Blogun ana sayfasında css yüklenemiyori bir bakıver ona. (alt sayfalarda css düzgün yükleniyor).
bu arada maç skoru mu veriyon birader
Canlı Sonuçlar
Bitcoin Durumu.
Açık Kaynaklı
Bitcoin açık kaynaklı bir yazılımdır. Bitcoin'in sahibi yoktur ve kimse onu kontrol edemez.
Bitcoin'i kimse kontrol edemiyorsa nasıl geliştiriliyor peki?
Kendi kendini idame ettiren bir YZ (AI)'ye mi sahip?
Gavin, Jeff, Gregory falan bu kişiler de zaten bitcoin YZ'nin bir parçası herhalde.
Tam Kontrol
Bitcoin işlemleri askeri düzeyde kriptografiyle sağlanır. Kimse sizin adınıza para talep edemez ve ya ödeme yapamaz.
Hangi askeri düzeydeki kriptografiymiş merak ettim bak. Yoo aslında ben senin adına para talep edebilirim.
"Hadi beyler pamuk eller cebe, mr.karakus'a para gönderin: 1kxcfzN2coUU6hC3d6gMydFLqwYAzpek2" (faucetbox videonda geçen sana ait adres mesela, bak nasıl da senin adına para istedim gördün mü?)
Anonim
Bitcoin, kötü kullanıcıların hesabınızdaki paraları çekebebileceği bir kredi kartı numarası bulundurmaz. Kimliğinizi ele vermeden ödeme yapabilirsiniz.
Yoo bitcoin anonim değildir. Pseudo-Anonym'dir. Deanonimize işlemleri çoğu kişi tarafından bilinmese de bir adresin kime ait olduğu bulunabilir.
Bak mesela yukarıdaki adresin sahibi sensin değil mi Orkun?
Orkun mu? Orkun da nereden çıktı dersen:
http://whois.domaintools.com/bitcoindiscuss-tr.comO adresle yapılan, yapılacak olan tüm işlemler artık seninle bağdaştırılabilir olmuştur.
Anonimlik nerede peki?
Yukarıda dediğim gibi tam olarak anonim değil. Pseudo (sahte) anonim.
Mobil
Bitcoin ödemesi alabilmek için tek ihtiyacınız olan Bitcoin cüzdan aplikasyonundaki QR kodunu göstermek ve arkadaşınızın telefonuyla taramasını sağlamaktır. Ya da iki NFC destekleyen telefonu birbirine dokundurabilirsiniz.
Neyin QR kodunu göstermek? Özel anahtarın QR kodunu gösterirsen para geleceği yerde gidebilir
Bedava Veya Çok Ucuz Gönderim Ücretleri
Bitcoin gönderme talebinde bulunduğunuzda madencilere ödemeniz gereken cüzi bir miktar vardır. Ne kadar az ücret öderseniz işleminizin onaylanması o kadar uzun sürer.
Tam olarak öyle değil ama neyse, bu konuda uzuuuuuuun uzun yazmak gerek uzatmayayım.