Blockchain Mobil Cuzdan Kullanıyorum.
Bilgisayara Kursam Evdekine Kurarım, İşyerindeki Bilgisayarlar Korumalı, Hiçbir Program Yükletmiyor.
İşim Olduğunda Neti Açıyorum, BTC'mi Gönderiyorum. Sonra Telefondaki Net'i Kapatıyorum.
blockchain mobil cüzdanı kullanıyorsanız internetin açık veya kapalı olması bişeyi değiştiriyormu?
sonuçta cüzdanınızın şifresi o siteye ait değil mi? online cüzdanlarda internetin açık veya kapalı olmasının bir anlamı var mı ?
Sorunuz çok açık değil bu yüzden anladığım kadarıyla cevap yazıyorum.
1- Bitcoin internet üzerinde çalıştığı için tamamen offline şekilde kullanılması mümkün değil. Eninde sonunda internete bağlanamıyorsanız bitcoin size göre değil.
2- Adresinize bitcoin gönderilmesi için internete bağlı bir cüzdanınız olması gerekmez. Hatta bir cüzdanınız olmasına bile gerek yok. Offline bir bilgisayarda ürettiğiniz bitcoin adresini ödeme yapacak kişiye vermeniz yeterli. Bu sırada adrese bağlı olarak üretilen private key'i cebinize koyup saklayın.
3- Adresinize gelen BTC'yi harcamak istediğinizde internet bağlantısı şart. Çünkü private key'inizle harcama işlemini imzalayıp internete göndermeniz gerekiyor.
Özetle mobil, PC ya da online cüzdan olması hiç farketmez. Ödeme alırken internet şart değil, sadece konfirmasyonu takip etmeniz için gerekli ama siz baksanız da bakmasanız da konfirme edilir. Gönderirken ise internet bağlantısı şart.