cabsav
Legendary

Activity: 2912
Merit: 1150
|
 |
December 15, 2016, 11:33:02 AM |
|
Al işte kent swich alıyordum sıkıntı çıkmıyordu aldığım büfeden bu sefer buda eski çıktı ağzımın tadı bozuldu gitti yine 10 lira. Bu sıkıntıyı yaşayan bi tek benim galiba amk ağzımda bir şey yok 2 kişiye daha verdim kıyasla diye. Tamamen bırakacağım en sonunda.
Bende bırakmak istiyorum. Araştırdım biraz, bu elektronik sigara olayını denemeyi düşünüyorum. Elektronik sigara olayıda kendi içinde ayrı bir dünya haline gelmiş. Bu konuda bilgisi olan var mı aranızda? Merhaba; Ben elektronik sigara kullandım, sigarayı da elektrink sigarayı da bıraktım. İlk olarak neden bu cihaza yatırım yapacağınıza karar verin. Eğer sigaraya alternatif arıyorsanız yanlış adres, bu başka bir şey. Sigaraya nazaran %95 daha az zararlı ama bu genel için söylenemez. Nedeni ise premium diye geçen bir çok yabancı likit markası Türkiyede üretilen bildiğim bir marka kadar kaliteli değil. İçkinin sahtesi olduğu gibi likitin de sahtesi/adisi (Premim adlı olup merdiven altı imalat olan) var. Benim bir kısım arkadaşlarım gerekli kompenentleri yurt dışından getirip kendileri karıştıtıp kullanıyorlar, daha hesaplı oluyor. Likitlerde farklı tat ve nikotin değerlerinde ürünler var. Ağız tadı ve sigara/çiğer çekimine göre deneyerek doğru likiti bulmak gerekiyor. Diğer bir konu bu cihazı alırken starter kit diye nitelenen mod'ları almak daha doğru, diğer kalem şeklindeki ürünler para israfı. Ben Aliexpress'ten 3 adet almıştım, arkadaşlarıma hediye maliyetinde. Sanırım gümrükte bir sorun çıktı ki artık Türkeye satış yapmıyorlar. Yerel kaynaklardan ya da yurtdışından almak hala mümkün. Bu cihazlarda hala bazı modellerde devam etmekte olan sıvı akıtma sorunu var, benim kullanmış olduğum marka/model bu konuda en başarılı ve yenilikçi firma, alırken iyi araştırmak lazım. Atomizerde ben ben hazır ürün (Clapton) kullandım, pratik oldu. Genel olarak kullanıcıların düştüğünü gördüğüm büyük hata yüksek likit sarfiyatlı ürünler kullanmaları. Yüksek likitten kasıtım VG'si (Buharı) çok olsun diye düşük ohm ve birden fazla bobinli ürünler kullanıyorlar, olay kim daha çok buhar çıkarıyor yarışına dönüyor, saçmalık. O buhar senin cebinden uçan para aslında. Bu tip saçmalık ile haftalık likit sarfiyatı 90ml bulmuş (Bir şişe 30ml 40-50TL) insanlar var. Bu konu önemli para sarfiyatı yanında 3mg nikotinli likit kullanıp 6-9mg nikotin seviyesinde nikotin absorbe ediyorlar. Birde ciğerleri su toplatıyor, sakın kullanma diye akıl vermeye çalışan çok sigara bağımlısı tanıdığınız olacaktır, hurafeden başka birşey değil. İngilterede bu konu üzerinde ciddi çalılmalar var, sigara bağımlılarına ücretsiz dağıtılması, kapılı yerde içilmesine izin verilmesi gibi ama bu uygulamanın bu seferede elektronik sigara/nikotin bağımlılığını teşvşik edileceği tartışılıyor. İşin legal boyutuna gelince bu cihazlar yasak değil ama likitler yasak. Nedeni de nikotin içerikili ürünlerin ithalatı izne tabi. Cebinde ya da gizli saklı kargo ile getirtebilirsin ama yasal yoldan yollar şimdilik tıkalı. Devlet anlamadığı herşeye yaptığı gibi buna da mesafeli. Genel olarak konu bundan ibaret. Bob'un söylediğine katılıyorum. Yıl sonunda 0 km araba almak çok daha mantıklı, 4-5000km o arabayı kullanıp aldığın fiyatın 3-4000TL üstüne satıyor insanlar. Bir kısım galericiler mesela. İyi dileklerimle Hocam öyle bi anlatmışsın motor icat ediyoruz sanki çok karışık geliyor bana yok mu şöyle bi link bu ürün en iyisidir içine mazotunu koyacaksın içeceksin oldu bitti  Merhaba; E-sigara kullanmak gayet basittir ama yeni başlayanlar için en çok ta bana uzay geometrisi gibi görünmüştü.  Altta linkte yer alan firma Türkiyeye gönderim yapıyor. Linkteki ürünün bir önceki versiyonunu kullandım, tankı sorunsuzdur sızdırmaz. Ürün çeşitili atomizerle beaber geliyor. İçinden çıkacak etikette hangi atomizerin hangi modda iyi olduğu ve ömürü belirtiliyor. Hangisinin size uygun olduğunu deneyerek bulacaksınız. http://www.joyetech.com.tr/indirimli-urunler/joyetech-evic-vtwo-mini-cubis-pro-full-kit.htmlLikit için alttaki firmayı tek geçerim. Antalya'da üretimini yapıyorlar, piyasadaki en güvenilir Premium marka. PayPal sonrası havale ile sipariş almaya başladılar, gününde ürünü kargoluyorlar. Site dışında bu likitin satışı yapılmıyor, görürseniz sahtesidir, alanlar bin pişman. https://www.likitim.com/urun-kategori/likitler/likitim/Bu işe başlamanın doğrusu e-sigara kullanan birisi eşliğinde başlamaktır. Ben forumları okuyarak ön bilgi edindim, özellikle insanları belirli markalara kanalize etmek için yazılmışlar, dikkat etmek lazım. Cihaz elime geçince de arkadaşımın yardımı ile detayları öğrendim, şimdi kendisine öğretecek seviyedeyim. @ugurusta e-sigara öncesi Gitanes'mi içiyordunuz? 21mg hiç duymamıştım, aman dikkat.  Tanıdığım 25 yıllık tiryakiler 9mg içemiyorlar. İyi dileklerimle likitimin likitleri bencede fena değil. amerikadan getirttiğim likitler seviysinde likit tr de yok ama malesef artık getirtemiyoruz. joyetech evic ilk baslayanlar icin biraz karısık gelebilir joyetech ego one megayı tavsiye ederim. tüm ayarları alet kendisi yapıyor. Tr de satan sitelerin cogu dolandırıcı yada inanılmaz pahalı satıyor. aliexpressten getirtmeye calısın aslında bikac site var aliexpressten cok daha iyi ama artık tr ye gönderim sıkıntılı aliexpresste hala tek tuk firma gönderim yapıyor. 21 mg yazan arkadas sanırım 12 yazacaktı 12 ustu hic görmedim. 6mg bence en ideali
|
|
|
|
|
redhack
Legendary

Activity: 2073
Merit: 1049
|
 |
December 15, 2016, 01:43:17 PM |
|
Her yıl sigaralar 1-2tl arasında artıyor. Buda %10-20 artış demek olur. 100bin liralık marlboro ( örnek ) alıp stoklasak 2018başında piyasaya sürsek bakkallara marketlere 0,5krş ucuz fiyattan versek yılda en az %10-20 arasında kar yapılır. Yatırım güvenli bence. Akarı yok kokarı yok batma tehlikesi yok. Yorumlarınızı alabilirim Bu yapmaya çalıştığınız şey yatırım değil ticaret oluyor. Ayrıca hangi bakkal market 1 sene beklemiş ürünü neden sizden alsın? Böyle bir çakallık yapmayı düşünen zaten kendisi yapabilir, başka aracıya ihtiyaçları yok.
|
|
|
|
|
|
Republicofizmir
|
 |
December 15, 2016, 02:11:13 PM |
|
Amcamın marketinde stoklamaya başladık, 500den fazla şişe oldu şimdiden rakı viski şarap en çok bira tabiki. Toptancılardan alıyoruz yılbasından sonra çıkarıcaz piyasaya. Bunu bütün bakkallar yapıyodur emin olun. Stoklayarak elinizde kalır hepsi, kimseye satamazsınız 
|
|
|
|
|
gameoverland
Member

Activity: 70
Merit: 10
|
 |
March 31, 2018, 05:16:03 PM |
|
sigaradan nefret ederim
|
|
|
|
|
Mali.sak
Member

Activity: 238
Merit: 10
|
 |
March 31, 2018, 05:42:17 PM |
|
eğer ki kendi tekelin büfen varsa sigara ve içki stoklamak en mantıklısı ama büfeye sigara satabilir misin orasını araştırmak gerekiyor. çünkü tekel ile anlaşmaları oluyor bunların. malı alıyor parasını diğer mal alımında ödüyorlar gibi. ayrıca faturalı işlem yaptıkları için gider olarak gösteriyorlar oradan kdv kazançları oluyor. onlara kart geçebiliyorken sana kart geçebilecekler mi?
|
|
|
|
|
|
Aqualung89
|
 |
March 31, 2018, 06:35:02 PM |
|
Sigara stoklamak zor iştir ama eğer tekel bayin var ise biraz daha kolay olabilir. Bana göre sigara stoklamak yerine başka bir şey stoklamak daha mantıklı.
|
|
|
|
|
|
|
Bezirhane
Newbie

Activity: 14
Merit: 0
|
 |
March 31, 2018, 07:33:46 PM |
|
Hahah. 100 bin tl lik malboro alacağına 100 bin tl lik bitcoin alsan seneye Tam teşekküllü tekel dükkanı açabilirsin 
|
|
|
|
|
Mug.bean
Newbie

Activity: 135
|
 |
March 31, 2018, 09:55:09 PM |
|
Sigara için olmaz ama özellikle yiyecekler için fiyat artışında asıl sebep stokçulardir. Onlar yüzünden insanlar ciddi para harcamak zorunda kalıyor. Ki her ne alırsak alalım gün geçtikçe değeri artıyor. 2014 yılında Yamaha R1 fiyatı 43.500 iken. Şimdi 115.950 Türk lirası.
|
|
|
|
|
Rasta.modeli
Newbie

Activity: 168
|
 |
April 02, 2018, 08:15:57 AM |
|
Yapilmasi mantikli olabilir belki ama sonucta bayat sigara yani alici zor bulursun ustam. Bahsedildigi gibi motor ve araba al hem sefasini sur belli bir deger kazanincada parani kazanirsin.
|
|
|
|
|
chickenfried12
Legendary

Activity: 1120
Merit: 1003
|
 |
April 02, 2018, 08:30:43 AM |
|
sabah benzinliğe gittiğimde gördüğüm manzara üzerine bu konunun gelmesi iyi olmuş adamların vitrini komple nerdeyse boşaltmış . ve diyorki sigaraya zam gelecek heralde kimse ugramaz oldu bize koskoca sheelll bayiside bunu diyorsa artık yakında zamkokuları gelebilir.
|
|
|
|
|
|
kiymetli
|
 |
April 02, 2018, 06:25:32 PM |
|
Zam yakin bence bir miktar al biriktir iciyorsan. Uzun sure bekletip satmak mantikli degil bayat sigarayi alan olmaz.
|
|
|
|
|
tommyss
|
 |
April 02, 2018, 06:30:07 PM |
|
Zam yakin bence bir miktar al biriktir iciyorsan. Uzun sure bekletip satmak mantikli degil bayat sigarayi alan olmaz.
içiyorsan bence hemen bırak. 1 lira gibi geliyor zam ama yılda iki kere 2 lira yapıyor. 10 liralık bir sigara için de yıllık %20 zam yapıyor.
|
|
|
|
Husaki
Newbie

Activity: 98
|
 |
April 02, 2018, 09:39:09 PM |
|
mantikli bir yatirim olabilir. ama kazancin vergisini vermedigin icin vergi kacakcisi sayilabilirsin.
|
|
|
|
|
mhanbostanci
Legendary

Activity: 3822
Merit: 1738
|
 |
April 03, 2018, 08:43:52 AM |
|
Temel olarak zam gelince elindeki malın değerlenmesi diye bir durum yok aslında. stoğundaki ürünün perakende fiyatı artıyor ama. bir sonraki alımda yeni fiyattan maliyetleneceksin kar marjın gene sabit kalacak. Bu olay bir tek eczanelerde mümkün zannımca.
|
www.para.com.tr
| Linux Sistem Yönetimi Promox VE Danışmanlık
| Kurumsal Web Hosting Kurumsal E-posta Barındırma
|
|
|
|
cabbarhasan
Newbie

Activity: 238
|
 |
April 03, 2018, 09:31:41 AM |
|
Yakinda icemeyecek insanlar surekli surekli zam yiyor. Stok yapmak sacma bence cok birsey kazandirmaz. Ki alici bulmanda zor.
|
|
|
|
|
findikk
Newbie

Activity: 28
|
 |
April 04, 2018, 04:30:34 PM |
|
yılbasında hep tekellerın yaptıgı sey ama adamlarda uyanmıs son 1 2 ay kala sigara satışını paso kısıyolar önceden alırsanda cürüme riski vs hiç girme bence..
|
|
|
|
|
Otisabi
Member

Activity: 196
Merit: 12
otisbey
|
 |
April 05, 2018, 09:00:52 AM |
|
pek mantıklı değil  çok diye fazla fazla içer millet toplu alırsa otlakçılara üçer beşer verilir bol diye kar derken zarar edebiliriz  az olursa öz içilir yoğurdu bol bulan kadın gibi yapmayız 
|
|
|
|
Coin.cobra
Newbie

Activity: 14
|
 |
April 05, 2018, 05:57:34 PM |
|
Ulkemizde yapilabilir aslinda cok beklemene gerek yok yilda en az iki kere zam yiyor zaten.
|
|
|
|
|
|
dammedonut
|
 |
April 05, 2018, 07:11:55 PM |
|
O kadar fakirleştirildikti artık kısa yoldan nasıl kar edebiliriz bunu düşünüyoruz. Neşet Ertaş'ın dediği gibi "garibanın elinde bir sigarası kaldı" bari ona göz dikmeyin. Evet yatırım olarak karlı gibi duruyor fakat fiyatların bu kadar uçuk olması üzücü.
|
|
|
|
|