Bitcoin Forum
October 28, 2021, 05:05:30 AM *
News: Latest Bitcoin Core release: 22.0 [Torrent]
 
  Home Help Search Login Register More  
  Show Posts
Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 ... 68 »
1  Economy / Economics / Re: Are you investing in crypto currency alone? on: June 22, 2021, 11:21:05 PM
Not many countries have made available stimulus package for its citizens to help soften the economic effects of the pandemic.
With many nations of the world still recovering from the economic realities caused by the pandemic, how will you describe the economic situation in your country at the moment?

I am curious, Apart from your crypto Holdings, what other investments do you have? Or are you investing in crypto alone?

im investing just in cryptocurrent, and my fund from bounty reward. just collect them as much as i can, convert to the good coin (sometimes change to the other altcoin for short trading, than convert to btc).
i dont have any stuff outside. i try to search other investment like land and the others, but they give us (buyer) bad price, like 'oh,you take it on high price but you can make profit after a years'
2  Bitcoin / Bitcoin Discussion / Re: Will energy consumption be Bitcoins downfall ? on: June 22, 2021, 09:37:35 PM
nope. there are many altcoin popping up, many member still join on them, but most of them will exchange to bitcoin. they sure if bitcoin is more powerful than other coin.
energy consumption never be problem to miner, because bitcoin still promise
3  Economy / Economics / Re: Covid-19 effect on your country's economy!!! on: June 22, 2021, 03:06:19 PM
in a fact, many people kick out by their factory. unemployment be the one problem, like continue regenerating because of pandemic. we cant blame the boss, because no other way to face this situation.
crypto cant be a good solution because there are many people dont know about it. and people who know crypto, not affected, and still survive till now
The pandemic is the one to blame as we're not expecting it to happen.

And with such restrictions coming from the government, those companies has to react necessarily with whatever is going to save their companies through removing some of their employees and lessening their manpower cost.
but, there are a company still save their people. not all, but they will change the list of attendees every day, so people still work and have their income although they dont get at full salary.
back to the point, we cant blame the boss when they reduce some employee
4  Local / Altcoins (Bahasa Indonesia) / Re: JOIN BOUNTY MASIH PROFIT GK ? on: June 22, 2021, 12:05:57 PM
Tapi akhir-akhir ini saya pantau di grup bounty yang masih aktif ternyata masih banyak projek projek bagus dan worth it lah buat di ikuti bountynya.
Ane rasa akhir" bounty yang berbayar token yang udah liquid juga makin banyak. Kemungkinan sih karena proyek" yang emang fokus buat ngembangin produk dan butuh marketing mulai lebih banyak ada di pasar bounty daripada proyek yang hanya hit and run. Tapi tetap saja terlalu optimistis itu tidak baik, emang perlu hati".

Ane liat ada 3-5 bounty yang lumayan kalau diikuti saat ini. Memang kelihatannya dikit, tapi dibandingkan kondisi beberapa bulan/tahun yang lalu, udah lebih baik.

bisa dikasih bocoran gan,kira-kira bounty apa saja yang punya profit bagus untuk saat ini,soal nya ane dah kapok ni gan,sudah beberapa bounty ane gabung tapi banyak yang zonk.
untuk user yang rehat setahun duatahun, pasti masih pusing mikirin bagus enggaknya. cuma klo mau konsisten, pasti bisa aja dapet yang bagus.
dasar  dice bagus gan (bukan mrnyarankan untuk masuk)
ada juga yang dari yahoo, ada dari dulu hingga sekarang masih ada, bayaran btc. cuma tetep banyak banget yang booking di sana.
5  Economy / Economics / Re: COVID advanced the world into the future on: June 22, 2021, 09:46:16 AM
The only benefit I see from covid is that if forced world economy to restart. Weak, useless, ineffective business and services has died, while those who wanted, evolved and survived. Those who wanted, managed to adapt their work to current realities. The bad thing about all this - humankind paid a really high price for all that.

the rich one must help people who starve, not only food, there are many thing like job.
this like replay your work, you start again from above, like look for customer, or job, and you need to walk uphill until reach checkpoint. you will survive again and again, need to build some stairs more and more.
6  Economy / Economics / Re: Covid-19 effect on your country's economy!!! on: June 21, 2021, 09:33:19 PM
in a fact, many people kick out by their factory. unemployment be the one problem, like continue regenerating because of pandemic. we cant blame the boss, because no other way to face this situation.
crypto cant be a good solution because there are many people dont know about it. and people who know crypto, not affected, and still survive till now
7  Bitcoin / Bitcoin Discussion / Re: Sell in May and Go Away. What do you think? on: June 21, 2021, 12:20:50 PM
if thats true, and bitcoin price will up and down on that time, it get better if you make point  every month. you get profit better than just in one year. too simple, to judge or rate, but it can be some sign for people to alert themselves, if they want to sell their coin
8  Local / Altcoins (Bahasa Indonesia) / Re: mana yg lebih untung : Trading coin vs Hold coin on: June 21, 2021, 10:15:03 AM
mhn pendapat teman2 pada fase bullish mana yg lebih untung trading coin atau hold coin ? mhn pencerahan
trading jauh lebih menguntungkan gan daripada cuma hold.
kita sama sama gak ngerti dimana harga jatuhnya, sekalipun uda make analisa. bisa sih 90% keatas, tapi pasti ada koreksi dikit dikit. kalo cuma di hold, jatuhnya dapet untung murni berapa persen modal agan. kalo trading bisa dapet lebih meskipun cuma sepersen. karena harga gak mungkin cuma naik terus atau turun terus.

iya sih gan,keduanya mempunyai resiko yang tinggi.tapi setiap bounty hunter pasti sudah tahu akan resiko yang didapat
Apa hubungan nya sama bounty hunter sih Cheesy
Bounty hunter juga trading Mas ... Tuh saat mereka jual hasil bountynya  Grin (yang kepepet sih biasanya akan tetap jual di current price).

ane sendiri punya strategi dalam melakukan trending.selalu ane pantau pergerakan coin yang mau ane trending.
Jangan hanya dimonitor saja Gan, tapi jangan lupa entry dan eksekusinya. Dan jangan pula hanya tarik-tarik garis tapi tetap ragu untuk open position. Strategi trading paling sederhana beli diharga rendah lalu jual di harga tinggi, nah yang jadi PR adalah membuat analisa supaya dapat harga beli rendah dan bisa menjualnya diharga tinggi.


sebenernya, cari aman juga uda bagus. yang jadi pertimbangan disini mungkin lebih ke 'yang penting dapet untung'. makanya, lebih banyak yang mantau, beli harga terendah, jual saat tinggi.
9  Economy / Economics / Re: Are you making money online? on: June 21, 2021, 03:53:47 AM
yeah, i have own job on real. but, just freelance. so i can take the other side job, and now its hard because of pandemic. i ever try to sell a thing. before pandemic, i have many customer, and a day after covid come i already close my store because of none come, although they are my close customer.

I've been looking for the answer to this question lately. How can I earn passive income from the internet? I have seen many of the answers given in my research on the internet. but many of them unfortunately didn't work for me.
and what you are look for?
10  Bitcoin / Bitcoin Discussion / Re: Bitcoin can play tricks on your mind on: June 20, 2021, 10:05:22 PM
many user have same situation like that.
for me, i will sell when it price os good enough, than buy again when the price stack low too long. simple act is how to make profit from high and low price.
my mind is always say that bitcoin price will grow pass the higher before. never regret when you have it, although take in high price, because in a future will pass, more and more surprising
11  Local / Bahasa Indonesia (Indonesian) / Re: Perkembangan Perdagangan Bitcoin/Cryptocurrency sebagai aset komoditas on: June 20, 2021, 09:34:48 AM
Tenang kang, Indodax menjaga kerahasiaan data membernya
:
:
:
:

Karena security govt kita terlalu kuat sehingga data pribadi 294 Juta KTP telah bocor dan dijual-belikan.
https://www.cnbcindonesia.com/tech/20210520202313-37-247172/data-ktp-nomor-hp-279-juta-warga-ri-bocor-kominfo-buka-suara mungkin dari sekian banyak data itu ada kita didalamnya.

Ironis pemerintah kita selalu bicara Teknologi Digital 4.0 kenyataan dari dulu masalah Database juga Kacau, salahsatu database kependudukan yang dipegang oleh Disdukcapil.Ada orang yang kerja di Disdukcapil didaerah manapun yang mau bantah statment saya?

belum lagi sekarang yang lagi rame penerimaan siswa baru dan PPDB  Web PPDB aja Refresh page harus Logout dulu padahal pake NPM masa JS tidak automatis refresh  Cry dari segi client dan apapun backend yang dipake harus bisa ngikuti autmatis update data.

Ada Dev/operator PPDB yang mau bantah statment saya?
 
bener gan, saya sendiri lebih percaya indodax daripada pemerintah masalah keamanan, meskipun tidak 100%.
search google soal kartu keluarga aja bisa dapet satu daerah lengkap, bentuk data base.


Quote
Pemerintah Kabupaten Magelang yang menampilkan data pribadi penduduknya di situs web resmi mereka. Ini bukan kebocoran data, tetapi memang Pemkab Magelang yang secara bebas & terbuka memuat data nomor KK & KTP.
https://twitter.com/kumparan/status/1401886669125521410


lumayankan, bisa buat hal yang tudak diinginkan
12  Bitcoin / Bitcoin Discussion / Re: Hodl is not the best option as it seems on: June 20, 2021, 07:15:11 AM
so, what the option if new comer buy in high price? no other but hold until it price higher than when new comer take. and if they wont accept about that fact, just sell on that price and buy the other coin when the price is low. thats the result when you take in high price, no study about, just come because of lust
13  Local / Bahasa Indonesia (Indonesian) / Re: [DISKUSI] KEBERLANSUNGAN FORUM DISKUSI BITCOINTALK.ORG & MEMBER-NYA on: June 18, 2021, 06:44:20 AM
menurut saya gan, kayaknya karna ico yang lagi down jadi agak sepi. masalah merit, banyak orang yang suka rela ngasih mereka selama postingan menarik, dan bahkan ada thread sendiri yang pingin merit dinaikin.


Mungkin kategori postingnya terlalu tinggi Om hingga hanya ada sedikit post yang cocok dengan Om untuk dikirimkan merit. Kalau ane mungkin kategorinya agak lebih rendah dibandingkan yang lain karena mungkin skill dan kemampuan serta pengetahuan ane di bidang crypto jauh lebih buruk ketimbang member yang ranknya sudah Legend. Selama skill dan kemampuan untuk mengolah post itu ada, maka merit mungkin bakal cocok untuk mereka.

tiap orang punya kualitas post beda, gitupun waktu nilai postingan orang. rank legend belom tentu bagus postnya, kadang suka sekedar isi misi aja biar ngerangkup berapa gitu. dan minta merit jangan ke satu orang, kirim ke beberapa orang sekaligus.
14  Bitcoin / Bitcoin Discussion / Re: How to make money from Bitcoin in 2021 on: June 15, 2021, 11:42:59 PM
yeah, so many ways to make money from bitcoin, and bounty is the easiest for me.
there is airdrop, the simple task required, but im not sure if i can get coin (nowaday). i try to follow many of them but still be unlucky. if i got from airdrop, the price never be good for long days.
you need basic if you want start trading, but it helpful to multiple coin in short time, with high risk.
i just following bounty, and when my coin start rising, i will sell and buy when the price low.
15  Bitcoin / Bitcoin Discussion / Re: Bitcoin is my Bank on: June 15, 2021, 10:09:39 PM
Due to the covid 19 pandemic, I lost my job and my bank account was closed because I withdrew all my remaining balance to buy our necessities, at that time I was looking for another alternative to lost job in order to support my family's needs . Until I start trading bitcoin with small capital and thanks God because with the help of cryptocurrency we can continue to survive from the difficult time of pandemic.

Now I have accumulated a small amount to be able to reopen a bank account but I think that instead of opening a new bank account, it is be better to just buy and invest in bitcoin so that I can expect more profit than the traditional bank.

I know that investing in bitcoin is risky but I also believe that bitcoin has a good future.

I just hope I made the right decision.

is there no help from government? i think they do it, although not as much as we need. and public will outsmart some events that happening, to make their lives easier.
crypto be the one easiest way to multiple your money (for people who understand it). not only risky, but also need time to process what people want. real job needed if you can find and do it, as long as it can help economy.
16  Local / Bahasa Indonesia (Indonesian) / Re: BI Terbitkan Rupiah dalam bentuk Digital on: June 15, 2021, 02:34:54 PM
Saya berharap jika ini direalisasikan maka ini bukan hanya sebuah proyek untuk mendapat keuntungan pihak tertentu,

 Jadi meskipun nanti rencana peluncuran Rupiah Digital benar-benar direalisasikan, saya rasa jenis Cryptocurrency yang bakal digunakan sebagai media pembayaran ya hanya Rupiah Digital saja. Walaupun modelnya crypto (mata uang digital) tetapi masih ada embel-embel Rupiahnya, jadi masih sejalan dengan UU No.7 Tahun 2011 Tentang Mata Uang.

yang ada dipikiran masyarakat sadar, takutnya pasti ada proyek.
dan menurut saya memang peluncuran digital rupiah lebih ke pengarahan bentuk fisik ke non fisik. cuman, siapa tau orang bisa dapet untung dari situ.
kalo balik ke pemikiran pemain, lebih memilih coin yang bisa dapet untung, itu yang dicari.


Jadi kita tunggu saja apakah "gembar-gembor" seperti yang agan sebutkan di atas akan terealisasi atau tidak, setidaknya sampai diketahui hasil kesepakatan dari pertemuan G20 tersebut.

yang ditunggu dari dulu gan emang  Grin
17  Economy / Economics / Re: Risk of Scarcity. on: June 15, 2021, 11:07:29 AM
     Now a days our economy suffers deficiency of supply due of high population, poverty and lack of oriented of an individual. Supply Chain Management (SCM) one who managed the flow Good's and service into raw material into finished product. Right now the resources of foods and services it's getting worst due of the pandemic more People's lose their works , and the supply of an Government it is not enough for everyone.

those who don't care will look to their own future, while those in need will feel confused all day. help does not guarantee complete survival, and the person who helps may not always be able to help. a sense of solidarity is needed to help people, at least to relieve them until we get through the tough times of the pandemic.
18  Bitcoin / Bitcoin Discussion / Re: I Don't Want To Hear Anybody Crying When BTC Will Reach 1M Per Coin! on: June 15, 2021, 05:36:27 AM
people do anything to make them rich. not only bitcoin, but in real life. many of bitcoin user believe if bitcoin price still cheap, because as time goes by, will pass the high before. and the other people will say that it price too expensive. they will take the other way to collect bitcoin.
so, lets decide to take or leave it for ourselves
19  Local / Bahasa Indonesia (Indonesian) / Re: BI Terbitkan Rupiah dalam bentuk Digital on: June 14, 2021, 11:52:19 PM
Sudah dari dulu berita tentang cryptocurrency menyebar di negara kita bukan kali pertama BI mau mengeluarkan mata uang digital, dari dulu juga pernah ada isu seperti ini, menurut saya cuman perkembangan dan isu yang lagi booming aja, saat harga bitcoin naik selalu ada isu tentang mata uang digital atau apa yang akan diterbitkan oleh BI, namun hanya beberapa hari saja terus meredup kembali dan entah kapan sampai begini terus menerus.
emang sebenernya yang lagi diangkat yang lagi boom aja gan,  fakta harga bitcoin naik, pemerintah pasti gembar gembor. nggak cuma bitcoin aja, dulu waktu booming sepeda, juga pemerintah nunjukin taringnya.

yang lucu kan orang main bitcoin kebanyak sebagai aset, mereka kumpulin, jual kalo sudah harga tertinggi, cari lagi dan bisa beli saat harga turun, muter terus kesitu. user lebih milih meningkatkan perekonomian pribadi. kalo uang digital terbit  mungkin lebih sama aja kaya rupiah. yang beda satunya berbentuk, satunya digital. kasih pajak sama pemantauan serius itu lebih baik.
20  Bitcoin / Bitcoin Discussion / Re: I think Bitcoin is great as an asset and not as a Currency. on: June 14, 2021, 10:01:29 PM
Quote
It depends on us what we want to shape crypto in a long term as an asset or as a currency, but we canít have it both.
people choose from where is the big advantage they get. so far, we know that bitcoin is good to grow economy, for personal. people get lot of money for daily need, and collect it as asset. but, doesnt mean no user use it as payment. sometime, they accept to pay thing with bitcoin.
now, bitcoin price is good to be asset, people will hold their coin for themself, cause its more profitable.
Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 ... 68 »
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!