valaha ben olaya su yonden bakarım . benım peder bundan 17-18 sene evvel gece de 1 buyuk votka ıcerdı bızede pasalar gıbı bakardı .babam (allh tahmet eylesın gecen sene vefat ettı ) 2 sene evvel ne buyugu her gece haftada 1 buyuk zor ıcıyordu alım gucunden oturu.demekkı hayat onceden ucuzmus. onceden askadasın dedıgı gıbı askerlık sorulurdu ıckı ıcıyon mu derlerdı ? sımdı ıckı ıcıom dıyınce her gece bıle desen kızını gule oynaya verırler cunku her gece ıckı ıcebılıyorsan paran vardır . ama onceden bole deıldı
anlatabıldım mı bılmem kafam guzellll
Basiniz sagolsun.
Alkole ilk basladigimdan örnek vereyim orta son 8.siniftayim 2.25liraya efes sise aliyorum. Ama evden 10lira koparsam benden mutlusu yok bir cok sey yapacagim. Ailem memur birde.
O zamanlar 10 liraya 4 efes icebilirdim
Simdi 4 efes icmem icin 6,5x4 26lira gerekiyor.
Bazi akepelileri tvde haber bültenlerinde gorursunuz dayyep yasasin varolsun 2005de 500lira maas aliyordum simdi 2500 aliyorum diyor ve bunu kâr sayiyor kendisine yaradigini sanıyor. Cehalet!
2005 de benzin 1.5-2liraydi.
2005de sifir opel corsa full paket almisiz 20.800lira.
Simdi ikinci elden satmaya kalksam degeri dusmesi gerekirken fazlaya gidiyor en az 25k lira eder.
Simdi sifir corsa almaya kalksaniz 45-50k lira. Ne farki var bi bok farki yok sene olmus 2016 arka camlar hala cevirmeli kol ile aciliyor.
Maaslar fazla gozuksede vergiden iliğimizi sömürüyorlar.
Bir ôrnek daha. Bmw 320d turkiyede en cok tutulan sedanlardan. Hatta kızılay dağıtmış gibi.
(Fiyatalar temsili/degiskendir. Önceden hesaplamistim sadece vergi sayesinde turkiye arabayi ureten firmadan daha fazla kazaniyor)
Gelelim bu arabanin satis fiyatina: araba turkiyeye 20k € giriyor biz alirken kdv ötv mtv derken +25k€ ekleniyor neredeyse Araba fiyati vergi ödüyoruz. Araba oldu mu 45k €
Bu ülke vergilerle ayakda duruyor. Neden araba üretsin ki disardan gelen arabadan vatandasina vergi sokarak kazanc sagliyor.
Sonuc olarak eskiden vergi bu kadar yoktu. Simdi her yilbasi sigaralar 1 tl biralar 50kurus benzin 20 kurus zamlaniyor.
Aksini inkar eden körelmis yobaz + koyundur.