soldierrrr
|
|
November 08, 2016, 06:52:42 PM |
|
Yabancı ülkelerdeki insanlar daha çok haşır neşir oldukları için bitcoin ile bazı bankalar bu sebepten dolayı depolayabilir. Bizim bankalarda TL işlemlerinde bile bazen sorunlar olabiliyor hacker saldırılarına uğraya biliyoruz bitcoin depolayacaklarını hiç sanmıyorum.
|
|
|
|
catandbabe (OP)
Newbie
Activity: 29
Merit: 0
|
|
November 10, 2016, 07:55:43 AM |
|
Bitcoin değer kazanmaya devam ediyor.Bir bankam olsa ben kesinlikle depolardım.
|
|
|
|
temmuz
|
|
November 15, 2016, 07:40:13 PM |
|
her banka yapar bence para kazanacakları bişeyden geri kalmazlar ipneler
|
|
|
|
yenivera
|
|
December 02, 2016, 07:58:38 PM |
|
Akıl var mantık var?? Arkadaş kaç yaşınızdasınız ya? Büyük fon sahipleri vs depolayabilir belki, ama "yasal" bir banka "yasal olmayan" ve devletçe tanınmamış bir şeye yatırım yapamaz. Çok istese bile yapamaz. Neden yapamaz muhasebe kayıtlarından dolayı yapamaz. Ne diyecek maliye yetkililerine, tamam efendim siz (birçok ülkede bitcoin ticareti vs yasak) yasakladınız ama biz bunu aldık (?? nerden, internetteki yasal olmayan ve vergi vermeyen sitelerden? ) ve yatırım aracı olarak depoladık mı diyecek? Ancak kabul gören yerlerde Bitcoin ile resmi işlemler başlamış durumda. Örnek Bitcoin ile bireysel emeklilik mesela https://bitcoinira.com/
|
|
|
|
hhk1045
|
|
December 27, 2016, 10:00:34 PM |
|
Akıl var mantık var?? Arkadaş kaç yaşınızdasınız ya? Büyük fon sahipleri vs depolayabilir belki, ama "yasal" bir banka "yasal olmayan" ve devletçe tanınmamış bir şeye yatırım yapamaz. Çok istese bile yapamaz. Neden yapamaz muhasebe kayıtlarından dolayı yapamaz. Ne diyecek maliye yetkililerine, tamam efendim siz (birçok ülkede bitcoin ticareti vs yasak) yasakladınız ama biz bunu aldık (?? nerden, internetteki yasal olmayan ve vergi vermeyen sitelerden? ) ve yatırım aracı olarak depoladık mı diyecek? Ancak kabul gören yerlerde Bitcoin ile resmi işlemler başlamış durumda. Örnek Bitcoin ile bireysel emeklilik mesela https://bitcoinira.com/Devlete ben bitcoin depoluyorum diyecek halleri yok, kazançlarınım bir kısmını blockchainden cüzdan açıp yatırabilirler.
|
|
|
|
Zz
Legendary
Activity: 1820
Merit: 1077
|
|
December 28, 2016, 07:03:54 AM |
|
Eleştirilerinizde haklısınız. Emeklilik fonları gibi resmi fonlar devlet denetiminde olduğundan öyle tutup portföyünde bitcoin barındıramaz. Ancak bitcoin almış ve sepetinde %10 - %15 civarında bitcoin barındıran özel fonlar olduğu biliniyor. Özellikle denetime tabii olmayan fonların çok farklı şeylere yatırım yaptığını okuyorum sağda solda. Misal ingiltere merkezli bir fona denk gelmiştim. sadece nadir bulunan malzemelerden oluşan bir fon kurmuşlar ; Adamların portföylerinde Elmas Trityum Plütonyum Platin bulunuyor. yaklaşık 1 milyon sterlin lik bir bütçe ile 5 yıl önce bunlardan satın alıp kitleyip koymuşlar kenara. kasadaki bu mallara karşılık fon paylarını büyük yatırımcılara pazarlamışlar. malların rayiç fiyatı değiştikçe fonun fiyatı yükseliyor
|
|
|
|
Turkoin
|
|
January 05, 2017, 07:33:18 AM |
|
bilmiyorum böyle bir topic neden yazıldı burası Türkiye. bunu depolayacak neresi olabilir kendi kasalarında mı? bankalar kurumsaldır dayanağı olması gerekir tüm varlıkları da bddk ve mb diye kurumlar bankaların bu gayri resmi sisteme muhafaza etmesi biraz saçma. (şu an için devletin bir kanun maddesi olmadığı için söylüyorum) ama şöyle bir şey de söylemek istiyorum belki bilen bu konuda daha ayrıntılı olarak araştırma yapan arkadaşlar olmuştur. dünyanın en büyük bitcoin piyasasına sahip çin ve amerikada bu işi kanunlaştırma adımları atılmaya başlandı; Çin Halk Cumhuriyetinde bu adım yasaklanmasına dair bazı adımlar atılmıştır. ABD ise temsilciler meclisi üyeleri arasından Illinois'ın Adam Kinzinger ve California' nın Tony Cardenas meclise teklif sunmuşlardır.
|
|
|
|
faaty
|
|
January 08, 2017, 10:00:58 AM |
|
bence türkiyedeki bankalar ve yatırım şirketleri bitcoin trade ediyorlardır. analistleri bitcoin fiyatlarını takip ediyorlar, sonuçta olumlu bakanını da gördüm olumsuz bakanı da
|
|
|
|
mahirqan
Newbie
Activity: 35
|
|
October 23, 2017, 08:00:27 PM |
|
Kesinlikle depolanıyordur. hatta Türkiye de bile ismi lazım olmayan siyasetçiler bile depoluyordur. Tabi aslında olaya duygularımızı katmadan bir şeyler söyleyeceksek bu forklamayı beklemek olurdu
|
|
|
|
nekominer
Full Member
Activity: 476
Merit: 102
CAT.EX Exchange
|
|
October 24, 2017, 08:06:45 AM |
|
|
|
|
|
ToeX
Member
Activity: 103
Merit: 10
|
|
October 24, 2017, 05:54:45 PM |
|
Bankacı ile konuşurken bitcoinden bahsedeyim görüşü ney diye konuşayım dedim adam bitcoinden birhaber ve bu adam bankacı
|
|
|
|
overlord_44
Member
Activity: 207
...Our goal is being human in the world...
|
|
October 24, 2017, 06:24:31 PM |
|
Muhtemelen öyledir çünkü BTC nin değer değişkenliği ortada ki neye göre bu değişkenliği gösterdiği de anlaşılır düzeyde. Düşük kurdan al, yüksek kurda sat...
|
|
|
|
trako
|
|
October 24, 2017, 10:22:33 PM |
|
böyle bir haberin olduğunu varsayalım ; haber kaynağı nedir? haberi yapan kişi bankayla mı görüşmüş yoksa hacker'lar ile görüşerek mi bu bilgiyi almıştır? bankanın özel hesaplarında böyle bir hareketlilik olduğu bilgisine nasıl ulaşılmıştır? bankalar btc depoluyor mu sorusuna soruyla karşılık veriyorum.
tabi ki de böyle saçma birşey olamaz!
|
|
|
|
stewart2012
|
|
October 24, 2017, 10:40:27 PM |
|
Bankalar bizlerin faize yatırdığı paraları değerlendirirler dolayısıyla değerlendirmek için yaptıkları atılımlar arasında mutlaka Bitcoin'in olduğunu düşünüyorum. Şu an Bitcoin satın alındığında birkaç sene sonra ikiye katlamaması için hiçbir sebep bulunmuyor dolayısıyla bankalar insanların yatırdığı paraları mutlaka kriptopara borsalarında değerlendiriyordur.
|
|
|
|
Erayakarsu
Member
Activity: 110
Merit: 11
|
|
October 25, 2017, 05:12:11 AM |
|
Bence resmi olarak yapmasalar bile bankalarin gayri resmide olsa calisma yaptiklarini dusunuyorum
|
|
|
|
punqpunq
Member
Activity: 98
|
|
October 25, 2017, 12:05:06 PM |
|
Bankalar gayri resmi olarak iş yapamaz. Böyle birşey yapmış olsalar duyurmaları lazım.
|
|
|
|
cenk279
|
|
October 25, 2017, 01:04:43 PM |
|
gayri resmi derken banka adına alım olarak değil de yan şirketleri vasıtasıyla alım yapıyor olabilirler.
|
|
|
|
perspin32
Newbie
Activity: 52
|
|
October 25, 2017, 01:30:30 PM |
|
Depoluyor mu bilmem ama her bankanın bir bitcoin ekibi olduğunu biliyorum. Altyapıyı bankacılık sitemine uyarlamaya çalışan
|
|
|
|
burky155
Member
Activity: 532
Merit: 12
|
|
October 25, 2017, 07:34:35 PM |
|
Evet artık her bankanın Bitcoin birimi mevcut. Nasıl olmaz ki zaten
|
|
|
|
KaledeNobet
Full Member
Activity: 182
Merit: 100
The future is your Genome
|
|
October 25, 2017, 09:48:07 PM |
|
Bilmiyorum bence bankaların ceolarının yani bu işlerden anlayan kişilerin kendi özel birikimlerinde bitcoin vardır ama bankaların bitcoin aldığını hiç sanmıyorum.Aldıysalar bile bunu açıklamak zorundalar bildiğim kadarıyla.
|
|
|
|
|