aynı paraya direk btc alsanız daha basit değil mi
Madencilik yaparak bi süre sonra ilk başta alabiliceğim bitcoin miktarindan daha fazla elde edicem çünkü..
cihazlar yaktığı elektiriği ödeyemeyecek duruma düşüncede çalıştırmaya devam ederseniz dediğiniz doğru...
Etmeliyim zaten.. Çünkü değerlenme ihtimalinde parasını bu şekilde çıkarıcaktır.. yazdığım gibi bu 5 sene sonra da olabilir 10 sene sonra da.. elimdeki bitcoinlerin daha değerli olacağı zaman..
Şu mantığınızı bir çözebilsem. Madencilikten kazanılan coinler elektriği bile karşılayamıyorsa bu demektir ki elektriğe ödenen ücretle Bitcoin alınsa daha çok coin sahibi olunuyor. Bu durumda madencilik yapmanın ne anlamı var ki? Elektrikle kazılan coin başa baş gelse bile madencilik yapmak yerine direk coin satın alınmalı çünkü cihazın yıpranma payı da var.
Şöyle diyim bugün 5500 liraya s7 alıyosam 4.45 bitcoin yapar.
1-Bitcoin aldığım ihtimal.
5500 liraya 4.45 bitcoinimi aldım 5 sene bekledim fiyat 1000 dolar oldu diyelim..
elime 4450 dolar geçti o zaman..
2-Makine alıp çalıştırma ihtimali.
5500 liraya makinemi aldım diyelim; Bu makine halvinge kadar günde ortalama 0.016 Btc kazsa (155 gün) 2.48Btc yapar.
Halvingden sonra yarıya düşer birde zorluktan da ortalaması için düşürsek 0.005 kazar diyelim (genel zorluk artışı için) ayda 0.15 btc yapar.
0.15x12=1.8 Btc yılda yapar. yaklaşık 1 yıl 150 gün sonra 4.28 Btc kazmış oluyoruz..
1. seçenekteki gibi 5 sene olması için diğer 3.5 yılı da ekleyelim (1.5Btc ortalama ile zorluk artışını düşünerek)
3.5x1.5=5.25Btc daha kazdı bu makine.. Yani toplamda 9.5 Btc kazmış oldu bu 5 sene boyunca..
şimdi elektriği ekleyelim..
Benim elektriğim 16 kuruş.. 1300Wx16kr=21 kuruş saatte.. 24 saatte 5 lira.. 5 sene 1825 gün yapar.. 1825x5=9125lira yapar..
5 sene sonra 1. ihtimaldeki gibi bitcoin fiyatının 1000 dolar olduğunu varsayalım.. 9.5 Btc = 9500 dolar yapar.. -9125 tl elektrik(Şu an 3000 dolar)
Yani cebime 6500 dolar kalır..
Bu 5 sene boyunca eğer ben makineyi çalıştırıp elektriği bitcoinlerimi bozdurup ödersem o zaman dediğiniz doğru olur.. ama sabredip elektriği cebimden ödeyip fiyat artışını beklersem o zaman daha fazla kazanma ihtimalim olur..
Tabiki bu hesapta bir sürü soru işareti olucaktır.. Dolar/Tl kuru , bitcoin fiyatı , elektrik fiyatı , makinenin dayanması vs vs..
Dediğim gibi bu yazdıklarımın hiç bi garantisi yok.. her şey tersine dönebilir ya da benim şansım yaver gidebilir.. İnşallah gider yani