Niste predvidjeli ništa, a i ako ima ovakva tema vec je zasigurno zastarjela. Samo nije mi baš jasno što želite ovdje, uputstva kako početi koristiti Bitcoin?
...ovdje malu listu potrebnih koraka da se pokrene Bitcoin posao, valjda?
Želite pokrenuti neki svoj biznis sa Bitcoinom, npr. neka stranica za kockanje kao što je
Primedice?
Usput sam mislio i da se pomogne novima (kao ja) savjetima i o opasnostima ili prevarama oko Bitcoin računa, možda da se navede bar one najočitije probleme i prijevare, stranice... koje valja zaobilaziti.
Ne postoji "Bitcoin račun". Postoje Bitcoin novčanici, raznih vrsta: hardware wallets, full wallets/clients, SPV, online wallets. Poredao sam ih prema preporučenosti s lijeva naprema desno (Napomena: Hardware wallets se moraju kupiti, a full wallets i SPV su besplatni za skinuti). Što se tiče prevara:
1) Zaobilazite cloud mining.
2) Zaobilazite investor-based-games i slične stranice koje davaju veliki povrat (ROI) u kratko vrijeme.
3) Zaobilazite nove članove na forumu bez poznatog iskustva u vezi trgovanja (to se može da vidi na "trust-rating").
4) Zaobilazite IPO/altcoin i slično, naročito ako ste bez iskustva.
Naravno pročitajte:
[WIP] Neslužbena lista Bitcointalk.org pravila/smjernica/FAQ
Pretpostavljam da još niste pribavili Bitcoin, bilo to kupnjom ili drugim metodama?