Bitcoin Forum
July 06, 2025, 06:44:36 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 29.0 [Torrent]
 
  Home Help Search Login Register More  
  Show Posts
Pages: « 1 2 [3]
41  Local / Alternatif Kripto-Paralar / Binance DEX'e BNB/ETH İşlemleri Geliyor!. on: December 24, 2019, 09:43:05 PM
Herkesin ağzında bir DEX var ama ortada gerçek anlamda bir DEX görmek zor. Yani belli ağlar içerisinde işlem yapanlar var ama yeterli değil. Forkdelta Ethereum tokenleri için bir çözüm. Ancak diğer kriptoların buraya entegre edilmesi imkansız sanırım. En azından şu anda öyle görünüyor.

Adı DEX ama kendisinin ne kadar DEX olduğu belli olmayan Binance DEX'den ise bir hamle daha geldi.
Binance DEX'den yapılan duyuru ile BNB/ETH pair'inin işleme başladığı duyuruldu.

Quote
Dear Community,

Binance DEX now opens trading for a BNB/ETH trading pair.
More Info
Project Asset Page: https://explorer.binance.org/asset/ETH-1C9
DEX Listing Proposal: https://community.binance.org/topic/2297
Website:https://binance.org

Risk warning: Cryptocurrency investment is subject to high market risk. Please make your investments cautiously. Binance DEX will not be responsible for your investment losses.

Thanks for your support!
Binance DEX Community
2019/12/24

Kaynak: https://community.binance.org/topic/2319/binance-dex-adds-bnb-eth-trading-pair

Bildiğiniz üzere Binance DEX'de işlem görmesi için Binance ağında daha önce Bitcoin ve USD için 1:1 oranında BEP-2 tokeni yaratılmıştı. Yani BTCB veya BUSD'u görmüş duymuşsunuzdur. Aynı şekilde bir de ETH olacak.
Elinizdeki BNB'leri kullanarak B-DEX üzerinden BETH alıp satabilecek, Normal ETH'ye çevirmek içinde Binance'a aktarıp BETH > ETH çevrimi yapmanız gerekecek.

Benim aklıma gelen soru şimdi sizin aklınıza da gelmiştir. E nasıl merkeziyetsiz borsa bu Smiley
42  Local / Alternatif Kripto-Paralar / Bitmex'in IEO Raporuna Göre, IEO Yatırımları %98 Zarar Etti! on: December 23, 2019, 05:33:37 PM
IEO'lar belki de Binance'ın BTT'yi duyurmasıyla popüler olmuştu. Sonra Binance ardı ardına IEO açıklarken, diğer borsalarda buradaki güzel parayı göz ardı etmediler.

Kucoin, Bitfinex, Okex, Huobi ve hatta Bittrex bile bu işe dahil oldu. Binance'da satış ardından listeleme sırasında büyük kâr şansları yakalansa da sonrasında işler çok da iyi gitmedi.
Bitmex bu konuda detaylı bir rapor hazırlamış. Ve bu rapora göre, IEO sonrası bir kaç coin dışında hepsi büyük zarar ettirmiş. Bu da bu tarz yatırımlarda dikkatli olunması gerektiğini, her zaman tetikte olmamız gerektiğini hatırlatıyor bize.

Quote

Kaynak: https://blog.bitmex.com/initial-exchange-offerings-part-2-investment-performance-update/
43  Local / Alternatif Kripto-Paralar / Çoklu Grafik Takip Etmek İsteyenler İçin (Onlarca Sekme Açmaya Son) on: December 22, 2019, 07:28:03 PM
Bir çoğum(n)uz günün belli saatlerinde sürekli tradingview'den grafiklere bakıyoruz. Her grafik için tek tek sekme açmak, sürekli sekmeler arası aramalar yapmaktan sıkıldıysanız bugün çok güzel bir platform buldum.
Bir çok kripto varlık grafiğini aynı anda takip etmenize olanak sağlıyor. (150'ye kadar.)

Özellikler;

* Yukarıda dediğim gibi 150'ye kadar farklı coini aynı anda görüntüleme
* Zaman aralığına, farklı çizimlere, mum şekline ve indikatörlere göre kişiselleştirebilme
* İstenilen grafiklere dayalı ekran görüntüsü alıp, link vasıtasıyla paylaşma imkanı.


Pariteler;
Burada maalesef bize sonsuz seçenek hakkı sunmuyor.
Seçenekler şu şekilde;


TOP 30 BTC Pair
TOP 30 USDT Pair
     (Bu ikisi düşük özellikli PC'ler için tavsiye ediliyor)
Tüm BTC Pair'ler
Tüm USDT Pairler


Bu özellikleri kullanabileceğiniz platform: https://cryptochartsmonitor.com/

İyi analizler.
44  Local / Alternatif Kripto-Paralar / Coinbase Mail ile BTC ve Kripto Gönderebilecek Sistemi İçin Patent Aldı! on: December 20, 2019, 01:52:35 PM
Kullanıcıların cüzdan adreslerine bağlı mail adresleri aracılığıyla BTC transaction yapmalarına izin veren sistem için Coinbase'in yaptığı patent başvurusu 17 Aralık'ta onaylandı.
Mail ne kadar güvenilir bir BTC tutma ve kripto saklama yöntemi olur, ne kadar ileri götürebilirler bu işi bilmiyorum ama bence piyasa için ve özellikle boğa öncesi gelmesi istenen haberlerden bence. Üstelik bu haberin Coinbase gibi, yüksek güvenlik unsurları içeren bir borsadan gelmesi bence büyük haber.

Söz konusu patent ile ilgili detaylar ile ilgili kaynak
Quote
United States Patent   10,510,053
Armstrong   December 17, 2019
Send cryptographic currency to email address

Abstract
A system and method for transaction bitcoin is described. Bitcoin can be sent to an email address. No miner's fee is paid by a host computer system. Hot wallet functionality is provided that transfers values of some Bitcoin addresses to a vault for purposes of security. A private key of a Bitcoin address of the vault is split and distributed to keep the vault secure. Instant exchange allows for merchants and customers to lock in a local currency price. A vault has multiple email addresses to authorize a transfer of bitcoin out of the vault. User can opt to have private keys stored in locations that are under their control. A tip button rewards content creators for their efforts. A bitcoin exchange allows for users to set prices that they are willing to sell or buy bitcoin and execute such trades.

Inventors:   Armstrong; Brian D. (Beaverton, OR)
Applicant:   
Name   City   State   Country   Type

Coinbase, Inc.   
San Francisco   
CA   
US   
Assignee:   Coinbase, Inc. (San Francisco, CA)
Family ID:   1000004477734
Appl. No.:   14/660,296
Filed:   March 17, 2015
45  Local / Alternatif Kripto-Paralar / Volentix Yatırımcısı ve Bounty Katılımcıları Dikkat! on: December 15, 2019, 04:02:47 PM
Volentix yılan hikayesine döndürdüğü token dağıtım süreciyle ilgili bir açıklama yaptı ve 23 Aralık'ta tüm VTX'lerin cüzdanda görünen VTX promise kısmından, VTX balance'a ekleneceğini duyurdu.

Quote
Dear Volentians,


Testing period has concluded and distribution is set to happen at 15:00 GMT on December 23rd 2019.

Action required before the distribution date:

1- latest version of Verto (0.9.1 or higher)
2- must-have your EOS account name linked with your keys

Promise VTX balance will be transformed to VTX on your eos account.
This will create a negative transaction on your promise balance and a positive transaction in your EOS account for the same amount.

You are the network, you must do this by yourselves in order to claim the VTX.

Any key that is not associated with an Eos account name before December 23, 2019 will not be able to receive VTX.

23 Aralık'dan önce tüm katılımcıların 0.9.1 sürüm cüzdanı indirip güncellemeleri ve kendi private key'lerini kullanmaları lazım. Herhangi bir cüzdanla ilişkilendirilmeyen VTX bakiyeleri geri döndürülemeyecekmiş!

ICO'dan alanlara da aynı muamelemi yapıldı bilmiyorum ama bounty'den gelenler hep sorun teşkil etti. Bugüne kadar kimine hiç, kimine de ufak miktar VTX gönderildi. Bounty dışında smartdrop'dan gelen tokenlerde sorun oldu hep.
46  Local / Konu Dışı / Peki ya Kitap? [Öneri-Paylaşım-Değişim Klubü] - E Book - Kitap Hakkında Herşey! on: December 06, 2019, 09:33:33 PM
Bu bölümün hareketliliği çok güzel. Bakıyorum da her konuda, herkes bir tavsiye istiyor, tavsiye veriliyor.
Her gün duymak mümkün, herkes aynı şeyi söylüyor: Okumuyoruz abi... Evet okumuyoruz. Okuyanımızda az okuyor.
E hadi ne duruyoruz o zaman.


Şimdi bu başlığı 5 kategoriye ayıracağım.



1) Kitap Önerilerimiz
   * Eminim aramızda düzenli kitap okuyanlar vardır. Bir format oluşturmanın şık duracağını ve takip edenlerin o formatta ne olduğunu bilmesi güzel olur diye düşünüyorum.
      Söz konusu içeriği code içeriğinden paylaşarak, boşluğu doldurursanız çok şık duracaktır.
      
Code:
#ÖNERİ
      [b]Kitap Adı[/b]
      [b]Yazar[/b]
      [b]Açıklama (İsteğe bağlı)[/b]
      Kitap Görseli;

2) Kitap Paylaşım ve Bağış
   * Kitap okuyanların bir yerden sonra onları arşivlemelerinin sonunun gelmeyeceğini tecrübe eden birisi olarak, kitap okundukça değer kazanır diyorum ve bu kategoride, belli standartlarla kitap paylaşımı veya bağışı organizasyonları yapabiliriz. Direk arz-talep şeklinde olabileceği gibi, basit ufak yarışmalarla kazanana okunmuş da olsa kitap hediye edebiliriz.
   * Ayrıca benim ikinci bir önerim var. Biliyorum bir şekilde okuduğunuz ve yer bulmakta zorlandığınız kitaplar varsa, bunları atmayın lütfen. Her kitabın bir ilgileneni olabileceğini unutmayın. Burada kitap bağışı yapabileceğimiz yerleri paylaşabiliriz. Ayrıca not olarak eklemek gerekir ki, her il ve ilçe merkezlerinde irili ufaklı kütüphanelerimiz var. Bu kütüphaneler kitap bağışı alıyor ve alınan kitapları ihtiyaçlara göre okullara dağıtıyor. Bunu göz ardı etmeyelim. Fazlalık kitaplarımızı kütüphaneye bağışlayabiliriz.


3) Kitap Değişim

   * Okuduğumuz kitapları bir kenara koyuyoruz ve aylarca belki yıllarca bir daha ellemiyoruz bile... Bunun yerine kitap değişimi yapmak güzel olmazmıydı?
   Yine yukarıda bahsettiğim gibi, belli bir formatta kitap değişim taleplerimizi yapabiliriz.

Code:
 #DEĞİŞİM      
      [b]Kitap Adı[/b]
      [b]Yazar[/b]
      [b]Kondisyon[/b]
      Kitap Görseli;
 

   * Örneğin Game of Thrones serisini okumak istiyoruz. Sanırım 5 kitap yayınlandı şimdiye kadar. 5 farklı kişi birer tanesini alsa ve sırayla değişerek okusak güzel olmaz mı? En düşük maliyet, en yüksek fayda....

NOT: Bu arada maliyetin bir kısmı kitabın bir kişiden diğerine gitmesi olacak elbette. Bunu da şöyle çözebiliriz. PTT Kargo'da kitap gönderileri 1KG'ye kadar sadece 3.00TL! Yani 3 TL ödeyerek Türkiye'nin herhangi bir yerine kitap gönderebiliriz.

4) E-Kitap

   * Aslında bunu yazıp yazmamakta kararsızım. Eminim en çok bu dikkat çekecek ve ilgilenen bulacaktır. Ama e-kitap olayını ayarında ve doğru kullanmamız gerektiğini düşünüyorum.
Bu nedenle önce e-kitap olayını bilmeyenlere biraz açıklamak istiyorum.

Bundan yıllar önce ilk e kitapla tanıştığımda Nokia renkli ekran telefonlarını yeni yayınlıyordu. O dönem o telefonlara yüklenebilen programlar ile başladığım e-kitap işinde uzun süre ilgilendim.
Sonra hayatımıza gözleri kör etmeyen e-book reader'lar çıktı.
Kağıdın kokusu olmasa da, arkadan ışık almayan yapısı, doğal kitap arka planı görünümü, ve hafif olmasıyla okuma kolaylığı sağlayan bu kitap okuyucular, çok faydalı birer buluş olarak hayatımıza girdiler. Çok fazla marka denemediğim için inceleme yapamam ancak uzun yıllardır Amazon'un Kindle cihazını (2 farklı cihaz) kullanıyorum ve kitap okumaktan bu sayede zevk alıyorum. Özellikle uzun seyahatlerin, tatil planlarımın vazgeçilmezi oldu. Özellikle son aldığım paperwhite ile çok güzel kitap okuma deneyimi yaşama şansım oldu.
Kitap okumak ve e kitap okumak arasında kalırsanız kitabı tercih edin derim ama e kitap pratiklik anlamında hep elimin altında olmasını isteyeceğim bir şey. Özellikle çocuklarınıza, küçüklerinize, arkadaşlarınıza güzel bir hediye olabilir.

E Book Reader'ların Özellikleri;

*e-ink - göz yormayan yazı stilleri ile kolay okunma
*hafif - 1000 sayfalık kitaplar için bile sabit ağırlık ile okuma kolaylığı
*şarj süresi- normal şartlarda enerji harcamadığı için tek şarj ile 1 aya yakın açık kalabilme
*depolama- cihazınızın boyutuna bağlı olmakla birlikte yüzlerce belki binlerce kitabı depolayabilme
*pratik- tatile giderken yanınıza 3-5 kitap alıp yük etmek yerine minnacık reader'ınıza 10 kitap yükleme



Kindle için bir kaç bir şey söyliyim.
Amazon'un bir ürünü olan Kindle maalesef ülkemizde pek yaygın değil.
Direk kitap satışı mobi formatında yok. Bizde sadece TR'de üretimi olan Epub formatı var. Kobo vs. bir kaç yabancı menşeili e book readerların epub desteği verdiğini biliyorum. Ancak kindle kalitesini o cihazlarda bulabilirmisiniz bilmiyorum dediğim gibi denemedim. Ancak reeder tarzı cihazların kullanımının zor olduğunu biliyorum.

5) Kitap Kampanyaları
   *Burada ayrıca #KİTAPKAMPANYA kullanarak da güzel kampanyalar, indirimler, çekler vs. paylaşarak ihtiyacı olanlara yardımda bulunabiliriz.



Son olarak e book hakkında biraz daha anlatmak istiyorum.
Şimdi bazı doyumsuzluklar olduğu gibi maalesef bu konuda sonsuz bir doyum var. Binlerce kitabı indirmeye çalışan insanların sadece arşivcilik yaptığını biliyorum. Bunu doğru bulmuyorum. Kendinize kitap okumayı sağlatacak motivasyonu bu şekilde sağlatamazsınız.
Ancak bunun yerine size bir önerim var. Hem kindle cihazlar hemde diğer e book reader'lar için epub formatlı kitap indirebileceğiniz ama bazı etik kuralları olan bir platformdan bahsetmek istiyorum.

https://hattusa.org/
Bu website e kitap hakkında detaylı bilgiler sunuyor. Ayrıca siteye üye olmanız karşılığında sizlere her ay 5 adet kitap indirme hakkı veriyor.
Siz sormadan ben söyliyim. Üyelikler ücretsiz. 5 Kitap sanırım aylık okunabilecek maksimum kitap için iyi bir seçim. Yani kaç kişi ayda 5'den fazla kitap okuyabilir ki?
Hattuşa sayesinde istediğiniz yazarların, istediğiniz kitaplarını (arşivleri her geçen gün güçleniyor) görebilir, kısa açıklamasını okuyabilir ve 3 farklı formatta (Kindle uyumlu mobi, pdf ve epub) indirebilirsiniz. Hatta kindle e mail adresinizi verirseniz, hattusa sizin yerinize direk kindle cihazınıza kitabı gönderiyor.
Eğer konu rağbet görürse bir kindle incelemesi de yaparız.



Geliştirilmesini, düzeltilmesini istediğiniz yer varsa lütfen yazın...
47  Local / Konu Dışı / >TED Talks İzlemeyen Var mı?< on: December 02, 2019, 06:41:20 PM
Forumu dönem dönem yakından, dönem dönem uzaktan izliyorum. Bir süredir çok aktif olamasam da vakit buldukça okumaya özen gösteriyorum.
Forumun bu bölümünü aslında yeni keşfettim sayılır. En az diğer bölümler kadar kaliteli paylaşımlar yapılmış burada. Sanırım boğanın dönüşü uzadıkça olay konu dışı bölümüne kadar sarkmış.
Tabi ki forumdan uzaklaşmamda bir diğer etken aktif ve işe yarar bounty olmaması da vardı...

Her neyse konumuzun çok dışına çıkmayalım.
TED talks ile uzun zaman önce tanışmıştım. Herhalde yaklaşık 10 yıl oluyordur. Üniversitede hocamız bize yol göstermişti. Bende o günden bugüne sürekli takip etmeye çalışmışımdır.

Nedir bu TED?

Quote
TED is a nonpartisan nonprofit devoted to spreading ideas, usually in the form of short, powerful talks. TED began in 1984 as a conference where Technology, Entertainment and Design converged, and today covers almost all topics — from science to business to global issues — in more than 110 languages. Meanwhile, independently run TEDx events help share ideas in communities around the world.

Kısaca TED tarafsız, fikirleri yaymaya kendini adamış kısa formlu güçlü konuşmalar. 84 yılında başlayan ve adını Teknoloji Eğlence ve Dizayn'dan almış. (TED baş harfleri buradan geliyor.) Bugün bilimden iş dünyasına oradan da global meselelere kadar her alanda 110'dan fazla dilde videolar yayınlıyorlar. Ayrıca lokal bazlı TEDx etkinlikleri ile dünyanın her yerinde etkin olmaya başladılar.

Ben ilk izlemeye başladığım yıllarda ingilizcem çok da iyi değildi ve altyazı olayı pek olmadığından beğenebileceğim konulardaki videoları tekrar tekrar izlemek zorunda kaldım. Bugün ise artık bir çok video içeriğinde Türkçe dahil bir çok dilde altyazı mevcut.
Bunu burada paylaştım çünkü Blockchain'de dahil kendini geliştirmek isteyen çok sayıda insanın olduğu bir yer burası ve TED konuşmaları buna çok elverişli. Eminim herkesin kendisine hitap edeceği pek çok konuda TED konuşması izleme şansı olacaktır.

Eminim Youtube'da "bana göre saçma ve gereksiz" videolardan daha kaliteli içerikler bulacaksınız...

Şimdi konuya diğer açıdan bakmadan önce benim kendime göre en iyilerden seçtiğim bir kaç tanesini paylaşmak istiyorum.

Yiyerek Kanseri Yenebilirmiyiz? (William Li: Can we eat to starve cancer?) - Li bize kanseri yenmek konusunda yaptığı çalışmaları anlatıyor. Bence mutlaka izleyin.

Politik Bakış - Elif Şafak: The politics of fiction - Yarı bizden, yarı yabancı gibi yetişmiş olan yazarımız Elif Şafak'ın mükemmel konuşması...

Farklı Düşüncelerin Gücü - Elif Şafak: The revolutionary power of diverse thought Bu kadın bir harika dostum... Kitapları tüm kitapçılarda Smiley

Chiara Decaroli: The high-stakes race to make quantum computers work - Kuantum PC'ler ve çalışmaları hakkında güzel bir anime görüş... Bit, kubit nedir vs gibi teknik gibi görülen konuları çok güzel açıklıyor.

Blockchain'in Potansiyeli - Mike Schwartz: The potential of blockchain

Ayrıca burada hepimizin beğeneceği bir takım konuşmaların yer aldığı linki vereyim.

https://www.ted.com/search?q=blockchain

Burada blockchain ile ilgili tüm konuşmalar mevcut. Sırayla ilginizi çekenleri izleyebilirsiniz.

Paranın Geleceği - Neha Narula: The future of money

[NOT: Benim verdiklerimin çoğunda Türkçe altyazı mevcut. Ancak bazı konuşmalarda Türkçe altyazı henüz hazırlanmamış olabiliyor. Bu gibi durumlarda orta seviye de olsa İngilizceniz varsa İngilizce altyazıyı seçerseniz bir çok şeyi kolaylıkla anlayabilirsiniz.]

NOT 2: TED'in kendi websitesi gibi Youtube üzerinde de aktif bir kanalı var. Buradan da videoları izlemeniz mümkün. Burada da bazen ekstra altyazı seçenekleri yer alıyor.
https://www.youtube.com/user/TEDtalksDirector





TEDx

TEDx aslında yine bağımsız bir oluşum olarak dünyanın her köşesinde yapılan yerel etkinliklere verilen bir isim. Yani Türkiye'de de bu kapsamda TED konuşmaları yapılıyor.

Bu kapsamda şu linkten Türkiye'de en sevilen konuşmaları izleyebileceğiniz en iyiler listesi gibi bir şey var.

https://www.youtube.com/watch?v=lj3bwmr3dp8&list=PLU6ixkJyxZir0jsscF-SeEmewG2N0FnMQ

Ancak tabi ki sizler kendinize hitap eden daha iyileri bulacaksınız büyük ihtimalle.

Ben kişisel olarak Oytun Erbaş'ın TEDx konuşmalarına bayılıyorum. Adam hem bizden birisi hemde bir doktor. Tanıları, tespitleri ve anlatış şekliyle bir fark yarattığını düşünüyorum. Ayrıca kısa bir standup havası da veren konuşmalar...

https://www.youtube.com/watch?v=lj3bwmr3dp8&list=PLU6ixkJyxZir0jsscF-SeEmewG2N0FnMQ
https://www.youtube.com/watch?v=5piNruO_-Uo (daha bugün izledim)
https://www.youtube.com/watch?v=XkbDx80c4O8
https://www.youtube.com/watch?v=ARRMrNFNGIM
https://www.youtube.com/watch?v=XkbDx80c4O8
https://www.youtube.com/watch?v=jZ7RpADboXA
https://www.youtube.com/watch?v=O59b8ZA-kDg

Farkedeceğiniz üzere adam ayaklı TEDx konuşmacısı Smiley

Ayrıca,
Emin Çapa: https://www.youtube.com/watch?v=__yTofXY-Kg
Ferhat Aydın: https://www.youtube.com/watch?v=P3sSwQ6iw9I
Müfit Can Saçıntı: https://www.youtube.com/watch?v=AXwCU6cPqfU
Neslican Tay: https://www.youtube.com/watch?v=Spmn5G00Lng (Allah rahmet eylesin Sad )




Bu eşsiz dünyayı aramak, taramak ve kendinizle birlikte çevrenizi geliştirmek için inanılmaz bir platform TED!
Ben kendimce her gün yatmadan önce 1 tane konuşma izlemeye çalışıyorum. Format gereği konuşmalar en fazla 20-25 dakika uzunluğunda zaten.
Umarım beğenirsiniz ve hem size hemde toplumumuza faydası olur...
48  Local / Alternatif Kripto-Paralar / IDAX'dan Kötü Haber Geldi. Parası Olanlar Dikkat on: November 29, 2019, 08:25:37 PM
Boğa piyasası 2018 içinde kriptoları terkederken irili ufaklı borsalar piyasada devam etti. Bunlardan belki irili diyebileceğimiz kısımdakilerden birisi IDAX'dı.
IDAX geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklama ile, CEO'larının ortadan kaybolduğunu ve bu nedenle borsaya ait varlıkların tutulduğu cold wallet (soğuk cüzdan)'lara ulaşamadıklarını duyurdular.

Bugünde para çekme ve yatırma işlemleri askıya alınmış. Borsada parası olanlara geçmiş olsun diliyor ve en kısa zamanda almalarını umuyorum. Bence takipte kalın ve ilk fırsatta paralarınızı alın.

Konuyla ilgili resmi duyurular;

https://idax.zendesk.com/hc/en-us/articles/360037327571-Urgent-announcement-about-current-situation-of-IDAX-Global
https://idax.zendesk.com/hc/en-us/articles/360036736211-Announcement-of-IDAX-withdrawal-channel-congestion
49  Local / Alternatif Kripto-Paralar / TOMO'cular Güzel Haberler Var... Binance İhtimali Doğdu, Buyrun Detaya ;) on: June 29, 2019, 04:58:52 PM
Türk kripto topluluğunun en sevdiği coin'lerden birisi TOMO. Uzun süredir takip ettiğim projelerden birisi. Hep dedik ki ah şu TOMO Binance'a bir girse...

Sanırım allah o kadar duayı duydu. Binance'a girme ışığı yandı. Hatta yanmakla yetmedi Tomo Binance chain'de çalışacak TOMOB'u duyurdu.


Öncelikle belirteyim TOMO ekibi Binance DEX listelemesi için Binance topluluk forumunda upvote verilmesini içeren bir tweet attı. Oy kullanmayanlar TOMO için kullanırsa pek çok Türk'ün faydalanacağını düşünüyorum!

İkinci olarak anlaşma kapsamında 2 milyon TOMO'nun TOMOB'la takas edilmesi yönünde hedefte anlaşılmış Binance ile. Yani en az 2 milyon TOMO'nun TOMOB'la swaplanması lazım. Üstelik ilginç bir gelişme de bu swap'ın içinde. Belirli süreler için TOMO - TOMOB - TOMO şeklinde iki yönlü swap'a izin verecek TOMOchain. Yani diyelim ki bugün TOMO'larınızı TOMOB'la swapladınız. Ama pişman oldunuz. Tekrar TOMO'ya dönebiliyorsunuz! Tabi ki bu sadece bu deneme süreci için sürelerin takibi için duyuruları takip edin.

Zaten iyi bir topluluk desteği olan TOMO, kısa süre içinde önce DEX sonra Binance'da listenecek olabilir... Haydi hayırlısı...

Bu da faydalı duyuruların linkleri;

https://twitter.com/TomoChainANN/status/1144910784700436481
https://twitter.com/TomoChainANN/status/1144943788579667974
https://twitter.com/TomoChainANN/status/1144501984940060672 (Bu swap'ın nasıl yapılacağını ve swap sitesi bridge.tomochain.com'un kullanılışını anlatıyor.)
https://twitter.com/cz_binance/status/1144442646225534976 (Bu da bütün kriptocuların gözünü diktiği o çekik gözün TOMO için attığı tweet)
https://twitter.com/TomoChainANN/status/1144440723615305728

https://medium.com/tomochain/tomochain-collaborates-with-binance-to-create-a-cross-chain-bridge-to-bring-tomo-to-binance-chain-4f963baeadd8 (Tüm olayın özü burada!)
https://medium.com/tomochain/instruction-how-to-migrate-tomo-to-tomob-on-binance-dex-cb336c117c9f (Bu da swap anlatımının detayı)
50  Local / Alternatif Kripto-Paralar / Miracle TELE Ödülleri Dağıtıldı. BUYBACK BAŞLADI!!! on: June 28, 2019, 05:41:52 PM
Arkadaşlar bir kaç yerde daha TELE ile ilgili başlıkları gördüm ve bir rehber hazırlamanın faydası olur diye düşündüm...
(Son bounty ödülleri dün dağıtılmış. Ben bu ayağa katılamadım, katılanları ve ödül kazananları tebrik ederim. Bu dönemde değerli bir kripto para kazanmış oldular.)
(Dün dağıtım sıralarında satabilenler DEX'ler üzerinden 1500Tokeni - 150$ civarına satabildiler...)

Öncelikle Miracle Tele üzerinden hesabı açıyorsunuz. Hesabı açar açmaz size 2 çeşit adres bilgisine ulaşabileceğiniz alan görüyorsunuz. Birinde sadece TELE yatırmak için yazıyor. Bu adrese TELE gönderebilirsiniz. Ancak üyeliği açar açmaz TELE gönderirseniz, TELE tokenleriniz arayüzde 12 onayı aldıktan sonra bile görünmeyecektir. Çünkü platform doğrulama amacıyla bir defaya mahsus 10EURO yatırmanızı istiyor. Bunun içinde bir diğer adres üzerinden en az 10 EURO değerinde Ethereum veya platformun izin verdiği diğer para yöntemlerinden biriyle para yatırmanız gerekiyor.


Gördüğünüz gibi TELE token için cüzdan adresi burada...

10€'luk doğrulama için transfer yapmak için ise, Deposit kısmındaki adresleri kullanacaksınız. Buradaki Ethereum adresine TELE token atmayın! (Sebebini aşağıda anlayacaksınız!)

Burada soran olacaktır o 10 Euro'ya ne olacak? Ben ETH olarak yolladım ve o anki kurdan Euro olarak hesabınıza ekliyorlar. Sizde bununla TELE token satın alıyorsunuz. Ve evet onunla da stake yapabiliyorsunuz.

Evet şimdi gelelim stack konusuna... Stake ve stack aslında bu platformda aynı şeyi ifade ediyor.
Platforma attığınız TELE token veya oradan satın aldıklarınızı, "STACK" yaparak para kazanmanızı sağlıyor. Yukarıda bahsi geçtiği üzere aylık 100TELE token için 3€ ödeme yapıyor. Bunu da 2'şer haftalık periyotlar halinde yani 14 günde bir kez her 100 TELE için 1.5€ ödeme yapıyorlar.

Aslında bugün şartlarında aldığınız 100 TELE'nin 20€ olduğunu düşünürseniz, ve bu 100TELE'nin ayda 3€ kazandıracağını düşünürseniz iyi bir fikir gibi geliyor. Ama sistemin ne kadar ayakta kalacağından emin olmak güç tabiki... Ancak şu da var. Bundan bir kaç ay önceye kadar sistem üzerinde airdrop vardı ve 100TELE tokene kadar kolayca alabiliyordunuz. Yani alacağınız 100TELE token ile sistemi deneme şansınız vardı...
Ben ilk başta buradan aldığım 75TELE ile stack başlatıp sonra yatırımı büyüttüm. Hem TELE tokenin 3-5 yıla değerlenebileceğini hemde o zamana kadar güzel para kazandırabileceğini düşünüyorum.

Şimdi gelelim diğer konulara...

Kazandığınız EURO'lar ne oluyor?
Sistemde dediğim gibi 2'şer haftalık periyotlarla ödeme alıyorsunuz. Aldığınız bu ödemeleri, Bitcoin, Ethereum, Wire Transfer (Banka Transferi) ve platforma aktarım seçeneği var. Burada platforma aktarım yaparak aldığınız bu ödemelerle platform üzerinden TELE token alabiliyoruz. Ancak platform üzerinde satılmayan 4 milyon civarı TELE token kaldı. Bu bitince sanırım bu seçenek devre dışı kalacak. Yani emin değilim.
Bitcoin ve Ethereum olarak alma işini henüz denemedim, ilk fırsatta deneyeceğim. (Deneyen varsa yazsın lütfen!) Son seçenek Wire Transfer ise bankaya direk Euro olarak atmak. Ancak bu maalesef sadece SEPA kapsamındaki hesaplara yapılabiliyormuş. Yani bizim çekme şansımız yok gibi. SEPA ( Single Euro Payments Area) adındanda anlayabileceğiniz gibi EURO bölgesi ülkelerde açılabilen hesaplar ve Türkiye'de böyle bir hesap açma şansımız yok.

Yani sistem nereye gider bilinmez ama devam etmesi durumunda çok iyi kazanç kapısı olur. Tabi ki bu tarz hayaller kurmamanızı tavsiye ederim. Para yatıran herkes anaparasını geri alıp kalanla devam edebilir. Ben bu ay alacağım ödemeyle platformdan biraz para çekerek, karı içeride tutmayı düşünüyorum.

Miracle TELE dashboard'ı incelerseniz orada token withdraw gibi bir seçenek olmadığını göreceksiniz. Evet yok çünkü daha iyi bir sistem var. Merkeziyetsiz sistem olarak kontrolu platforma değil tamamıyle size bırakmayı düşünmüşler. 10€ doğrulama parasını yatıran herkes, platform üzerinden TELE tokenleri yolladığı Ethereum adresinin private key'ini alabiliyor. Ve o cüzdanın üzerinde hak sahibi olarak işlemlere devam ediyor.

Son olarak... Stack yapılan tokenleri çekebilmeniz için, bu özelliği kapatmak için platformda stack off konuma getirip beklemeye başlıyorsunuz. 2 haftalık periyot bitiminde söz konusu tokenler cüzdanınızda çekilebilir konuma geliyor. Bu konuda tavsiyem, tüm TELE token'leri her ihtimale karşı aynı anda stack işlemine başlatmayın. Belli oranlarda bölerek yapın bunu. Ki bir parça çekmek için 2 hafta tüm gelirden olmayın Wink

Umarım faydalı olmuştur...


EDIT: Bounty katılımcıları için TELE ekibi bir buyback olayı başlattı. Yalnız burada ilginç bir olay var. Şöyle ki buyback kapsamında takım 1 TELE tokeni kaça sizden geri alabileceğini söylemiyor. Bunun yerine elinizdeki toplam token ile teklifinizi ico@miracletele.com'a mail atmanızı istiyorlar. Tahminim ICO satış fiyatı olan 0.20€'nun altında fiyatları kabul edecekler ama ne kadar altında bir teklif onu deneyen olursa öğrenmek isterim. Ben az sayıda token kazanabildiğim için ve hepsini stack'lediğim için şu an bilgim yok fiyatı hakkında. Takım bu mailde bounty'den kazandığınız token miktarını ve "reddedemeyecekleri" fiyat teklifinizi mail atın demekle yetinmiş.

Kaynak (Telegram duyurusu);

Quote
Yes you heard that right. We are now buying back our bounty tokens!

So, if TELE token is burning a hole in your pocket and you want them off your hands as fast as possible, send an email to ico@miracletele.com stating your MiracleTele account ID and the amount you want to sell. Remember, your account must be unlocked first.

Buyback rate? Make us an offer we can't resist

This offer is projected to last a week

Son olarak teklif sadece bu hafta geçerliymiş. (İlk başta TELE dashboard'da yer alan tokenleri kapsamına aldıklarını söylediler ancak sonra MEW'dekileri de kabul edebileceklerini söylemişler!
51  Local / Türkçe (Turkish) / Bitcoin Sazı Eline Aldı Gidiyor... on: June 26, 2019, 08:05:58 AM
Uzun bir düşüş dönemi sonrası Bitcoin tekrar sazı eline almış gibi görünüyor. Bugünkü 13K zorlamasıyla birlikte son 3 ayda yaklaşık 4 kat arttı Bitcoin fiyatı.

Açıkcası forumda bu artışın karşılığında beklediğim hareketlilik başlamadı. Sanırım bu sefer hareket 20K'dan sonra başlayacak.

Şu an yaklaşık TL değeri 73.000 Bitcoin'in... Geçen boğada 79-80 civarlarında ATH görmüştük. Sizce bu sefer TL bazlı ATH nerelere gider?

Son olarak ne olacak bu altcoinlerin hali?
52  Local / Konu Dışı / Türkiye'nin Suyunu Birlikte Koruyabiliriz!!! Suyu Koru, Geleceğimizi Koru! on: May 13, 2019, 03:05:20 PM
İnsan yaşamı için suyun önemi yadsınamaz bir gerçek. Sadece günlük içecek anlamında değil, hayatın devamının tamamını sağlayan bir şey su. Su olmazsa yemek olmaz, temizlik olmaz, su olmazsa hayat olmaz!



Geçtiğimiz günlerde TV'lerde tanıtımını sıkla gördüğümüz, 25 Litre belgeseli çarpıcı ve insanlara gerçeği gösteren bir belgesel. Bugün şartlarında herhangi bir sıkıntı yaşamıyor olabiliriz. Ancak gelecekte hayatımıza şekil verebilir susuzluk! Blockchain ve Bitcoin ana temalı forum için belki garip ama bu konuda her alanda farkındalık yaratmamız gerektiği kanısındayım.

yarınınsuyu.com websitesinde detaylı bilgiler alabileceğiniz bir oluşum var. Evet bu işin reklam ayağıda var ama bunun esas noktayı kaçırmasını istemiyorum.

Gelecekte insanların günlük kişi başı 25 lt. su tüketimi sınırlamasının olabileceğini anlatan 25 litre belgeseli de başka bir noktaya değiniyor. Düşünün 25lt su ile 1 günlük bütün ihtiyaçlarınızı karşılayabilirmisiniz? Günde ortalama 1.5 lt. suyun içerek tüketilmesi gerektiğini unutmayınız.

Lütfen hepimiz bilinçlenelim, gereksiz su tüketiminden kaçınalım...

53  Economy / Speculation / New Exchanges Are Coming? But It is OK? on: July 30, 2018, 06:17:26 PM
Everyday, we are seeing new crypto currency exchanges start working. So many platform has already opened. But Is that OK? I think volumes are seperating. How this effect prices?
54  Alternate cryptocurrencies / Altcoin Discussion / Do you have information about ETC fork (Which Exchange Market Support?) on: February 16, 2018, 08:38:01 PM
Everyone wait for ETC fork in February.

I am one of them too.

With this fork, ETC holders get 1:1 Calisto token. But there is no information about which exchanges support and will give Calisto token?

Calisto is new and profitable project also.

I have 2 important questions.

1) Which exchanges support the fork and Calisto Airdrop?
2) What do you think about ETC price till end of this month?
Pages: « 1 2 [3]
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!