yapmalarının sebebi olarak ancak yeteri kadar araştırma yapmamış olmak gibi şeyler gösterilebilir.

Bu yazıda da Bitcoin’in yok olmasına neden olacak ihtimallerden bahsedeceğiz.

Teknik olarak konuşursak Bitcoin, bir ağ üzerinde Bitcoin yazılımını çalıştırmaya devam eden birkaç bilgisayar var oldukça hayatta kalacak. Bitcoin’in yok olması için gerçekten epey ekstrem bir olayın gerçekleşmesi gerekiyor. Eğer kripto para topluluğu açgözlülük ya da umursamazlık sonucu kendi kendini yeyip bitirmezse Bitcoin, önümüzdeki yıllarda da en büyük kripto para olmaya devam edecek gibi görünüyor.

Senaryo 1: Kıyamet

İhtimal (önümüzdeki 5 yıl): Sıfıra yakın

Etki: Ani ölüm

Eğer elektriği, interneti ve her türlü veri komünikasyonunu sağlayan kaynaklar Dünya’nın her tarafından kapatılacak olursa Bitcoin ağındaki düğümler birbirleriyle iletişim kuramazlar. Dolayısıyla sistem kullanılamaz hale gelir.

Dünya genelinde internetin geçici süreliğine kapatılması Bitcoin topluluğu arasında kafa karışıklı yaratır ama bu çok önemli olmaz çünkü sistem (teorik olarak) en uzun chain’i baz alarak en baştan başlar.

Çok sıkı Bitcoin hayranları veya kim bilir belki müzeler bile Bitcoin yazılımını aktif halde tutsa Bitcoin’in yok oluşu önlenmiş olur.

Senaryo 2: Kritik bug

İhtimal (önümüzdeki 5 yıl): Düşük

Muhtemel etki: Ani kopukluk

Bu senaryoda, Bitcoin güncellemelerinden biri bir bug barındırıyor olabilir. Tüm sistemi riske atacak kadar büyük bir bug.

Eğer tüm topluluk kodu düzeltme konusunda uzlaşma sağlasa bile (ki bunun hiçbir garantisi yok), yeni versiyonu kurma ve sistemi yeniden başlatma sürecinde kesinlikle fiyatlarda bir çöküş görülür. Hatta bunun yanında bir fork görmek de şaşırtıcı olmaz.

Ancak Bitcoin topluluğu bu riskin zaten farkında. Kodda yapılan en ufak değişiklikler dahi eşler arasında incelenip test ediliyor ve her şey kuralına uygun yapılıyor. Ayrıca kusursuz bir kod yapmak için da NASA gibi bir kurum olmak gerekiyor.

Senaryo 3: Forklayarak kopukluk

İhtimal (önümüzdeki 5 yıl): Düşük

Muhtemel etki: Yavaş kopukluk

Eğer topluluk gelecekte atılacak adımlar konusunda teknik sebepler yüzünden (ya da para yüzünden) anlaşma sağlayamıyorsa Bitcoin birçok kez fork yaşayabilir.

Geçtiğimiz yaz gerçekleşen Bitcoin Cash ayrılığı sırasında orijinal ağdaki düğüm ve hash gücü düşüş yaşadı ancak yine de BCH forku o kadar zararlı değildi. Bunun gibi birkaç fork yaşanması durumunda ise ağ iyice parçalara bölünür ve iyice güçten düşer.

Bunun yaşanması durumunda Bitcoin piyasadaki egemenliğini kaybedebilir ve yavaş yavaş kopmaya başlayabilir. Yine söylemek gerekiyor ki bunun gerçekleşip gerçekleşmemesi de topluluğun elinde.

Senaryo 4: Devletler ensemizde

İhtimal (önümüzdeki 5 yıl): Düşük- orta

Muhtemel etki: Ani kopukluk

Hükûmetler direkt olarak Bitcoin’i yok edemezler çünkü bu, merkezsiz bir sistem. Ancak devletler Bitcoin’in kullanımını kendi yetki alanları dahilinde kontrol edebilir ve hatta kısıtlayabilirler.

Mesela kripto para şirketlerine bağlı banka hesaplarını kapatabilirler. Kripto para sektörüyle alakalı herhangi türde bir iş yerinin açılmasını engelleyebilirler. Yalnızca birkaç ülkenin kripto para yasağı uygulaması durumunda çok büyük bir etki yaşanmaz çünkü yasaklanan ülkelerdeki kripto para şirketleri kolaylıkla başka ülkeye geçiş yapabilirler.

Geçtiğimiz yıl Çin kripto para borsalarını kapattığında da tam olarak bu oldu. Dünya üzerinde en azından birkaç ülkenin Çin gibi bir tavır sergileyip kripto paraların üstüne çullanacağı neredeyse kesin gibi bir şey. Ancak Dünya çapında çoğu ülkenin böyle bir yasaklama kararına varması epey düşük ihtimal. Birleşmiş Milletler’in böyle bir uzlaşmaya vardığını düşünün.

Ki Bitcoin zaten Japonya’da yasal. Yani ABD, AB, Birleşik Krallık ve Çin toplu olarak bir yasak uygulasa yine ciddi bir etki yaşanır elbette.

Ancak bu ülkelerin kripto parayı yasaklama ihtimali çok yüksek değil çünkü… Yani, kripto para ticareti yapan kişilere vergi dayamak varken neden yasaklasınlar?

Senaryo 5: Devasa hack saldırısı

İhtimal (önümüzdeki 5 yıl): Orta- yüksek

Muhtemel etki: Geçici çöküş

Bu senaryo birkaç farklı şekilde gerçekleşebilir.

İlk şeklimizin adı %51 saldırısı. Bitcoin ağı içinde yer alan kötü niyetli bir taraf direkt olarak protokolün kendisini hackleyebilir. Bu saldırı teorik olarak muhtemel evet ancak hayata geçme ihtimali pek yüksek değil.

Ağ içinde yer alıp %51 saldırısını yapanlar kendi gelir kaynaklarını da yok etmiş olurlar. Ağ dışından saldırmak içinse madencilik ekipmanına, elektriğe çok yüklü yatırım yapmış olmak gerekiyor ki bu durumda da saldırı yapan kişi kendi gelir kaynağını yok etmiş olur.

Dolayısıyla direkt olarak protokole bir hack saldırısının yapılma ihtimali çok yüksek değil. Ama protokol üstüne kurulmuş bir uygulama saldırı düzenlemek gayet olası.

(Örnek olarak) 2014 yılında hacklendiği sırada Mt. Gox tüm Bitcoin işlemlerinin %70’ini sağlıyordu. Günümüzde Dünya genelinde çok daha fazla kripto para borsası var. Eğer bunlardan biri hacklense ve yüklü miktarda Bitcoin çalınsa Bitcoin fiyatında büyük ihtimalle bir düşüş görülür ancak Bitcoin bunu muhtemelen atlatabilir.

Mesela yakın zamanda yüz milyonlarca dolar değerinde NEM token’ının çalındığı Coincheck saldırısına bakalım. Bu saldırı sonrasında NEM’in fiyatı %15- 20 arasında bir düşüş yaşadı ve bir gün sonra kendini toplamaya başladı.

Senaryo 6: “Daha iyi” kripto para

İhtimal (önümüzdeki 5 yıl): Düşük- orta

Muhtemel etki: Yavaş kopukluk

“Daha iyi” bir kripto paranın Bitcoin’in yerini alması mümkün mü? “Daha iyi” derken madencilik açısından daha çok kar getiren, kullanıcılara daha düşük işlem ücretleri kesen ve geri kalan her konuda aynı düzeyde olan bir koinden bahsediyoruz.

Öncelikle netleştirmemiz gereken bir şey var. “Bitcoin’in yerine geçecek koin” konusu kullanımdan, işlevden daha çok ekonomiyle ilgili. Bu koinin ağ etkilerini aşmak ve Bitcoin’in günümüzde faydalandığı sermayeyi kendine geçirmesi için çok “daha iyi” olması gerekiyor.

Hala daha böyle bir şey olmamış olması da bir mesaj veriyor. Bitcoin’i önümüzdeki 5 sene içerisinde geçmeyi başaracak bir koinin epey sağlam bir sermayeye, işleve ve desteğe ihtiyacı var. Birleşmiş Milletler’in filan da yakın zamanda küresel bir kripto para oluşturma niyeti yok.

Ekonomi konusunda olabilecek başka bir şey daha var. Elektrik fiyatları çok ciddi ölçüde artarsa madencilik pek kar getirmemeye başlar. Yalnızca elektriğin kısmen ucuz olduğu bölgelerdeki maden havuzları iş yapmaya devam eder.

Bu Bitcoin için zor bir masraf-güvenlik takası. Bitcoin’in güvenlik masrafını düşürmesi gerekir ancak aynı zamanda ana defterin güvenliğinden de taviz vermemesi gerekir.

Senaryo 7: Piyasa bitkinliği

İhtimal (önümüzdeki 5 yıl): Düşük

Muhtemel etki: Yavaş kopukluk

Eğer kripto bazlı startuplar gerçek dünyada kullanıma sahip ürünler ortaya koymayı başaramazlarsa insanlar kripto paralara ve tokenlara olan inançlarını yavaş yavaş kaybedebilirler. Kripto para piyasasında 2015 ve 2016 yıllarında aslında buna benzer bir şey olmuştu.

Bu durumda piyasanın büyümesi yavaşlayabilir ve piyasa değeri bir yerden sonra neredeyse sabit hale gelir. Kripto para piyasası, bir yatırımcının gözünde sahip olduğu cazibeyi kaybeder ve düşüş yaşamaya devam eder.
8  Local / Yeni Başlayanlar & Yardım / Kripto Para Ticaretine Başlamadan Önce Bilmeniz Gereken 8 Şey on: March 26, 2018, 07:42:24 AM
1-Yapacağınız Her Bir Hamle İçin Mantıklı Bir Sebebiniz Olsun
Eğer, bir hamle yapacaksanız muhakkak ama muhakkak bu hamleyi neden yaptığınıza ve sonrasında neyi planladığınıza dair kafanızda net bir şey olsun. Sakın unutmayın, bu piyasada birilerinin kazanması için, birilerinin de kaybetmesi gerekiyor.
Özellikle alt koinlerde, tam bir balina hakimiyeti olduğunu söylemek mümkün. Bu balinalar, satış ve alış emirlerine koydukları aşırı yüklü değerler ile, koinin anlık fiyatında oynama  yapma şansına sahipler. Ve bu balinalar, aynı okyanustaki mini ekosistemdeki gibi, masum balıkların oyuna gelmelerini bekliyorlar. Eğer o balıklardan biri olursanız, maalesef onlar için sıradan bir yem haline geliyorsunuz. Eğer her gün bilgisayar başında ticaret yapıyorsanız ya da bu yönde bir niyetiniz varsa, emin olun bazı günler bu aktiviteden uzak durmak sizin için en karlısıdır. Birçok tecrübeli yatırımcı; bazı günler hiç işe girişmeyerek çok ciddi kazançlar elde ettiklerini söylerler. Haksız da değillerdir çünkü, kaybetme riskinizin yüksek olduğu bir işe girmezsiniz, elinizdeki miktar aynı kalsa da, bir nevi karda sayılırsınız.

2. Yapacağınız Her Hamle İçin Açıkça Bir Hedefiniz Olmalı
Yapacağınız her hamle için kendinize bir kazanç yüzdesi veya kaybına tahammül edebileceğiniz bir yüzde vermelisiniz. Örneğin 100 birimlik bir ürün aldınız, bu ürünün yükselmesi senaryosunda ürünü hangi fiyattan (120, 150 ya da 200 birimde gibi) satacağınızı ya da beklenmedik bir düşüş durumunda daha fazla zarar etmemek için yine aynı ürünü hangi fiyattan (90, 80, 60 gibi) belirlerseniz, işiniz daha kolay olacaktır.

Özellikle birçoğumuzun kulakların aşina olduğu ve zaman zaman da kullandığı stop loss tabiri bu noktada önem kazanıyor. Ancak birçok kripta para ticareti yapan insan; temelde bir hata yaparak, yatırımını bağladığı koini adeta bir takımmışçasına seviyor ve ona adeta bağlanıyor. İşte bu noktada tüm bu stop loss seviyeleri vs. kelimenin  tam anlamıyla yalan olabiliyor.

Koine tabiri caizse aşık olmaya başlanılan noktada birçok insan ortak olarak ”Kesinlikle bu seviyeden geri sekecek”, ”Bu ticaretten sıfır zararla, hatta karla çıkacağım” gibi cümleler kurarak inkar ve kendini kandırma içeren bir hale bürünüyor. Bu tarz bir durumda, insanın egosu kendisini ele geçiriyor ve maalesef genelde zarar daha da katlanarak devam ediyor.

Geleneksel borsalardaki fiyat oynaklığının günde ortalama %2-3 olduğunu varsayalım. Bu rakam bile, birçok yatırımcı için kabusa dönebilecekken, kripto para piyasası gibi fiyat oynaklığının adeta çılgınlar gibi yaşandığı bir yerde, bir koine aşık olmak; belki de  yapılacak en ölümcül hatalardan biri olacaktır.

3. Ya Daha Fazla Yükselirse ve Ben de Bunu Kaçırırsam Demeyin
Aslında bu durumlara dışardan şahit olunması inanın pek de hoş bir şey değil. X bir koini ele alalım. Bir anda fiyatı inanılmaz şekilde şişen koinimizin grafiğine ve istatistiğine baktığımızda çift haneli yüzdelerde bir artış gördüğümüzü varsayalım.

İşte artış trendini yakaladığınızda eğer forumlara veya diğer sosyal paylaşım alanlarına girerseniz, koini yere göğe sığdıramayan birçok trollün olumlu yorumlarını görüp, iyice kendinizden geçebilirsiniz. Bu noktada, elbette ki bir yatırım tavsiyesi değil ancak, genel görüş işi akışına bırakmak ve izlemeye devam etmektir.

Tabii ki de, artış trendinde olan koin; biz almasak bile yükselişe devam edebilir, belki o noktadan girseydik dahi elimizde ciddi kazançlar bırakabilecek bir konuma gelebilir ancak genelde bu durumun tersi olur çünkü; üstte de bahsettiğimiz balinaların temel amacı irili ufaklı alım yapan insanları tuzağa düşürüp, ellerindekini yüksekten satıp; düşük fiyattan yeniden toplamaktır.

İşte bu sebeple, artış trendini çok ağır şekilde gördüğünüz koinlere girmek konusunda iki kez düşünün çünkü bu tarz durumlarda maalesef terste yakalanma şansımız bir hayli yüksektir.

4. Risk Yönetimi
”Aza kanaat etmeyen çoğu bulamaz” atasözümüzü, ilk okullardaki deyimler ve atasözleri sözlüğünden çıkartıp, uygulamaya koymanın zamanı geldi de geçiyor. Birçok analiste ve usta yatırımcıya göre, piyasadan elde edilen kazançların tüm dökümü aslında bu tarz sözlerde gizli.

Eğer başarılı bir kripto para ticaretçisi olmak ve bu işten para kazanmak istiyorsanız her zaman elinizdeki parayı 2’ye 3’e 4’e veya 5’e katlayacak hamleler peşinde koşmaktansa, daha kısa metrajlı karları hedeflemelisiniz. Çünkü bu şekilde kazanacağınz ufak ufak paralar, yine bir başka atasözümüz olan ”Damlaya damlaya göl olur” prensibi gereği büyük meblağlara ulaşacaktır.

İşte tam da bu sebeple, yatırım portföyünüzdeki risk yönetimini iyi yapmalısınız. Çok yüksek riskli hamlelere, portföyünüzün ancak küçük bir kısmını ayırmalısınız. Eğer riski doğru ayarlayamazsanız, kaybınız da o oranda büyük olabilir. Ancak eğer küçük bir miktar ile, yüksek riskli bir markete girerseniz, o zaman daha geniş bir hareket alanınız olacaktır.

5. Piyasada Fiyatlar Hayli Değişken, Bunu Kafanızdan Çıkarmayın
Özellikle geleneksel para birimleri ile kıyaslandığında, Bitcoin’in fiyatının hayli değişken ve oynak olduğu bir gerçek. Özellikle bazı günler, Bitcoin’in fiyatında yaşanan ciddi dalgalanmalar yatırımcıların terste kalmasına sebep olabiliyor. Yine alt koinler de, genelde Bitcoin karşısındaki değerine göre değiş tokuşa girdiği için; bu ikisinin arasındaki ilişki hayli enteresanlaşabiliyor. Örneğin Bitcoin fiyatı artınca, alt koinin Bitcoin türünden fiyatı düşse de, genelde dolar bazında fiyatı artıyor. Yine tersi olarak bu kez Bitcoin düştüğünde alt koinler Bitcoin değeri olarak artsa da, dolar olarak zarara geçebiliyor.

Bitcoin’in yukarıda da bahsettiğimiz gibi giderek oynaklaştığı dönemlerde yapmanız gereken şeyi şöyle tezahür edebiliriz: Bu bir sisli havadır. Nasıl ki sisli havada araba kullanmak ya da bir uçağı piste indirmek zorlaşır, piyasada da Bitcoin’in fiyatı kısa sürede ciddi değişimler göstermeye başladıysa bu durum da ticaret yapması zorlaştırmaktadır. O yüzden sisli havada araba kullanmamak, yani mümkünse ticaretten uzak durmak, en mantıklı seçim olarak görünmektedir.

6. Alt Koinler İçin Ne Yapalım?
Elbette ki alt koinler de, aynı Bitcoin gibi fiyat açısından ciddi dalgalanmalar yaşayan bir ürün bütünü. Öncelikle bir alt koini alırken bunu elinizde ne kadar süre tutacağınızı düşünün ve kısa, orta ve uzun dönemler için kendi hedeflerinizi netleştirin ve buna uygun alt koinler seçin. Hangi alt koin, uzun süreli elde tutumda bana en yüksek karı getirebilir, bunların arkasındaki ekip ve teknoloji nelerdir, şirket olarak açıkladıkları hedeflere ulaşabilmişler mi, toplum nezdinde güvenilirlikleri ne durumda gibi sorular sorarak, kendinize uygun alt koini seçebilirsiniz.

Bazı sitelerden derlediğimiz bilgilere göre -ki kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir- Ethereum (ETH), Monero (XMR), Factom (FCT), DASH gibi koinler şu aşamada en çok tercih edilen ve en büyük işlem hacmine sahip koinler olarak karşımıza çıkmakta. Elbette ki koinlerin grafiklerinden yapacağınız çıkarımlar da hayli önemli bir nokta olarak görülmekte. Seçiminizi yapın ve adeta pusuya yatıp bekleyin. Güzel bir toplantı haberi, aynı güzellikte bir gelişme veya yeni bir borsaya girme gibi durumlarda koinin fiyatı artacaktır ve tebrikler, sabrın ödülünü kazandınız!

7. ICO’lar Hakkında Birkaç Kelam
Elbette ki birçok proje, işe başlamadan kısa bir süre önce ICO yaparak büyük, orta veya küçük ölçekli yatırımcıya token ya da koinleri daha uygun fiyattan alma imkanı sunar. Yatırımcılar için bu işi cazip kılan şey, koin ya da token borsada işlem görmeden onu tabiri caizse ucuza kapatıp; bu token ya da koinler borsaya çıktığında elde edilen fiyat artışında, onları elden çıkarıp kar etmektir.

Son yıllarda birçok başarılı ICO örneği karşımıza çıkmakta. Öyle ki bazı ICO’ların fiyatları ile koinlerin şimdiki fiyatlarını karşılaştırdığımızda karşımıza çıkan farklar bazen dudak uçuklatacak cinsten olabiliyor. İkiye veya üçe katlayan ya da çok daha fazla artan koinler veya tokenler görme şansımız mevcut.

Örneğin Augur’un ICO’suna katılan yatırımcılar bir dönem ellerindeki ürünün değerinin  yüzde 1000 arttığına şahit oldular.  Peki her şey iyi güzel hoş da, bunu biz nasıl yakalayacağız, ya da başarılı olması muhtemel bir ICO’dan nasıl kokuyu alacağız? Çünkü her iyi örnek için, bir de kötü örnek var. Bazen sahte projeler ve uydurma isimlerle, bazen de başarısız hamleler ile yatırımcıları zarara uğratan ICO’ların sayısı da hiç az değil.

Burada en önemli nokta uzay bilimi yapmak değil. İş aslında gayet basit. Bakılması gereken temel şey, projenin arkasındaki ekibin geçmiş başarıları, alanlarındaki saygınlıkları ve projenin ciddiyeti. Öncelikle projenin internet sitesine bir bakın, bilgisayar kullanmayı yeni öğrenmiş bir çocuk tarafından mı hazırlanmış gibi duruyor, yoksa gayet profesyonelce bir işe mi benziyor?

Sonrasında projenin arkasındaki isimlere bakın. Kendi isimlerini bir korkak gibi saklayıp, takma adlarla mı karşınızdalar, yoksa gerçek profesyoneller gibi isimleriyle ve cisimleriyle mi? Sonrasında Bitcointalk veya Reddit gibi platformlarda varlar mı, eğer varlarsa ekip üyeleri konularla alakalı teknik sorulara nasıl yanıt veriyorlar, buna bir göz atın.

Projenin arkasında büyük bir topluluk var mı, projede ne kadar toplanılmış gibi soruların cevabını arayın. Örneğin az miktarda para toplamış bir projenin, ilerleyen dönemlerde geliştirilmesi hiç de kolay olmayacaktır. Yine çok fazla yatırım almış ICO’ların da borsaya çıktıklarında alıcısı pek kalmamış olacağından, fiyat bazında size fazla kar getirmeyebilir, bunları göz önünde bulundurun.

Elbette en önemlisi, daha öncede söylediğimiz gibi risk yönetimi. Tüm yumurtaları tek sepete atmak, yapılacak en büyük hatalardan biri olacaktır.

8. Son Birkaç Tavsiye
Sakın ama sakın eğer rahat bir durumda değilseniz (mental veya fiziksel) ticaret yapmaya başlamayın. Baskı altında yapılan birçok hamle, maalesef kaybetmeye mahkumdur. Böylesi durumlarda gelecek bir sonraki şansı beklemek, en mantıklı hamle olacaktır.
Hedefinizi net koyun. Muhakkak satacağınız seviyenin bir satış emri olsun. Siz dışarda bir işle uğraşıyorken, fiyatın önce artıp, sonra azaldığını görüp kahrolmayın. Emirlerinizi muhakkak girin.
Genelde kötü dedikodularda alım yapın, haberler çıkınca da satın. Özellikle büyük haber siteleri bir koin ile ilgili haberler yapıyorsa, satış için doğru zaman demektir.
İyi bir hamle yaptınız, getiriniz de fena değil ancak satıştan sonra da sizin koin uçmaya devam ediyor. Panik yok, bunu ne ilk yaşayansınız, ne de son olacaksınız. Asla baskı altında hareket etmeyin. İyi kötü, az ya da çok kar, kardır. Bir sonraki hamleyi planlamaya başlamayın, o koine takılıp kalmak yanlış bir hareket olacaktır.
Egolarınızı bir kenara bırakın. Hamle yaparken temel amaç haklı çıkmak değil, kar elde etmektir. Bu koini almalıydım tarzı argümanlarınızı haklı çıkarmak için zaman ve para harcamayın. Asla unutmayın, bu piyasada her zaman kazanan hiçkimse yoktur. Hesap gayet basit, toplam kazançlarınız, toplam kayıpları geçiyorsa; gittiğiniz yol doğru demektir…
9  Local / Ekonomi / Kripto Para Milyonerleri Singapur’da Gizlice Buluştular on: March 26, 2018, 07:40:10 AM
Aşağıda gördüğünüz fotoğraf Singapur’un en lüks otellerinden birinde, kripto para yatırımıyla milyoner olmuş yatırımcıların buluşması sırasında çekildi. Yarasın tosunlarıma



https://koinbulteni.com/kripto-para-milyonerleri-singapurda-gizlice-bulustular-11326.html
10  Local / Türkçe (Turkish) / Yardıma İhtiyacı olan? Aradığını Bulamayan Var mı? on: March 21, 2018, 07:59:03 AM
Arkadaşlar Merhaba,

Konu başlığındanda anlaşıldığı gibi sorularınıza ve yardıma açığız...
11  Local / Ekonomi / Dünya bu işin neresinde? Biz neresindeyiz? on: March 19, 2018, 11:43:30 AM
Merhaba Arkadaşlar,

İnternet devrimini yaşadığımız yıllarda ülke olarak bu konuya nasıl yaklaştığımızı hatırlatarak o yıllarda kaçırdığımız fırsatlarıdan bahsetmek istiyorum. Tabi bunu yanı sıra aynı hataları mevcut Blockchain teknolojisinde nasıl tekrarladığımızı göstermek...  İnternet gelişmiş ülkelerde hangi yıllarda yaygınlaştı bilmiyorum ancak ülkemizde yaygınlaştığı yılları hatırlıyorum. O yıllarda her semtte internet kafe bulunmazdı. Kadıköy, Beşiktaş ve Taksim gibi merkezi lokasyonlarda açılmıştı. Ben anadolu yakasında oturduğum için internet kafe bulmak için Kadıköy'e giderdim. Neden mi giderdim? Çünkü insanlar çok fazla konuşmaya başlamıştı ve bende acayip merak ediyordum.

Sene 1997

- İnternet üzerinden yazışarak başkaları ile tanışabiliyormuşsun. MIRC..
- Doom diye bir oyun var online olarak başkaları ile oynayabiliyormuşsun.
- Ödev hazırlarken yazıcıdan çıktı alırsan hoca mest oluyor.

İnternetin hızla büyüdüğü ve geliştiği yıllarda biz bunlarla oyalandık. Biz bunlarla oyalanırken gelişmiş ülkeler malı götürdü. Alış veriş siteleri açtılar, Turizm ile ilgili siteler açtılar, Gıda, tekstil v.s v.s. daha aklıma gelmeyecek bir dünya şey. Bu çıkan yenilikleri duymamız bile zaman alıyordu, internet üzerinden alış veriş yapılabilen bir siteyi öğrenen arkadaşımız gelip bize anlatınca "Vay be kardeşim nerden öğrendin bunu" derdik. Adamlar üretiyordu biz ise aramızda ilk duyan kişiyi üstad olarak görüyorduk.

     Sene 2017

     Ülkemizde bu devrimi birkaç sene önceden öğrenenler oldu. Ancak Ülke genelinde hatrı sayılır kişilerin Blockchain devrimini öğrenme yılı 2017 demek yanlış olmaz. Bununda sebebi BİTCOİN oldu. Eğer Kripto Para furyası olmasaydı öyle tahmin ediyorumki ülkemiz bu işi 10 sene sonra duyardı. Ben dahil eminimki sizde Blockchain denilen teknolojiyi Bitcoin sayesinde mecburiyetten öğrendiniz. Buraya kadar herşey tamam normaldir diyelim. Peki arkadaşlar BLOCKCHAIN diye bir devrim yaşıyoruz!!! Bunun için ne yapıyoruz?Huh? Ne mi yapıyoruz? Tarih tekerrürden ibarettir, cevabını ben vereyim.

- Kanka Bitcon al 1 sene unut 10 katı olacak. (Bunu bile yapamıyoruz ya.. Azcık artsa hemen kurtlanıp satıyoruz.)
- Kanka BTC alıp satmayı boş ver onu yapanlar işi bilmiyor. Sen vizyonunu geniş tut ICO yatırımı yap.
- Kanka bu işte en temizi İmza Kampanyalarıymış. Adamların reklamını yapıyorsun sana bedava coin veriyorlar, sonra satıyorsun. Etliye sütlüye dokunmadan para kazanıyorsun.

Dedim ya tarih tekerrürden ibarettir. Adamlar para çıkarıyor, bize ise alıp satıp zarar ediyoruz. Adamlar yatırım topluyor, biz ise para yatırıyoruz. Adamlar üretim yapıyor biz reklamlarını yapıyoruz.
İnternet devriminde kaçırdığımız fırsatlar ile hali hazırda Blockchain devrimi yaşanırken kaçırdığımız fırsatlar arasında ne fark var? Elin gavuru Blockchain üzerinde her gün 10 proje yayınlıyor ve milyonları topluyor. Topladığı paralarla hayatının geri kalanına zengin olarak devam ederken belki yedi sülalesini zengin edecek proje geliştiriyor. Günde 8 saat grafiğe bakmanıza gerek yok!! Bu gün ne alırsanız alın (İyi Proje olarak çıkmış bir Coin ise) 1 sene sonra zaten 10 katı olacak. Kapatın şu grafik ekranlarını. Vizyon sahibi arkadaşlar, gelin günümüzü kurtarmak yerine geleceğimize yatırım yapalım.


İki haftadır sektörde yapılabilecek şeyleri inceliyorum ve yapılmamış o kadar çok şey gördüm ki. Özetlemek gerekirse;

Gelin seferber olalım.. Araştıralım, düşünelim, geliştirelim ve üretelim.

Saygılarımla,


12  Local / Ekonomi / The Economist kapağında neden 2018 yılı var? on: March 16, 2018, 09:48:56 PM
Arkadaşlar merhaba,

Bu kapağı çok konuştuk ama sizce neden 2018 yılını işaret etmişler? Benim aklıma gelenler şu şekilde;

1. Olasılık

Bitcoin simgesi olduğu söylenen anka kuşu efsaneye göre öldükten sonra küllerinden yeniden dirilir. Kapaktaki Anka kuşu + 2018 yılı = Bu sene BTC 100 Usd olacak ve sene sonu yeniden hiç olmadığı kadar yükselecek.

2. Olasılık

Kapak üzerinde 2018 yılını işaret etmişler çünkü BTC bu sene 100.000 USD olacak ve artık hiç dump yemeyecek.

Sizce?
13  Local / Ekonomi / Teknik Analizlere Güvenmiyorum on: March 16, 2018, 12:35:50 PM
Selam,

Kısa ve öz yazıcam. Balinalar ne zaman isterse BTC o zaman yükselir, balinalar ne zaman isterse BTC o zaman düşer. Herkes başımıza teknik analist kesildi, hiç kazananıda görmedim. Teknik analiz konusunda boşuna zaman harcamayın.

Nacizane önerim.
Teşekkürler.
14  Local / Türkçe (Turkish) / Faydalı Bilgiler on: March 16, 2018, 11:27:27 AM
Merhaba Arkadaşlar,

Araştırmayı seven birisi olduğum için karşıma çıkan her faydalı uygulamayı ve web sitelerini mutlaka bir kenara eklerim. Bitcoin piyasasında faydalı olabilecek, kendi kendinize "ya kimse şöyle bir şey yapmamış mı?" diyerek aradığınız bir şeyin gözünüze çarpacağını düşünüyorum.

Umarım işinize yaran bilgiler paylaşmışımdır, MERİT alırsam bunu daha geliştiricem, eğer merak ettiğiniz bir konu varsa lütfen yazın. MERİT leriniz için şimdiden teşekkürler  Smiley



1- Önemli Haber Siteleri
2- Önemli Ico Siteleri
3- Coin analiz siteleri
4- Önemli uygulamalar
5- Borsalara Depozit yatırmak için Bankalara Alternatif yöntemler.
8- Open Source kod bulabileceğiniz siteler.
9- Arbitraj yapmak isteyenler için faydalı analiz siteleri.  
10- Diğerleri.


************ .  1- Önemli Haber Siteleri      **************
[/color]
https://cointelegraph.com
https://bitcoinmagazine.com/
https://btcmanager.com/
https://99bitcoins.com/
https://cryptopotato.com/
http://www.p2pfinancenews.co.uk/
https://coinpedia.org/
http://allcoinsnews.com/
https://paratic.com/
https://www.coinspeaker.com/
https://zycrypto.com/
https://cryptoinsider.com/content/index.html



************   2- ICO yatırımlarını takip edebileceğiniz önemli siteler.  ********


https://tokentops.com
https://www.icoalert.com/
http://www.icocalendar.today/
https://www.icoranker.com/
http://icorating.com/
https://icobench.com/
http://www.icocountdown.com/
https://www.tokendata.io/
https://foundico.com/
http://tokeny.com/
https://icostats.com/
https://www.tokendata.io/
https://icobox.io/
https://tokenmarket.net/
https://www.applancer.co/
https://www.icohotlist.com/
https://www.trackico.io/
http://ccbeast.com/
https://www.icoglory.com/
https://icoeventuk.com/en
https://www.icoresearchcal.com/

********** Aşağıda ICO yatırımları ile ilgili sektörün önde gelenlerinin tavsiyelerini bulabileceğiniz siteleri listeledim. ICO almadan önce mutlaka göz atın.


https://palmbeachreport.blogspot.com.tr/
https://docs.google.com/spreadsheets/d/12bJmLfCf02VIrBg4DPrTeR_hqGE6V5dorgMglPUOwSA/edit#gid=0
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1d-rmuXPPdb_47i0WwD1KhPLg3goMRT1A3S1veOVjreE/htmlview?sle=true#gid=0
https://docs.google.com/spreadsheets/d/196mqLLwXcDaxSP4Gglq3WDIoajxP1LIRWG3ySlQEDFs/edit#gid=0




************  3- Crypto Coin analiz siteleri  ***************


  Yüzlerce site var ancak en sağlıklısı aşağıdakiler olduğu için gerisini hiç yazmadım.

https://www.worldcoinindex.com/
https://coinmarketcap.com/
https://coinmarketcap.com/new     
https://bitscreener.com/
https://www.cryptocompare.com/
https://www.coingecko.com/en
http://reports.crowdsourcing.org/
https://cryptomoney.rocks/d/000000005/globalstatistics?orgId=2
https://www.coinigy.com/



*************     4- Önemli uygulamalar   ******************


Arkadaşlar eminimki hepiniz geçmişe dönük olarak ne alıp sattığınızı, ne kadar kar ettiğinizi, TRY ile aldığınız BTC' yi Ethereuma çevirdikten sonra başka bir coin aldıktan sonra kur bazında kar yada zararınızı hesaplayamıyorsunuz.

  Yada şuandaki portfoyünüzü listeleyip, kaç paradan almışım şuan kaç para, bunu değilde şunu alsaydım ne kadar kazanırdım diye kullandığınız bir yazılım yoktur... Bu konuda çok araştırma yaptım ancak bulabildiklerim bu kadar. İş görüyorlar mı ? Hayır.


https://cointracking.info/          <-------- Trade işlemlerinizin verilerini girerek KAr/Zarar raporlarını görebilirsiniz. Ayrıca API özelliği ile önemli bir çok borsadan
                                                            (Alış/SAtış) verileri otomatik çekiyor. Ha sonuç olarak iş görüyor mu ? Hayır. Para verip sınırsız üyelik satın aldım ama verileri
                                                             işledikten sonra yetersiz olduğunu gördüm. Şimdi bir yazılım şirketi ile anlaşıp Kar/Zarar raporlarını alabileceğim bir yazılım
                                                             yazdırıyorum.

https://fintab.io/                     <--------  Henüz ICO aşamasında fakat beta versiyonu mevcut. Bunuda inceledim ama yukarıdakinden bir farkı yok...
https://altpocket.io/
https://cryptfolio.com/
https://cointrackr.com/
https://cryptoportfoliotracker.com/
https://coin-stats.com/                 <----- Mobil uygulamadır. Bazı borsalarla Entegre özelliği sayesinde aldığınız coinlerin bakiyesini ve alış maliyetini otomatik
                                                             görebiliyorsunuz.
https://tr.tradingview.com/



************************ 5- Yabancı Borsalara Depozit yatırmak için Bankalara Alternatif yöntemler.  **********************


 Artık birçok borsa itunes, amazon vb sitelerin hediye çekleri ile Coin satıyor ancak malumunuz fiyatları oldukça yüksek oluyor. Aşağıda bunlara alternatif ödeme sistemleri var.

http://moneygram.com.tr/
https://www.okpay.com/tr-en/
https://locator.chase.com/search?q=34000&locale=en_US
https://www.neteller.com/tr
https://perfectmoney.is/
https://secure.ecopayz.com/Registration.aspx



****************** . 9- Arbitraj yapmak isteyenler için faydalı analiz siteleri.  ********************


https://arbitragect.com/en/
https://coingap.org/
www.coinmarketcal.com




******************    10- Diğerleri. ***************


https://www.noisli.com/                       <------- Pc başında iken sizi motive edecek doğa sesleri dinleyin.
https://www.slideshare.net .                 <------- Bir döküman hazırlamadan önce mutlaka göz atın... Sizden önce birileri hazırlamış olabilir.
https://www.exchangewar.info/             <------- Exchange borsa önerileri
http://hesapmakinesi.com/yuzde.html   <------- Alım satım yapmadan önce iki coin arasındaki fiyat yüzdesini kolaylıkla hesaplayın.
https://bountyhive.io/browse                <------- ICO ların imza kampanyalarından ayda 3.000 USD kazanın....
https://rsihunter.com/                          <------- Aşırı satılan Coinleri gösterir...
15  Local / Ekonomi / . on: March 16, 2018, 10:49:52 AM
..
16  Local / Yeni Başlayanlar & Yardım / Faydalı Siteler ve Uygulamalar. on: March 16, 2018, 09:48:45 AM
Merhaba Arkadaşlar,

Araştırmayı seven birisi olduğum için karşıma çıkan her faydalı uygulamayı ve web sitelerini mutlaka bir kenara eklerim. Bitcoin piyasasında faydalı olabilecek, kendi kendinize "ya kimse şöyle bir şey yapmamış mı?" diyerek aradığınız bir şeyin gözünüze çarpacağını düşünüyorum.

Umarım işinize yaran bilgiler paylaşmışımdır, MERİT alırsam bunu daha geliştiricem, eğer merak ettiğiniz bir konu varsa lütfen yazın. MERİT leriniz için şimdiden teşekkürler  Smiley



1- Önemli Haber Siteleri
2- Önemli Ico Siteleri
3- Coin analiz siteleri
4- Önemli uygulamalar
5- Borsalara Depozit yatırmak için Bankalara Alternatif yöntemler.
8- Open Source kod bulabileceğiniz siteler.
9- Arbitraj yapmak isteyenler için faydalı analiz siteleri. 
10- Diğerleri.


************ .  1- Önemli Haber Siteleri      **************

https://cointelegraph.com
https://bitcoinmagazine.com/
https://btcmanager.com/
https://99bitcoins.com/
https://cryptopotato.com/
http://www.p2pfinancenews.co.uk/
https://coinpedia.org/
http://allcoinsnews.com/
https://paratic.com/
https://www.coinspeaker.com/
https://zycrypto.com/
https://cryptoinsider.com/content/index.html



************   2- ICO yatırımlarını takip edebileceğiniz önemli siteler.  ********


https://tokentops.com
https://www.icoalert.com/
http://www.icocalendar.today/
https://www.icoranker.com/
http://icorating.com/
https://icobench.com/
http://www.icocountdown.com/
https://www.tokendata.io/
https://foundico.com/
http://tokeny.com/
https://icostats.com/
https://www.tokendata.io/
https://icobox.io/
https://tokenmarket.net/
https://www.applancer.co/
https://www.icohotlist.com/
https://www.trackico.io/
http://ccbeast.com/
https://www.icoglory.com/
https://icoeventuk.com/en
https://www.icoresearchcal.com/

********** Aşağıda ICO yatırımları ile ilgili sektörün önde gelenlerinin tavsiyelerini bulabileceğiniz siteleri listeledim. ICO almadan önce mutlaka göz atın.

https://palmbeachreport.blogspot.com.tr/
https://docs.google.com/spreadsheets/d/12bJmLfCf02VIrBg4DPrTeR_hqGE6V5dorgMglPUOwSA/edit#gid=0
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1d-rmuXPPdb_47i0WwD1KhPLg3goMRT1A3S1veOVjreE/htmlview?sle=true#gid=0
https://docs.google.com/spreadsheets/d/196mqLLwXcDaxSP4Gglq3WDIoajxP1LIRWG3ySlQEDFs/edit#gid=0




************  3- Crypto Coin analiz siteleri  ***************

  Yüzlerce site var ancak en sağlıklısı aşağıdakiler olduğu için gerisini hiç yazmadım.

https://www.worldcoinindex.com/
https://coinmarketcap.com/
https://coinmarketcap.com/new  <-------- Sitenin bu sayfasını pek kimse bilmez. Yeni çıkan Coinlerin Porjesi iyi ise borsaya girer girmez alırsanız 15 gün içinde kesin pump yer.
https://bitscreener.com/
https://www.cryptocompare.com/
https://www.coingecko.com/en
http://reports.crowdsourcing.org/
https://cryptomoney.rocks/d/000000005/globalstatistics?orgId=2
https://www.coinigy.com/



*************     4- Önemli uygulamalar   ******************

Arkadaşlar eminimki hepiniz geçmişe dönük olarak ne alıp sattığınızı, ne kadar kar ettiğinizi, TRY ile aldığınız BTC' yi Ethereuma çevirdikten sonra başka bir coin aldıktan sonra kur bazında kar yada zararınızı hesaplayamıyorsunuz.

  Yada şuandaki portfoyünüzü listeleyip, kaç paradan almışım şuan kaç para, bunu değilde şunu alsaydım ne kadar kazanırdım diye kullandığınız bir yazılım yoktur... Bu konuda çok araştırma yaptım ancak bulabildiklerim bu kadar. İş görüyorlar mı ? Hayır.


https://cointracking.info/          <-------- Trade işlemlerinizin verilerini girerek KAr/Zarar raporlarını görebilirsiniz. Ayrıca API özelliği ile önemli bir çok borsadan
                                                            (Alış/SAtış) verileri otomatik çekiyor. Ha sonuç olarak iş görüyor mu ? Hayır. Para verip sınırsız üyelik satın aldım ama verileri
                                                             işledikten sonra yetersiz olduğunu gördüm. Şimdi bir yazılım şirketi ile anlaşıp Kar/Zarar raporlarını alabileceğim bir yazılım
                                                             yazdırıyorum.

https://fintab.io/                     <--------  Henüz ICO aşamasında fakat beta versiyonu mevcut. Bunuda inceledim ama yukarıdakinden bir farkı yok...
https://altpocket.io/
https://cryptfolio.com/
https://cointrackr.com/
https://cryptoportfoliotracker.com/
https://coin-stats.com/                 <----- Mobil uygulamadır. Bazı borsalarla Entegre özelliği sayesinde aldığınız coinlerin bakiyesini ve alış maliyetini otomatik
                                                             görebiliyorsunuz.
https://tr.tradingview.com/



************************ 5- Yabancı Borsalara Depozit yatırmak için Bankalara Alternatif yöntemler.  **********************

 Artık birçok borsa itunes, amazon vb sitelerin hediye çekleri ile Coin satıyor ancak malumunuz fiyatları oldukça yüksek oluyor. Aşağıda bunlara alternatif ödeme sistemleri var.

http://moneygram.com.tr/
https://www.okpay.com/tr-en/
https://locator.chase.com/search?q=34000&locale=en_US
https://www.neteller.com/tr
https://perfectmoney.is/
https://secure.ecopayz.com/Registration.aspx




****************** . 9- Arbitraj yapmak isteyenler için faydalı analiz siteleri.  ********************

https://arbitragect.com/en/
https://coingap.org/
www.coinmarketcal.com




******************    10- Diğerleri. ***************


https://www.noisli.com/                       <------- Pc başında iken sizi motive edecek doğa sesleri dinleyin.
https://www.slideshare.net .                 <------- Bir döküman hazırlamadan önce mutlaka göz atın... Sizden önce birileri hazırlamış olabilir.
https://www.exchangewar.info/             <------- Exchange borsa önerileri
http://hesapmakinesi.com/yuzde.html   <------- Alım satım yapmadan önce iki coin arasındaki fiyat yüzdesini kolaylıkla hesaplayın.
https://bountyhive.io/browse                <------- ICO ların imza kampanyalarından ayda 3.000 USD kazanın....
https://rsihunter.com/                          <------- Aşırı satılan Coinleri gösterir...
17  Local / Alternatif Kripto-Paralar / Faydalı ve Önemi Bilgiler (Mutlaka İnceleyin) on: March 16, 2018, 09:29:24 AM
Merhaba Arkadaşlar,

Araştırmayı seven birisi olduğum için karşıma çıkan her faydalı uygulamayı ve web sitelerini mutlaka bir kenara eklerim. Bitcoin piyasasında faydalı olabilecek, kendi kendinize "ya kimse şöyle bir şey yapmamış mı?" diyerek aradığınız bir şeyin gözünüze çarpacağını düşünüyorum.

Umarım işinize yaran bilgiler paylaşmışımdır, MERİT alırsam bunu daha geliştiricem, eğer merak ettiğiniz bir konu varsa lütfen yazın. MERİT leriniz için şimdiden teşekkürler  Smiley



1- Önemli Haber Siteleri
2- Önemli Ico Siteleri
3- Coin analiz siteleri
4- Önemli uygulamalar
5- Borsalara Depozit yatırmak için Bankalara Alternatif yöntemler.
8- Open Source kod bulabileceğiniz siteler.
9- Arbitraj yapmak isteyenler için faydalı analiz siteleri.  
10- Diğerleri.


************ .  1- Önemli Haber Siteleri      **************

https://cointelegraph.com
https://bitcoinmagazine.com/
https://btcmanager.com/
https://99bitcoins.com/
https://cryptopotato.com/
http://www.p2pfinancenews.co.uk/
https://coinpedia.org/
http://allcoinsnews.com/
https://paratic.com/
https://www.coinspeaker.com/
https://zycrypto.com/
https://cryptoinsider.com/content/index.html



************   2- ICO yatırımlarını takip edebileceğiniz önemli siteler.  ********


https://tokentops.com
https://www.icoalert.com/
http://www.icocalendar.today/
https://www.icoranker.com/
http://icorating.com/
https://icobench.com/
http://www.icocountdown.com/
https://www.tokendata.io/
https://foundico.com/
http://tokeny.com/
https://icostats.com/
https://www.tokendata.io/
https://icobox.io/
https://tokenmarket.net/
https://www.applancer.co/
https://www.icohotlist.com/
https://www.trackico.io/
http://ccbeast.com/
https://www.icoglory.com/
https://icoeventuk.com/en
https://www.icoresearchcal.com/

********** Aşağıda ICO yatırımları ile ilgili sektörün önde gelenlerinin tavsiyelerini bulabileceğiniz siteleri listeledim. ICO almadan önce mutlaka göz atın.

https://palmbeachreport.blogspot.com.tr/
https://docs.google.com/spreadsheets/d/12bJmLfCf02VIrBg4DPrTeR_hqGE6V5dorgMglPUOwSA/edit#gid=0
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1d-rmuXPPdb_47i0WwD1KhPLg3goMRT1A3S1veOVjreE/htmlview?sle=true#gid=0
https://docs.google.com/spreadsheets/d/196mqLLwXcDaxSP4Gglq3WDIoajxP1LIRWG3ySlQEDFs/edit#gid=0




************  3- Crypto Coin analiz siteleri  ***************

  Yüzlerce site var ancak en sağlıklısı aşağıdakiler olduğu için gerisini hiç yazmadım.

https://www.worldcoinindex.com/
https://coinmarketcap.com/
https://coinmarketcap.com/new  <-------- Sitenin bu sayfasını pek kimse bilmez. Yeni çıkan Coinlerin Porjesi iyi ise borsaya girer girmez alırsanız 15 gün içinde kesin pump yer.
https://bitscreener.com/
https://www.cryptocompare.com/
https://www.coingecko.com/en
http://reports.crowdsourcing.org/
https://cryptomoney.rocks/d/000000005/globalstatistics?orgId=2
https://www.coinigy.com/



*************     4- Önemli uygulamalar   ******************

Arkadaşlar eminimki hepiniz geçmişe dönük olarak ne alıp sattığınızı, ne kadar kar ettiğinizi, TRY ile aldığınız BTC' yi Ethereuma çevirdikten sonra başka bir coin aldıktan sonra kur bazında kar yada zararınızı hesaplayamıyorsunuz.

  Yada şuandaki portfoyünüzü listeleyip, kaç paradan almışım şuan kaç para, bunu değilde şunu alsaydım ne kadar kazanırdım diye kullandığınız bir yazılım yoktur... Bu konuda çok araştırma yaptım ancak bulabildiklerim bu kadar. İş görüyorlar mı ? Hayır.


https://cointracking.info/          <-------- Trade işlemlerinizin verilerini girerek KAr/Zarar raporlarını görebilirsiniz. Ayrıca API özelliği ile önemli bir çok borsadan
                                                            (Alış/SAtış) verileri otomatik çekiyor. Ha sonuç olarak iş görüyor mu ? Hayır. Para verip sınırsız üyelik satın aldım ama verileri
                                                             işledikten sonra yetersiz olduğunu gördüm. Şimdi bir yazılım şirketi ile anlaşıp Kar/Zarar raporlarını alabileceğim bir yazılım
                                                             yazdırıyorum.

https://fintab.io/                     <--------  Henüz ICO aşamasında fakat beta versiyonu mevcut. Bunuda inceledim ama yukarıdakinden bir farkı yok...
https://altpocket.io/
https://cryptfolio.com/
https://cointrackr.com/
https://cryptoportfoliotracker.com/
https://coin-stats.com/                 <----- Mobil uygulamadır. Bazı borsalarla Entegre özelliği sayesinde aldığınız coinlerin bakiyesini ve alış maliyetini otomatik
                                                             görebiliyorsunuz.
https://tr.tradingview.com/



************************ 5- Yabancı Borsalara Depozit yatırmak için Bankalara Alternatif yöntemler.  **********************

 Artık birçok borsa itunes, amazon vb sitelerin hediye çekleri ile Coin satıyor ancak malumunuz fiyatları oldukça yüksek oluyor. Aşağıda bunlara alternatif ödeme sistemleri var.

http://moneygram.com.tr/
https://www.okpay.com/tr-en/
https://locator.chase.com/search?q=34000&locale=en_US
https://www.neteller.com/tr
https://perfectmoney.is/
https://secure.ecopayz.com/Registration.aspx




****************** . 9- Arbitraj yapmak isteyenler için faydalı analiz siteleri.  ********************

https://arbitragect.com/en/
https://coingap.org/
www.coinmarketcal.com




******************    10- Diğerleri. ***************


https://www.noisli.com/                       <------- Pc başında iken sizi motive edecek doğa sesleri dinleyin.
https://www.slideshare.net .                 <------- Bir döküman hazırlamadan önce mutlaka göz atın... Sizden önce birileri hazırlamış olabilir.
https://www.exchangewar.info/             <------- Exchange borsa önerileri
http://hesapmakinesi.com/yuzde.html   <------- Alım satım yapmadan önce iki coin arasındaki fiyat yüzdesini kolaylıkla hesaplayın.
https://bountyhive.io/browse                <------- ICO ların imza kampanyalarından ayda 3.000 USD kazanın....


18  Local / Duyurular (Alternatif Kripto-Paralar) / Borsaya girecek olan ICO lar on: March 09, 2018, 02:35:01 PM
Merhaba Arkadaşlar,

Borsaya yeni giren ICO lar mutlaka artış gösteriyor. Borsaya yeni girecek ICO ları gösteren ve listeleyen bir mecra var mı acaba?
19  Local / Ekonomi / 10 Gün sonra Bitcoin kaç USD olur ??? on: February 15, 2018, 11:05:25 AM
Arkadaşlar garip bir piyasadayız Haberler BÜYÜKTÜR teknik analiz. Kimsenin teknik analizine güvenmiyorum. Sizin Temel Analiz ön görüleriniz nedir?
20  Local / Ekonomi / İngiltere Kraliyet Darphanesi Altın Destekli Kripto Parasını Çıkarıyor on: February 01, 2018, 09:57:27 AM
Ülkenin dolaşımda bulunan tüm fiziksel parasının üretiminden sorumlu İngiltere Kraliyet Darphanesi, kendi altın tabanlı kripto parasını piyasaya sürdüğünü duyurdu.
Blockchain teknolojisine dayanan Royal Mint Gold, kraliyet darphanesi kasasında saklı altının dijital bir temsilcisi.

Royal Mint Gold’un  reklam yöneticisi Tom Coghill, Express.co.uk ile yaptığı bir röportajda, altın satan ve Royal Mint şirketlerinden biri olan The Royal Mint Bullion‘un , Blockchain teknolojisinde müşterilerine altın destekli mülk sahibi olma izni veren ilk şirket olduğunu söyledi. Coghill aynı zamanda bir RMG parasının bir gram altına eşit olduğunu ve ‘RMG’ye sahip olduğunuzda gerçek altına sahip olduğunuzu’ da belirtti.

Ülkenin dolaşımda bulunan tüm fiziksel parasının üretiminden sorumlu İngiltere Kraliyet Darphanesi, kendi altın tabanlı kripto parasını piyasaya sürdüğünü duyurdu.
Blockchain teknolojisine dayanan Royal Mint Gold, kraliyet darphanesi kasasında saklı altının dijital bir temsilcisi.

Royal Mint Gold’un  reklam yöneticisi Tom Coghill, Express.co.uk ile yaptığı bir röportajda, altın satan ve Royal Mint şirketlerinden biri olan The Royal Mint Bullion‘un , Blockchain teknolojisinde müşterilerine altın destekli mülk sahibi olma izni veren ilk şirket olduğunu söyledi. Coghill aynı zamanda bir RMG parasının bir gram altına eşit olduğunu ve ‘RMG’ye sahip olduğunuzda gerçek altına sahip olduğunuzu’ da belirtti.

 
World Gold Council tarafından paylaşılan bir haberde Bitcoin ve altın karşılaştırılıyordu. Buna göre Bitcoin 2017’de büyük bir gelişme katetmişti, altın ise her zamanki gibi önemli ve değerli bir yatırım olarak yerini korumuştu.

Coghill, Bitcoin yatırımlarının altına yapılan yatırımdan daha belirsiz olduğunu söyledi:

“Altın yaklaşık 6.000 yıldır önemli bir değer deposu niteliğinde, Bitcoin ise daha çok yeni ve geleceği de belirsiz.”

RMG’nin bu projesi ilk olarak 2016’nın Aralık ayında The Royal Mint tarafından açıklanmıştı.

İngiltere maden destekli kripto para yaratan tek ülke de değil. Geçen hafta yerel kaynaklar Avustralya’da, ülkenin en büyük maden rafinerisi olan Perth Mint‘in kendi maden destekli kripto parasını çıkarmaya hazırlandığını açıklamıştı.

Pages: [1] 2 »
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!