Yaklaşık 15 gündür BTC nedir ne değildir öğrenmeye çalışıyorum.
İzlenimlerim:
BTC ile tanışmak için geç kalmışım
Yıllarını bilişim teknolojisine vermiş bir elektronik uzmanı olarak bişeyler kazanabilirmişim. Para getirdiği dönemlerde madencilik tam benim işimmiş.
Artık BTCden para kazanmak, en azından kısa sürede ve risk almadan para kazanmak zor. Trade göreceli riskli bir iş. Uzun vadeli bir yatırım olabilir mi emin değilim, geleceği hakkında belirsizlikler var. Forumdan gördüğüm kadarıyla BTCye duygusal bağ kurmuş fanları var. Benim bu yorumuma da kızacaklardır sanırım.
Forumu okudukça BTCnin yaygınlaşması konusunda beklentileri okudum. Teknolojik yeniliklerle, kolay ve güvenli kullanım yöntemi bulunmadıkça yaygınlaşması zor olacaktır. 3-4 gün içinde kendi trade botumu yazacak bilgiye ulaştım ve yazdım ama hala bazı saklama/harcama yöntemleri kafamda %100 netleşmedi. Ben bu durumdayken sıradan bir insanın bir kredi kartı veya nakit para gibi BTC kullanması kolay olmayacaktır.
Denemeler yaparken 5$lık BTCyi kaybettim, iş inada bindi uğraşarak geri kurtardım. Güvenlik önlemlerini sıkı tutalım derken kendi paranızı harcayamaz duruma düşebiliyorsunuz onu öğrendim.
Öğrenmenin sonu yok, ilgimi çektiği için okumaya, denemeye devam ediyorum.
Bazı arkadaşların core kurmak için pc'ye alternatif arayışlarda olduklarını gördüm. Onlara önerim raspberry pi, orange pi gibi SBCler ile bunu yapabilecekleridir. Ucuz, az enerji tüketen, yer kaplamayan, ekran, klavye vs ihtiacı olmayan, linux tabanlı bir BTC core oluşturabilirsiniz.