Bitcoin Forum
October 03, 2022, 05:55:32 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 23.0 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 2 [3] 4 5 6 »  All
  Print  
Author Topic: Live Bitcoin Charts in MetaTrader 4 for any market @ bitcoincharts.com  (Read 32076 times)
prof7bit
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 938
Merit: 500


https://youengine.io/


View Profile WWW
May 13, 2013, 01:19:45 PM
 #41

@kvm why don't you use Mt.Gox's API? It's real time, minus the 30 second delay between requests...
You can also use MtGox websocket API, then its realtime streaming without any noticeable delay at all.

1664819732
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1664819732

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1664819732
Reply with quote  #2

1664819732
Report to moderator
The Bitcoin network protocol was designed to be extremely flexible. It can be used to create timed transactions, escrow transactions, multi-signature transactions, etc. The current features of the client only hint at what will be possible in the future.
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction.
1664819732
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1664819732

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1664819732
Reply with quote  #2

1664819732
Report to moderator
kvm (OP)
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 40
Merit: 0


View Profile
July 26, 2013, 11:15:45 AM
 #42

New Version Available!
capoeira
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2349
Merit: 1002



View Profile
July 26, 2013, 11:47:37 AM
 #43



2. Before every import, make sure you have downloaded the latest tick data from:
http://api.bitcoincharts.com/v1/csv/mtgoxUSD.csv to <terminal_path>\experts\files\




this has only to be imported once? the file is 234MB and the server very slow

kvm (OP)
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 40
Merit: 0


View Profile
July 26, 2013, 12:01:24 PM
 #44



2. Before every import, make sure you have downloaded the latest tick data from:
http://api.bitcoincharts.com/v1/csv/mtgoxUSD.csv to <terminal_path>\experts\files\




this has only to be imported once? the file is 234MB and the server very slow

This first version of the script is very simple and SAFE, because it doesn't automatically download any data, therefore it doesn't call any external DLL functions!

It just imports a .csv file, saved in <terminal_path>\experts\files\ directory. The .csv history files at http://api.bitcoincharts.com/v1/csv/ are updated every few hours!

I am planning to release a more user-friendly version, so this is only the initial version!
capoeira
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2349
Merit: 1002



View Profile
July 26, 2013, 12:05:12 PM
 #45



2. Before every import, make sure you have downloaded the latest tick data from:
http://api.bitcoincharts.com/v1/csv/mtgoxUSD.csv to <terminal_path>\experts\files\




this has only to be imported once? the file is 234MB and the server very slow

This first version of the script is very simple and SAFE, because it doesn't automatically download any data, therefore it doesn't call any external DLL functions!

It just imports a .csv file, saved in <terminal_path>\experts\files\ directory. The .csv history files at http://api.bitcoincharts.com/v1/csv/ are updated every few hours!

I am planning to release a more user-friendly version, so this is only the initial version!



so this doesn't work as a live chart?

will it?

kvm (OP)
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 40
Merit: 0


View Profile
July 26, 2013, 01:02:54 PM
 #46


[/quote]

so this doesn't work as a live chart?

will it?
[/quote]

It's not a live chart, the script just imports the .csv file and exits!
neuromancer56
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 40
Merit: 0



View Profile
August 02, 2013, 02:28:32 AM
 #47

I had high hopes for meta-coin, or any way to link meta-trader with crypto coins.    I was going to write my own interface between cryptsy and meta-trader.

Then I read this:

http://forexmagnates.com/metaquotes-warns-brokers-about-illegal-plugins/

From my understanding of this, Meta-trader gives out free clients, but the brokerages/exchanges pay for the severs that the clients talk to.  Thus adding meta-trader to cryptsy would for certain be illegal unless cryptsy paid for the meta-trader server software.   Heck it sounds dicey to even be pulling in data into Meta-trader as this going on with this thread.  Am I right about this?
capoeira
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2349
Merit: 1002



View Profile
August 02, 2013, 05:33:31 PM
 #48

does Plus500 have MT4? They block my country. They have BTC/USD pair

capoeira
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2349
Merit: 1002



View Profile
August 09, 2013, 12:48:59 PM
 #49

now there is an "almost-solution" for a live chart:

http://www.avatrade.com/trading-info/range-of-markets/bitcoin


almost, because the price of this CFD is slightly diferent from Gox.
Just use a DEMO-account

kvm (OP)
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 40
Merit: 0


View Profile
August 13, 2013, 12:57:21 PM
 #50

Major New Versions Available!
kvm (OP)
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 40
Merit: 0


View Profile
August 25, 2013, 10:46:29 AM
 #51

This is strange...

First of all, I want to clarify the versioning of:

1. Import Script or sKVM-BTC-Import_v[X.X].ex4 - all version (1.0, 1.1 and 1.2) doesn't automatically download any data! It just reads and imports a .csv file, located in <terminal_path>\experts\files\<symbol_name>.csv. The different versions are just performance improvements!

2.Autoupdating Expert or eKVM-BTC-Chart_v[X.X].ex4 - it connects to bitcoincharts.com and downloads and imports all data automatically!
v1.0 - the old bitcoincharts.com API implementation. It doesn't work anymore!
v1.1 - implementation of the latest bitcoincharts.com API! My recommendation is to use this one!

So, back to your problem. This may be due to a coryption of the MT4 history. Please, delete mtgoxUSD1.hst and try again!
kvm (OP)
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 40
Merit: 0


View Profile
August 26, 2013, 06:17:51 AM
 #52

Yes! That's it! I've deleted the old history and started the Autoupdating Expert. Now I've got the whole market history. Thank you!

I'm looking to start trading Bitcoins in EUR at Bitcoin.de exchange. I was using chart from bitcoincharts.com but that doesn't allow to personalize the chart very much. How do I get the btcdeEUR chart into my MT4?

Just change the default value of the SymbolName input in expert/script settings dialog. Put btcdeEUR instead of mtgoxUSD!
c0inbuster
Member
**
Offline Offline

Activity: 105
Merit: 10



View Profile WWW
August 27, 2013, 01:09:03 PM
 #53

Hi,

thanks kvm for your work.
Why not open sourcing your scripts/EA ?

Kind regards

Download free softwares! - crypto mining profit calculator - crypto triangular arbitrage tools - crypto stocks tools...
https://sites.google.com/site/working4coins/
c0inbuster
Member
**
Offline Offline

Activity: 105
Merit: 10



View Profile WWW
August 27, 2013, 01:32:26 PM
 #54

It's very strange.

When I copy sKVM-BTC-Import_v1.2.ex4 to <mt4dir>/expert/script folder
and run Metatrader this script file is automatically removed !!
That's exactly the same behaviour with EA file eKVM-BTC-Chart_v1.1.ex4
when I copy it to <mt4dir>/expert

I'm using MT4 version 4.00 build 509

Download free softwares! - crypto mining profit calculator - crypto triangular arbitrage tools - crypto stocks tools...
https://sites.google.com/site/working4coins/
kvm (OP)
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 40
Merit: 0


View Profile
August 28, 2013, 08:34:35 AM
 #55

It's very strange.

When I copy sKVM-BTC-Import_v1.2.ex4 to <mt4dir>/expert/script folder
and run Metatrader this script file is automatically removed !!
That's exactly the same behaviour with EA file eKVM-BTC-Chart_v1.1.ex4
when I copy it to <mt4dir>/expert

I'm using MT4 version 4.00 build 509

Windows 7 I suppose? Please, try to Unblock the file after download, I think it is a security feature.
Right click on the file, select Properties, then click Unblock button!
kvm (OP)
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 40
Merit: 0


View Profile
September 04, 2013, 06:33:03 AM
Last edit: September 04, 2013, 05:27:17 PM by kvm
 #56

I don't know how but all charts froze up yesterday evening, no bars are being imported anymore. After deleting the history and starting the Autoupdating Expert from the scratch, only mtgoxUSD,M1 timeframe gets imported. Is anybody else experiencing this?

The ticks are not updated, because Bitcoincharts seems to have changed the API again!

https://bitcointalk.org/index.php?topic=6019.msg3080860#msg3080860

Actually, I wouldn't call it an API anymore. The APIs are consistent and backward compatible.
ptshamrock
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 484
Merit: 500



View Profile
September 12, 2013, 12:33:25 AM
 #57

http://www.coindesk.com/price/


PLEASE ADD THIS API AND FIX THE EXPERT !

I OFFER 1 BTC BOUNTY !

Thanks Smiley

"Money needs to be depoliticized, and the time has come for the separation of money and state to be accomplished."
kvm (OP)
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 40
Merit: 0


View Profile
September 14, 2013, 09:24:47 AM
 #58

I am on vacation this week! Next week I will see what can be done!
jpp1975
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 5
Merit: 0



View Profile
October 15, 2013, 02:23:44 AM
 #59

ive used MT4 and (MT3) for years. I know its a work in progress but some damn good work here! nice job!
jago25_98
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 900
Merit: 1000


Crypto Geek


View Profile WWW
October 15, 2013, 12:52:43 PM
 #60

When I start MT4 it deletes sKVM-BTC-Import_v1.2.ex4 from ~/.wine/drive_c/Program Files (x86)/MetaTrader 4/experts/...

Bitcoiner since the early days. Crypto YouTube Channel: Trading Nomads | Analyst | News Reporter | Bitcoin Hodler | Support Freedom of Speech!
Pages: « 1 2 [3] 4 5 6 »  All
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!