Bitcoin Forum
December 10, 2018, 10:06:34 AM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.17.0 [Torrent].
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Why is cpuminer faster on my CPU than cgminer?  (Read 8771 times)
Wolf0
Member
**
Offline Offline

Activity: 81
Merit: 1002


Developer for The Mineority Group


View Profile
March 03, 2013, 09:39:03 PM
 #1

NaN.
1544436394
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1544436394

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1544436394
Reply with quote  #2

1544436394
Report to moderator
1544436394
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1544436394

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1544436394
Reply with quote  #2

1544436394
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1544436394
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1544436394

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1544436394
Reply with quote  #2

1544436394
Report to moderator
1544436394
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1544436394

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1544436394
Reply with quote  #2

1544436394
Report to moderator
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2730
Merit: 1148


Ruu \o/


View Profile WWW
March 03, 2013, 10:25:08 PM
 #2

Because CPU mining with cgminer is deprecated, unsupported, and undeveloped.

Developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
ZERO FEE Pooled mining at ckpool.org, 1% Fee Solo mining at solo.ckpool.org
-ck
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2730
Merit: 1148


Ruu \o/


View Profile WWW
March 03, 2013, 11:57:07 PM
 #3

No, as the maintenance burden isn't worth it.

Developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
ZERO FEE Pooled mining at ckpool.org, 1% Fee Solo mining at solo.ckpool.org
-ck
grue
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2058
Merit: 1140



View Profile
March 03, 2013, 11:58:43 PM
 #4

why would you even cpu mine?

It is pitch black. You are likely to be eaten by a grue.

Adblock for annoying signature ads | Enhanced Merit UI
heybabit
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 20
Merit: 0


View Profile
March 11, 2013, 06:33:35 PM
 #5


[/quote]

I'm CPU mining LTC until my main system is back up. My motherboard died recently Sad
Anyway, it's nice to supplement the GPU income, no point in wasting cycles.
[/quote]

Are you willing to share your changes? I would mind messing around with this also.
counter
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 798
Merit: 500


Time is on our side, yes it is!


View Profile
March 17, 2013, 09:00:47 PM
 #6

I want to start cpu mining litecoins and was suggested cgminer, should I reconsider and use cpuminer ?
Sorry to hijack but this is all new to me and would like to get started sooner then later.  Seems u all know what ur talking about and would save me a ton on time.
tycho
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 34
Merit: 0


View Profile
March 21, 2013, 10:17:09 PM
 #7

I want to start cpu mining litecoins and was suggested cgminer, should I reconsider and use cpuminer ?
Sorry to hijack but this is all new to me and would like to get started sooner then later.  Seems u all know what ur talking about and would save me a ton on time.

Yes, cpuminer is considerably faster at mining litecoins than cgminer. That said, CPU mining is dead (that is, it's only worth it if you have free electricity).
counter
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 798
Merit: 500


Time is on our side, yes it is!


View Profile
March 26, 2013, 04:40:14 AM
 #8

I want to start cpu mining litecoins and was suggested cgminer, should I reconsider and use cpuminer ?
Sorry to hijack but this is all new to me and would like to get started sooner then later.  Seems u all know what ur talking about and would save me a ton on time.

Yes, cpuminer is considerably faster at mining litecoins than cgminer. That said, CPU mining is dead (that is, it's only worth it if you have free electricity).

Thanks alot for the reply that is all usefull info and very good to know tycho.
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2730
Merit: 1148


Ruu \o/


View Profile WWW
March 29, 2013, 07:07:22 AM
 #9

No, as the maintenance burden isn't worth it.
And I want to do nothing to encourage botnet operators.

In fact I want CPU mining on cgminer to be slow so that it is not the prime binary choice to include with trojans.

Developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
ZERO FEE Pooled mining at ckpool.org, 1% Fee Solo mining at solo.ckpool.org
-ck
DeathAndTaxes
Donator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1218
Merit: 1005


Gerald Davis


View Profile
March 29, 2013, 02:04:05 PM
 #10

You may as well remove CPU mining entirely.

Good idea. 
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2730
Merit: 1148


Ruu \o/


View Profile WWW
March 29, 2013, 03:11:32 PM
 #11

Since you asked... When you don't have a GPU that mines and you don't  have an FPGA and you need to work on code (as some of us do on our laptops) it's kinda hard without anything at all that hashes. It doesn't matter if it doesn't perform well in that instance.

Developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
ZERO FEE Pooled mining at ckpool.org, 1% Fee Solo mining at solo.ckpool.org
-ck
Ltcfaucet
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 100


View Profile
March 29, 2013, 10:54:33 PM
 #12

I'll take ckolivas side on this one.

He doesn't want his hard work to throw red flags every time someone goes to run it. (Minerd)

He also doesn't want to dedicate his time to something that will be extinct within a couple months.

Instead of having him invest his time and energy into a pointless quest, invest your time and money in some up-to-date gear.

Keep on rockin' ckolivas!

Cgminer all the way!
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!