slackovic
Legendary
Activity: 2618
Merit: 1236
|
|
October 16, 2020, 07:24:21 PM |
|
Binance nas je smjestio u čudno društvo... prvi put vidim da je Hrvatska posebno istaknuta od ostatka EUa.... https://ibb.co/nRDR87zStvarno čudno. Nisam znao da Hrvatska ima drugačije zakone u vezi sa kriptovalutama u odnosu na druge zemlje EU. Zar mi uopće imamo zakone u vezi s kriptovalutama? Tu ne mislim na mišljenje Porezne uprave koje svaki djelatnik na šalteru tumači na svoj način nego baš zakon u kojem se reguliraju kriptovalute. Koliko znam, mi to nemamo.
|
|
|
|
Stalker22
Legendary
Activity: 1680
Merit: 1415
|
|
October 17, 2020, 08:46:41 AM |
|
Zar mi uopće imamo zakone u vezi s kriptovalutama? Tu ne mislim na mišljenje Porezne uprave koje svaki djelatnik na šalteru tumači na svoj način nego baš zakon u kojem se reguliraju kriptovalute. Koliko znam, mi to nemamo.
Zbog toga mi je čudno da su odvojili Hrvatsku od ostatka Evropske unije. Smatrao sam da se takvi izuzeci prave samo kada postoje neki lokalni zakoni koji to ograničavaju, kao što je slučaj, na primer, za SAD. Možda je i Binance zatražio mišljenje Poreske uprave? lol
|
|
|
|
|
slackovic
Legendary
|
|
October 20, 2020, 08:59:16 AM |
|
Cool. Budući da se prenosi preko Zooma, znači li to da bilo tko može prisustvovati? Hoće li biti negdje objavljen link?
|
|
|
|
Daniel91
Legendary
Activity: 3374
Merit: 1824
|
|
October 20, 2020, 08:59:36 AM |
|
Super, samo tako dalje! Lijepo da idete i po drugim gradovima. Kad će biti novo druženje u Zagrebu?
|
|
|
|
antun2203
Jr. Member
Activity: 61
Merit: 8
|
|
October 21, 2020, 05:51:00 AM |
|
Cool. Budući da se prenosi preko Zooma, znači li to da bilo tko može prisustvovati? Hoće li biti negdje objavljen link? da ima link, i otvoren je za sve, ali preko LinkedIna moras se prijavit, evo link od Fba tamo se lakse spojiti https://www.facebook.com/events/352043482714685/
|
|
|
|
antun2203
Jr. Member
Activity: 61
Merit: 8
|
|
October 21, 2020, 05:55:13 AM |
|
Super, samo tako dalje! Lijepo da idete i po drugim gradovima. Kad će biti novo druženje u Zagrebu? dobivamo dosta poziva i ideja iz svih krajeva, pa nastojimo biti posteni i pojaviti se na sto vise mjesta , ali naravno da cemo uskoro opet nesto u Zagrebu opet ima za sutra: DignetDays je poslovno-tehnološka on-line konferencija koja se održava 22. listopada, a ulaz je - uz prethodnu registraciju – besplatan. Naš partner DignetSoftware d.o.o 8. godinu za redom organizira konferenciju na kojoj se predstavljaju aktualni problemi i rješenja u primjeni digitalnih tehnologija. Nikola Škorić, CEO Electrocoina, održat će prezentaciju na temu elektroničkog casha "Kriptovalute – elektronička gotovina u svijetu cashlessa". https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6724372650233221120
|
|
|
|
|
|
CroBoy12
Member
Activity: 556
Merit: 49
|
|
October 21, 2020, 01:10:55 PM |
|
|
|
|
|
btcltcdigger
|
|
October 21, 2020, 05:19:13 PM |
|
Bome da. Adaptacija na velika zvona. Iako mi je paypal postao izuzetno mrzak otkad je revoluta i slicnih, jos uvijek se nemjereno velike pare vrte na paypalu. Jedino me zanima dal ce se zbilja moci kupiti bitcoin, ili samo cijena bitcoina.
|
|
|
|
free-bit.co.in
|
|
October 21, 2020, 08:00:52 PM |
|
Bome da. Adaptacija na velika zvona. Iako mi je paypal postao izuzetno mrzak otkad je revoluta i slicnih, jos uvijek se nemjereno velike pare vrte na paypalu. Jedino me zanima dal ce se zbilja moci kupiti bitcoin, ili samo cijena bitcoina. Čim je Bitcoin dostupan na više mainstream platformi to je bolje za Bitcoin i Bitcoin zajednicu. Jedina napomena za sada na Paypal možeš samo kupiti ili prodati BTC i ostale kripto. Nema deposita i withdrawa za BTC i ostale. Znači direktna kupnja sa fiat i onda poslije pretvorba u Paypal balance. Vjerojatno moraju to ispolirati i uskladiti sve sa zakonom, živi bili pa vidjeli..možda sljedeće godinu budu nudili full uslugu.. Prošlu godinu Paypal je imao oko 700 milijardi dollara godišnjeg prometa, a to je već lijepa brojka, pogotovo za crypto ako bar 5-10% uđe u kripto. https://www.statista.com/statistics/419783/paypals-annual-payment-volume/
|
|
|
|
CroBoy12
Member
|
|
October 21, 2020, 10:17:55 PM |
|
|
|
|
|
slackovic
Legendary
|
|
October 22, 2020, 06:18:32 AM |
|
Je li ovaj printscreen s PayPal stranice ili poruka nekog random lika na Internetu? Možda bi bilo bolje da si napisao tekst i dodao izvor. Ovako nitko ne zna otkud je ovaj tekst, a i mora se otvoriti slika da bi pročitao tekst. Što se tiče sadržaja teksta, znači isto "sranje" kao i kupovina kriptovaluta na Revolut - možeš kupiti i prodati ali ne možeš slati. Po meni je to totalna glupost jer ako ih ne možeš slati i primati, to nisu tvoje kriptovalute.
|
|
|
|
casperBGD
Legendary
Activity: 2156
Merit: 1151
Nil Satis Nisi Optimum
|
|
October 22, 2020, 06:25:09 AM |
|
Je li ovaj printscreen s PayPal stranice ili poruka nekog random lika na Internetu? Možda bi bilo bolje da si napisao tekst i dodao izvor. Ovako nitko ne zna otkud je ovaj tekst, a i mora se otvoriti slika da bi pročitao tekst. Što se tiče sadržaja teksta, znači isto "sranje" kao i kupovina kriptovaluta na Revolut - možeš kupiti i prodati ali ne možeš slati. Po meni je to totalna glupost jer ako ih ne možeš slati i primati, to nisu tvoje kriptovalute. pa da, ako je tako, to je manje/vise samo kupovina cena BTC, i ni na koji nacin ne utice na ukupnu ponudu/potraznju BTC-a u globalu, a samim tim je i uticaj na cenu usled "mass adoption" manji, da ne kazem minimalan no, videcemo kako ce se na kraju cela prica zavrsiti
|
|
|
|
MikeCro
Jr. Member
Activity: 212
Merit: 6
|
|
October 22, 2020, 08:16:16 AM |
|
Je li ovaj printscreen s PayPal stranice ili poruka nekog random lika na Internetu? Možda bi bilo bolje da si napisao tekst i dodao izvor. Ovako nitko ne zna otkud je ovaj tekst, a i mora se otvoriti slika da bi pročitao tekst. Što se tiče sadržaja teksta, znači isto "sranje" kao i kupovina kriptovaluta na Revolut - možeš kupiti i prodati ali ne možeš slati. Po meni je to totalna glupost jer ako ih ne možeš slati i primati, to nisu tvoje kriptovalute. pa da, ako je tako, to je manje/vise samo kupovina cena BTC, i ni na koji nacin ne utice na ukupnu ponudu/potraznju BTC-a u globalu, a samim tim je i uticaj na cenu usled "mass adoption" manji, da ne kazem minimalan no, videcemo kako ce se na kraju cela prica zavrsiti Trenutno ima oko 26 milijuna mjesta koja primaju PayPal ko sredstvo placanja, od sljedece godine na svim tim mjestima mozes platiti i cryptom (ako sam dobro shvatio )
|
|
|
|
slackovic
Legendary
|
|
October 22, 2020, 08:51:18 AM |
|
Trenutno ima oko 26 milijuna mjesta koja primaju PayPal ko sredstvo placanja, od sljedece godine na svim tim mjestima mozes platiti i cryptom (ako sam dobro shvatio ) Možda je to istina, ali to opet nije to. Ako podržavaju kriptovalute, onda treba omogućiti deposit i withdraw tih kriptovaluta, a ne da možeš trošiti BTC samo ako ga kupiš preko PayPal-a. To je totalna glupost. Tako su mogli napraviti svoju kriptovalutu PAYPAL koju možeš kupiti samo preko PayPala i onda ju trošiti. Nema apsolutno nikakvog smisla niti veze s kriptovalutama. OK, vjerojatno će pomoći u adopciji kripta u svijetu ali nije ono što mi smatramo kriptovalutama.
|
|
|
|
CroBoy12
Member
|
|
October 22, 2020, 11:47:34 AM |
|
Je li ovaj printscreen s PayPal stranice ili poruka nekog random lika na Internetu? Možda bi bilo bolje da si napisao tekst i dodao izvor. Ovako nitko ne zna otkud je ovaj tekst, a i mora se otvoriti slika da bi pročitao tekst. Što se tiče sadržaja teksta, znači isto "sranje" kao i kupovina kriptovaluta na Revolut - možeš kupiti i prodati ali ne možeš slati. Po meni je to totalna glupost jer ako ih ne možeš slati i primati, to nisu tvoje kriptovalute. pa da, ako je tako, to je manje/vise samo kupovina cena BTC, i ni na koji nacin ne utice na ukupnu ponudu/potraznju BTC-a u globalu, a samim tim je i uticaj na cenu usled "mass adoption" manji, da ne kazem minimalan no, videcemo kako ce se na kraju cela prica zavrsiti reddit sa cryptocurrency
|
|
|
|
Daniel91
Legendary
Activity: 3374
Merit: 1824
|
|
October 22, 2020, 05:52:36 PM |
|
Trenutno ima oko 26 milijuna mjesta koja primaju PayPal ko sredstvo placanja, od sljedece godine na svim tim mjestima mozes platiti i cryptom (ako sam dobro shvatio ) Možda je to istina, ali to opet nije to. Ako podržavaju kriptovalute, onda treba omogućiti deposit i withdraw tih kriptovaluta, a ne da možeš trošiti BTC samo ako ga kupiš preko PayPal-a. To je totalna glupost. Tako su mogli napraviti svoju kriptovalutu PAYPAL koju možeš kupiti samo preko PayPala i onda ju trošiti. Nema apsolutno nikakvog smisla niti veze s kriptovalutama. OK, vjerojatno će pomoći u adopciji kripta u svijetu ali nije ono što mi smatramo kriptovalutama. Ovo će biti dobra vijest za korisnike Paypala koji nisu do sada koristili crypto ili su se bojali plaćati s njim. Vjerujem da će to značajno proširiti broj korisnika crypta, što je dobra vijest za nas ali prosječni korisnici crypta vjerojatno neće kupovati ili prodavati crypto preko Paypal, ako ništa drugo zato jer prosječan korisnik crypta cijeni svoju anonimnost.
|
|
|
|
FatFork
Legendary
Activity: 1778
Merit: 2663
Crypto Swap Exchange
|
|
October 22, 2020, 08:49:47 PM |
|
Trenutno ima oko 26 milijuna mjesta koja primaju PayPal ko sredstvo placanja, od sljedece godine na svim tim mjestima mozes platiti i cryptom (ako sam dobro shvatio ) Možda je to istina, ali to opet nije to. Ako podržavaju kriptovalute, onda treba omogućiti deposit i withdraw tih kriptovaluta, a ne da možeš trošiti BTC samo ako ga kupiš preko PayPal-a. To je totalna glupost. Tako su mogli napraviti svoju kriptovalutu PAYPAL koju možeš kupiti samo preko PayPala i onda ju trošiti. Nema apsolutno nikakvog smisla niti veze s kriptovalutama. OK, vjerojatno će pomoći u adopciji kripta u svijetu ali nije ono što mi smatramo kriptovalutama. Ovo će biti dobra vijest za korisnike Paypala koji nisu do sada koristili crypto ili su se bojali plaćati s njim. Vjerujem da će to značajno proširiti broj korisnika crypta, što je dobra vijest za nas ali prosječni korisnici crypta vjerojatno neće kupovati ili prodavati crypto preko Paypal, ako ništa drugo zato jer prosječan korisnik crypta cijeni svoju anonimnost. Zavisi što smatraš pod 'prosječan korisnik'... Trenutno možda i je takva situacija ali uz mass adoption dolazi i do pomicanja prosječnog korisnika iz sfere crypto entuzijasta prema općoj populaciji. Mislim da je za 'mass adoption' anonimnost najmanje bitna. Jednostavnost i sigurnost korištenja tu igra puno veću ulogu a tu je PayPal najjači. Uostalom, ovo je vjerojatno samo prvi korak PayPal-a što se tiće crypta.
|
|
|
|
|