Bir süredir bu siteyi araştırıyorum fakat hala tam olarak yatırım yapma konusunda ikna olmadım, çoğu kişi çok ufak miktarları geri ödeyerek güven kazanıp büyük miktarda borç isteyip topladıktan sonra kaçacak gibi bir izlenim var, bazı yorumlarda okudum yabancı kısımda bununla ilgili. Az bir miktar ile yatırım yapıncada gelir çok çok az malesef.
Genel itibarıyla bana da o hissi vermiyor desem yalan söylemiş olurum. Gerçektende küçük küçük başlayıp kaçacakmış hissi veren çok fazla üye var. Ama genel yapıyı düşününce öncelikle mecburen küçük borçlar almak zorundasın çünkü kimse tutupta yüksek oranlarda yatırım yapmaz. Yatırım yapmanız gereken kısım bence reputation loanlarıdır. Güven sağlamak için açılanları yakalayıp kar elde edebilmeniz mümkün gibi duruyor. Zaten loanları takip ederseniz bazıları tamamına 100k 100k yatırım yapıyor. Küçük küçük yatırarak zararı minimal seviyeye indirmeye çalışıyorlar. Ben 0.2lik açtım başta 17 kişi sanırım yaptı yarım saatte doldu hemen. Aynısını btcjam da 0.5le yaptım orası da ilkinden sonra çok hızlı şekilde doldu. İnsanlar nasıl oluyor da güveniyor bilmiyorum. Sonuç olarak kimlik ve adres bilgilerini vermiş olsan dahi hukuki açıdan herhangi bir yaptırım yapma şansları yok. Sadece seni ifşa edebilirler o da kendilerinin suç işlemesine neden oluyor zaten
Bu yüzden bende gerçekten inanmadığınız sürece reputation loanları dışındakilere yatırım yapmamanızı öneririm.