Benim önerilerim;
1-Maaşı ve cinsi ne olursa olsun(garson,tezgahtar,kasiyer,işçi,güvenlik vs.) hemen bir işe gir. Sigortalı olsun. Ne kadar çok işsiz kalırsan okadar çok gevşersin, çalışmak zor gelir ve psikolojin bozulabilir.
2-Çalışmaya devam ederken, eğer kafanda belli bir iş tanımı var ise ona yönelik olarak akşam veya haftasonu kurslarına git. Ücretli veya ücretsiz birçok sertifika programı bulabilirsin. Elinde bir sertifika ile istediğin işi daha rahat bulabilirsin. Maaşının bir kısmını eğitimine ayır.
3-En iyi yatırım kendine yaptığın yatırımdır. Her fırsatta yeni şeyleri öğrenmeye çalış ama en önemlisi gerçekten istediğin bir iş varsa o konuda uzman olmaya çalış.
4-Aklındaki işe girdiğinde açık öğretim oku. Kendini geliştirmeyi ihmal etme.
5-Son önerim. Yarın dışarı çık ve hemen bir işe gir.
Hocam Güzel bir değerlendirme yapmışınız bende o durumun farkındayım. Teker tekerde olsa cevap vermek istiyorum yanlış anlamaz umarım.
1- Maaşı ve cinsi ne olursa olsun herhangi bir işe girdiğimde fırsatları kaçırıorum başıma bu konuda 4 olay geldi. İşimi iyi yapmayı prensip edinmiş birisiyim ve bu beni bilgisayar alanında çok geride bırakıyor çünkü iş esnasında kesinlikle telefon kullanmayan birisiyim ve bana ulaşılamadığından dakikalık aralarla çok fırsatı kaçırdım. Acil bir iş bulmak denince avmler tam bunun yerleridir ve avmlerde sabah 10dan akşam 10 a kadar o yoğunlukda boğulup gidiyorsun. 2 ay önce garsonlukdan çıktım 14 saat ayakdaydım yola beraber (metrobüsü herkez bilir.). ilk 2 haftada 3 sonraki 3 haftada 9 kilo verdim artık çalışamaz bir durumuma geldim ve işden ayrıldım. 187 boyum var işe girdiğimde 76 kiloydum 64 kilo ile ayrıldım.
2-Avm işlerinden dolayı bu durumu yapmak imkansız oluyor çünkü hafta sonu zaten avm mecburidir ve akşam da zaten çalışıyorsun.
3-En iyi yatırım kendine yaptığın yatırımdır, kesinlikle katılıyorum oyüzden işden ayrıldım.
4-Aklımdaki işe girebilsem kesinlikle açık öğretim okuyacağım Türkiyede önemli olan yazılı belgedir bilginin önemi yoktur.
5-Haftada en az 3 gün dışarı çıkıyorum dönercisi lokantası kafesi çayocağı hatta ve hatta Wc lere bile bakıyorum. Dönercinin bile ilk ay yemek vermem dediğini duydum ve maddi olarak hiç iyi durumda değilim.