Bitcoin Forum
December 11, 2017, 04:13:51 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Low hash rate  (Read 870 times)
sandy56
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 56


View Profile
April 06, 2015, 05:00:13 PM
 #1

I have an amd R9 280 graphics card on linux and my hash rate is 15.xx kh/s.

I think it shoud be much higher.

Please comment and help me fix it.
1512965631
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1512965631

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1512965631
Reply with quote  #2

1512965631
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1512965631
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1512965631

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1512965631
Reply with quote  #2

1512965631
Report to moderator
Shogen
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 966



View Profile
April 06, 2015, 05:55:29 PM
 #2

I have an amd R9 280 graphics card on linux and my hash rate is 15.xx kh/s.

I think it shoud be much higher.

Please comment and help me fix it.

What kind of hash algorithm are you working with your card? The hashrate is so low that it can't be sha256 or scrypt.

jonnybravo0311
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1246


Mine at Jonny's Pool


View Profile WWW
April 06, 2015, 06:55:02 PM
 #3

Please provide more information like what mining software you're using, what coin you're trying to mine, are you mining solo or to a pool, linux version, driver version, etc.

Just telling us you think you card should hash faster doesn't give us anything to go on.  I'd say you're probably not using the card at all, but rather are CPU mining...

Jonny's Pool - Mine with us and help us grow!  Support a pool that supports Bitcoin, not a hardware manufacturer's pockets!  No SPV cheats.  No empty blocks.
sandy56
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 56


View Profile
April 06, 2015, 09:00:06 PM
 #4

I am using sgminer 4.1.271 with script with the nicehash pool. The linux version is linux mint 17.0.

Seems that the hash rate should be about 600 or 700 kh/s.

You comment about the card not being used at all would not surprise me. Thing is, I do not know what to look for or how to fix it.
jonnybravo0311
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1246


Mine at Jonny's Pool


View Profile WWW
April 06, 2015, 09:48:38 PM
 #5

You'd probably have more luck in the alt-coin forums - specifically here: https://bitcointalk.org/index.php?topic=632503.0.  Hope you get it sorted!

Jonny's Pool - Mine with us and help us grow!  Support a pool that supports Bitcoin, not a hardware manufacturer's pockets!  No SPV cheats.  No empty blocks.
smokiepot
Member
**
Offline Offline

Activity: 74


View Profile WWW
April 06, 2015, 10:44:33 PM
 #6

here my config file:

{
  "pools": [
    {
      "url": "stratum+tcp://EU.coinmine.pw:3333",
      "user": "***",
      "pass": "***",
"nfactor" : "10",
"difficulty-multiplyer" : "256",
"worksize" : "64",
"gpu-engine" : "1170",
"gpu-memclock" : "1575"
    }
  ],
  "profiles": [],
  "intensity" : "18",
  "failover-only": true,
  "algorithm" : "darkcoin-mod",
  "device": "all",
  "gpu-threads" : "2",
  "temp-cutoff": "95",
  "temp-overheat": "85",
  "temp-target": "75",
  "gpu-memdiff": "0",
  "shares": "0",
  "api-mcast-port": "4028",
  "api-port": "4028",
  "expiry": "28",
  "failover-switch-delay": "60",
  "gpu-dyninterval": "7",
  "gpu-platform": "-1",
  "hamsi-expand-big": "4",
  "keccak-unroll": "0",
  "log": "5",
  "no-pool-disable": true,
  "no-client-reconnect": true,
  "queue": "1",
  "scan-time": "7",
  "tcp-keepalive": "30",
  "temp-hysteresis": "3",
  "watchpool-refresh": "30"
}


use this with the sg miner from the nicehash homepage and wolfs bineries from the nicehash site also. i get with it around 4.5mh/s at the nicehash x11 pool.
sandy56
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 56


View Profile
April 07, 2015, 01:06:29 AM
 #7

Thanks for the replies.

Wolf's binaries are unfamiliar to me. Can you give me more information on setup, etc.

Also, I tried x11 briefly with nicehash and it seemed not to go anywhere as I recall.

Also, I have had a small amount of bitcoin to be paid out from nicehash for over a month now that has not been done. I thought they had no minimum.
Wolf0
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1764


Miner Developer


View Profile
April 07, 2015, 09:52:41 AM
 #8

Thanks for the replies.

Wolf's binaries are unfamiliar to me. Can you give me more information on setup, etc.

Also, I tried x11 briefly with nicehash and it seemed not to go anywhere as I recall.

Also, I have had a small amount of bitcoin to be paid out from nicehash for over a month now that has not been done. I thought they had no minimum.

https://www.reddit.com/r/DRKCoin/comments/2o1yoz/rewritten_x11_binaries/

Code:
Donations: BTC: 1WoLFdwcfNEg64fTYsX1P25KUzzSjtEZC -- XMR: 45SLUTzk7UXYHmzJ7bFN6FPfzTusdUVAZjPRgmEDw7G3SeimWM2kCdnDQXwDBYGUWaBtZNgjYtEYA22aMQT4t8KfU3vHLHG
sandy56
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 56


View Profile
April 07, 2015, 10:23:11 AM
 #9

Thanks for the reply.

I downloaded the sgminer version 5.1 from nice hash but it will not run for me. So, I think I have a dual problem.
1. low hash rate
2. sgminer 5.1 will not run (error message: bash: ./sgminer: cannot execute binary file: Exec format error )

Please advise.
smokiepot
Member
**
Offline Offline

Activity: 74


View Profile WWW
April 07, 2015, 11:16:35 AM
 #10

hmm looks like u try to use the windows version. but at first post u write that u run linux on ur machine.  Huh
sandy56
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 56


View Profile
April 07, 2015, 11:29:07 AM
 #11

Ah! You may be right about the windows version for version 5.1. However, I did download the Linux one but it appears that the archive may contain the windows version.

Here is the link for the download page.
https://www.nicehash.com/index.jsp?p=software#sgminer

Please review.

-----------------------------------------------------------------

Going back to sgminer version 4.1.271, I do not know what just happened, but my hash rate just jumped to about 600 kh/s when I changed the command from:

./sgminer -o stratum+tcp://stratum.nicehash.com:3333 -u 1H8mrvThSv9oUkXJdEyLkRqYb1Hr96mnec.LS1 -p x

to this:

./sgminer -I 18 -g 1 -w 256 -o stratum+tcp://stratum.nicehash.com:3333 -u 1H8mrvThSv9oUkXJdEyLkRqYb1Hr96mnec.LS1 -p x

Please explain.
smokiepot
Member
**
Offline Offline

Activity: 74


View Profile WWW
April 07, 2015, 12:22:59 PM
 #12

i m sure u click in the wrong line on the side. i downloaded the linux version but there is no .exe in there !
sandy56
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 56


View Profile
April 07, 2015, 12:36:04 PM
 #13

thanks for the reply. Ijust edited my previous post.

I will have another try at the version 5.1 download.
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!