Bitcoin Forum
October 24, 2017, 01:53:38 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.0.1  [Torrent]. (New!)
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Guiminer 100% cpu utilization  (Read 4522 times)
underminer
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 210

Not for hire.


View Profile
October 14, 2012, 09:08:44 PM
 #1

Looking to avoid "duh" answers to this problem.

Windows vista is utilizing 100% cpu when mining with 3x 5770 cards on a core 2 duo cpu.

using -v -w128 -f60 as flags.

Keep your bitcoins my .02 are free.
1508810018
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1508810018

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1508810018
Reply with quote  #2

1508810018
Report to moderator
1508810018
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1508810018

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1508810018
Reply with quote  #2

1508810018
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1508810018
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1508810018

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1508810018
Reply with quote  #2

1508810018
Report to moderator
heinz
Member
**
Offline Offline

Activity: 83


View Profile
October 15, 2012, 12:22:39 PM
 #2

https://bitcointalk.org/index.php?topic=52143.msg653435#msg653435
BitcoinOxygen
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 336



View Profile WWW
October 19, 2012, 08:53:48 AM
 #3

Looking to avoid "duh" answers to this problem.

Windows vista is utilizing 100% cpu when mining with 3x 5770 cards on a core 2 duo cpu.

using -v -w128 -f60 as flags.

try CGminer

BTCOxygen PPS Mining Pool 2% Fee  <<<  Join Now
Fiyasko
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1428


Okey Dokey Lokey


View Profile
November 13, 2012, 03:29:57 PM
 #4

Underminer, Seriously, Stop using GUIminer
The bug you are experiancing is SDK realted, With CGminer, You can build a 'performance kernal' from your favorite old drivers then Compleatley remove all those drivers, Install your all time Favorite drivers And Voila, You can have old SDK's mining via cgminer, And New SDK's doing everything else without colliding At All.

Remove ALL instances of any SDK
AND, And this is the #1 most important step to removing old sdk's
Is to goto system32 and Delete "amdocl.dll" "OpenCL.dll"
Then, If you have 64bit, Go into SysWOW64 and delete the same files.
install a newer one, Done.

It is Mandatory to delete those 2(4) files, Otherwise your never actually removing OpenCL than came with the SDK

http://bitcoin-otc.com/viewratingdetail.php?nick=DingoRabiit&sign=ANY&type=RECV <-My Ratings
https://bitcointalk.org/index.php?topic=857670.0 GAWminers and associated things are not to be trusted, Especially the "mineral" exchange
underminer
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 210

Not for hire.


View Profile
November 13, 2012, 03:34:42 PM
 #5

Nobody can read, its official.

Keep your bitcoins my .02 are free.
crazyates
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 952



View Profile
November 13, 2012, 03:37:10 PM
 #6

100% CPU is caused by the driver/SDK versions. Some versions are perfectly fine and experience no CPU bug. Other versions are plagued by the CPU bug perpetually, and should not be used. Still other versions seem fine, but still have the CPU bug at high Intensities. This last case can be quite sneaky and confusing for some.

For 5xxx cards, your best bet is to uninstall your current SDK, install the newest drivers (12.8 ) WITHOUT the included SDK, and then manually install 2.5.

Nobody can read, its official.
We can read. If you'd like to give us more information about your OS, drivers, and SDK, maybe we can help you a little more.

Tips? 1crazy8pMqgwJ7tX7ZPZmyPwFbc6xZKM9
Previous Trade History - Sale Thread
underminer
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 210

Not for hire.


View Profile
November 13, 2012, 03:41:18 PM
 #7

Thank you.  I have been looking into causes but not really found a conclusive answer.

For those who are curious, other people BESIDES ME use my systems. They are used as desktop machines, servers, and for ambient heating.  I can't have people barely computer literate entering cmd commands to enable and disable cards as their needs to change throughout the day.  Why do I have to explain shit like this in my own thread--I don't know.

Keep your bitcoins my .02 are free.
Fiyasko
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1428


Okey Dokey Lokey


View Profile
November 13, 2012, 03:47:24 PM
 #8

Thank you.  I have been looking into causes but not really found a conclusive answer.

For those who are curious, other people BESIDES ME use my systems. They are used as desktop machines, servers, and for ambient heating.  I can't have people barely computer literate entering cmd commands to enable and disable cards as their needs to change throughout the day.  Why do I have to explain shit like this in my own thread--I don't know.

Who said anything about CMD commands? LOL.
You wont have to, CGminer has a Dynamic Intensity.
Also it's well known that having crossfired cards can create the 100% cpu bug, I had it myself and updated to sdk 2.6 to fix it.

http://bitcoin-otc.com/viewratingdetail.php?nick=DingoRabiit&sign=ANY&type=RECV <-My Ratings
https://bitcointalk.org/index.php?topic=857670.0 GAWminers and associated things are not to be trusted, Especially the "mineral" exchange
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!