για τις χρεωστικες δεν ζητανε τιποτα εφοσον βαζεις κωδικο εδω στο ελλαντα.
τι γινεται ομως στο εξωτερικο με τις χρεωστικες? το ιδιο?
αν ζητανε ακομα ταυτοτητες, οι ανωνυμες συναλλαγες πανε περιπατο!
Έχω χρησιμοποιήσει τέτοπια κάρτα (debit) χρεωμένη σε ανάλογο όνομα σαν αυτή που έχεις εσύ (π.χ. "Χατζιαβάτης") στο εξωτερικό και η διαδικασία (στο S/M για παράδειγμα) ήταν όπως Ελλάδα, δηλ. PIN και χρήματα ανάληψη από ΑΤΜ (στο εξωτερικό) με PIN.
Εκεί που αντιμετώπισα πρόβλημα (μερικές φορές) ήταν σε on-line αγορές.
Ανάλογα με το πρωτόκολο ασφαλείας κάθε online επιχείρησης έχω αντιμετωπίσει διάφορα όπως:
1) Να μου άρνούνται - κόβουν συναλλαγή επειδή έχω "μπει" από Ελληνικό (ή οτι άλλο...) IP ενώ ή κάρτα έχει εκδοθεί στο Γιβραλτάρ. Απαιτούν δηλ. να "μπεις" στο site τους από IP Γιβραλτάρ !!!!
2) Να μου άρνούνται - κόβουν συναλλαγή, χωρίς καμία εξήγηση!
3) Να μου ζητούν verification με φωτο (ή scan) της κάρτας
4) Να μου ζητούν verification με φωτο (ή scan) του διαβατηρίου (ή της ταυτότητας). Όπως καταλαβαίνεις σε αυτή την περίπτωση, επειδή δεν ήταν δυνατό να βρω το διαβατήριο του "Χατζιαβάτη" έφαγα πόρτα....
Κάποια στιγμή (δεν θυμάμαι ποιά απ' όλες τις κάρτες που είχα δοκιμάσει) απαιτούσε να δημιουργήσεις και πρόσθετο επίπεδο ασφάλειας για online συναλλαγές (3D
?). Με αυτή την κάρτα δεν αντιμετώπισα, πότε και πουθενά κανένα πρόβλημα σε online συναλλαγές (τουλάχιστόν απ' ότι θυμάμαι).
Οπότε αν υπάρχει δυνατότητα δημιουργία πρόσθετου επίπεδου ασφάλειας για online συναλλαγές, μάλλον δεν θα σου ζητήσουμε ποτέ φωτο με το διαβατήριο της κας. Αγλαϊας...