arkadaşlar selamlar, ben biraz bilgisayar cahiliyim, xel in bu mevcut lite online web walletine xel lerimi attım ama wallet ayarlarını bilemedim, redeem falan var onları nasıl yapmalıyım, açıkçası yanlış birşeyler yapmaktan korkuyorum, windows desktop wallet duyurusu var ama elasticexplorer.org sitesine girilmiyor 1 haftadır deniyorum site açılmıyor (bu da kafamı karıştırdı açıkçası) bu konularda yeniyim tavsiye üzerine aldım ama exchange larda da tutmak istemiyorum,şunlar kafamı karıştırdı;
1-mesela hesaba girişte 'Warning: You are most likely on a fork (base target is very high).' bu ne demek bilmiyorum, (ki bununla ilgili herhangi bir ayar vb yapmadım..)
2-yine örneğin walletten çıkarken' log out and stop forging' vb yazıyor mesela bu ne demek bilmiyorum, bunun gibi detaylar var, ama hiçbir yerde bilgi yok,
3- en garibi hesaba girerken xel adresimi yazıp hiçbir şifre olmadan doğrudan girebiliyorum, bu çok garip geldi , ve bunu görünce tüm xelleri tekrar (istemedende olsa) bittrex e geri gönderdim, çünkü benim xel gönderdiğim, ki daha önce gönderdiğim hesaplarda haliyle bu adres görünüyor ve bu adresten başka birine xel göndersem bu kişi bu adresle xel web wallet ime girip istediği ayarı yapar vb vb bu beni açıkçası çok rahatsız etti..(ya da bilmediğim başka birşey var ama bu çok garip birşey)
4-settingse giriyorum ayarları yapıyorum ama onay düğmesi yok, settingste administrator password e şifre yazıyorum yazıyorum ama onay düğmesi yok...
açıkçası xel e güvenim sarsıldı, satmayı da düşünüyorum, uzun vade düşünülecek bir coin gibi güven vermedi bana, bu wallet ile ilgili xel kendi sitesinde şöyle ayarlayın böyle yapın diye anlatmalı değil mi? onu bırak elasticexplorer.org sitesi açılmıyor bile
) yukarıdaki çekincelerimle ilgili bilgi almak istiyorum,uzun vadeli aldım, al-sat yapmayacaktım ama nerede saklayacağım ben bunu, keşke ledger nano ya atabilsem ama şu an bu da mümkün görünmüyor, internette de bilgiye rastlamadım, açıkçası saklama konusunda güven veremeyen bir coini sanırım uzun vadeli almamak lazım veya hiç yatırım yapmamak lazım diye düşünmeye başladım, bu konularda yardımcı olabilecek bu işlerden anlayan bir arkadaş varsa danışmak ve bilgilerinden faydalanmayı çok isterim, şimdiden çok teşekkürler..