Bitcoin Forum
September 26, 2018, 11:49:44 AM *
News: ♦♦ New info! Bitcoin Core users absolutely must upgrade to previously-announced 0.16.3 [Torrent]. All Bitcoin users should temporarily trust confirmations slightly less. More info.
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: AvalonMiner 721 - recommended power supplies 230V?  (Read 1809 times)
bekonik
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 23
Merit: 0


View Profile
December 28, 2016, 09:59:39 AM
 #1

What power supplies are recommended to this miner?
1537962584
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1537962584

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1537962584
Reply with quote  #2

1537962584
Report to moderator
1537962584
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1537962584

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1537962584
Reply with quote  #2

1537962584
Report to moderator
1537962584
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1537962584

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1537962584
Reply with quote  #2

1537962584
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1537962584
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1537962584

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1537962584
Reply with quote  #2

1537962584
Report to moderator
philipma1957
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2240
Merit: 1339


Avalon 841 rocks


View Profile
December 28, 2016, 07:47:45 PM
 #2

What power supplies are recommended to this miner?

1 or 2?

2 can use an ibm 2880  with a break out board


2 can use a dps-2000 with a break out board

2 can use a dps-2500 with a break out board.

1 can use sidehack 1200 unit with a break out board

I mine alt coins with https://simplemining.net...
I see BTC as the super highway and alt coins as taxis and trucks needed to move transactions.
Finksy
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1022
Merit: 1003



View Profile
December 28, 2016, 08:10:35 PM
 #3

You can power 3x Avalon 7 using an IBM 2880W PSU, or 4x from a DPS-4kW setup using 1 splitter cable per hashboard.  Both these PSU's require 200+V, see my sig for details and packages.

IBM 2880W PSU Packages: https://bitcointalk.org/index.php?topic=966135 IBM 4K PSU Breakout Boards & Packages: https://bitcointalk.org/index.php?topic=1308296 
Server PSU-powered GPU rig solutions! https://bitcointalk.org/index.php?topic=1864539  Wallet address: 1GWQYCv22cAikgTgT1zFuAmsJ9fFqq9TXf 
bekonik
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 23
Merit: 0


View Profile
December 28, 2016, 09:21:57 PM
 #4

Thank you for reply,

@philipma1957
I'm thinking to buy 2pcs a7 now. Avalon don't sell power supplies like bitmain so I have to make another order. I see that this ps which you mention are selling mainly in USA in europe is definitely harder to find Sad
Another option for me is buy from bitmain this bigger ps, what do you think? better take from bitmain or looking for ibm, even from USA?
Unacceptable
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2212
Merit: 1001



View Profile
December 29, 2016, 01:41:18 AM
 #5

Thank you for reply,

@philipma1957
I'm thinking to buy 2pcs a7 now. Avalon don't sell power supplies like bitmain so I have to make another order. I see that this ps which you mention are selling mainly in USA in europe is definitely harder to find Sad
Another option for me is buy from bitmain this bigger ps, what do you think? better take from bitmain or looking for ibm, even from USA?


You'll get a better warranty buying from anywhere else I'm sure  Wink

Bitmain can be pretty bad/picky on their warranties (& they are very short for a PSU I'm sure) so try to avoid them...........

I'm sure sidehack or a few others can ship PSU's & cables & have a warranty too  Cool

"If you run into an asshole in the morning, you ran into an asshole. If you run into assholes all day long, you are the asshole."  -Raylan Givens
Got GOXXED ?? https://www.youtube.com/watch?v=9KiqRpPiJAU&feature=youtu.be
"An ASIC being late is perfectly normal, predictable, and legal..."Hashfast & BFL slogan Smiley
Rabinovitch
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1470
Merit: 1010



View Profile
December 29, 2016, 06:16:39 AM
 #6

What power supplies are recommended to this miner?

A PSU for using with this miner should have:

1) 4 PCIE 6pin power connectors;
2) more than 1200 Wt output power;
3) [optional] a possibility of voltage adjust.

You can take this (or some other) PSU, make and attach a cables and set up a fan on it's top side. Or sure you can buy any other PSU that meets the requirements above.

From Siberia with love!
Never do any business with Kirill Stepanenko (Volgograd, Russia)
Пpoфeccиoнaльнo зaнимaюcь paзвёpтывaниeм фepм (ASIC, GPU, BURST), oбopyдoвaниeм пoмeщeний для мaйнингa.
Finksy
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1022
Merit: 1003



View Profile
December 29, 2016, 04:15:11 PM
 #7

Thank you for reply,

@philipma1957
I'm thinking to buy 2pcs a7 now. Avalon don't sell power supplies like bitmain so I have to make another order. I see that this ps which you mention are selling mainly in USA in europe is definitely harder to find Sad
Another option for me is buy from bitmain this bigger ps, what do you think? better take from bitmain or looking for ibm, even from USA?

J4bberwock on the forums is based out of France, he has many different styles of server breakout boards (it is his that I sell), including common slot 1200w psu's. I would definitely hit him up.

Bitmain's PSU's are fine (just overpriced compared to alternatives IMO), but I wouldn't think it would be worth placing an order from them strictly for PSU's. Especially for the size of them, they're not quite big enough to power 2x A7's so you would need 2. I would look at the DPS-2000BB PSU and board.

IBM 2880W PSU Packages: https://bitcointalk.org/index.php?topic=966135 IBM 4K PSU Breakout Boards & Packages: https://bitcointalk.org/index.php?topic=1308296 
Server PSU-powered GPU rig solutions! https://bitcointalk.org/index.php?topic=1864539  Wallet address: 1GWQYCv22cAikgTgT1zFuAmsJ9fFqq9TXf 
sidehack
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1820
Merit: 1151

Curmudgeonly hardware guy


View Profile
December 29, 2016, 05:05:06 PM
 #8

Bitshopper.de in Germany stocks my DPS1200 board and bundles sturdy cables.

bekonik
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 23
Merit: 0


View Profile
December 30, 2016, 01:43:20 PM
 #9

What power supplies are recommended to this miner?

1 or 2?

2 can use an ibm 2880  with a break out board


2 can use a dps-2000 with a break out board

2 can use a dps-2500 with a break out board.

1 can use sidehack 1200 unit with a break out board

Thanks @philipma1957, I found couple good offers on this ps, probably I will buy for sotck in case of failure.
Please tell me last thing, could you recommend person or shop which selling break out boards to dps 2500 or 2880?

@sidehack thank you for link but 150 euro + ship for this ps is definitely too high price.
hhumaidan
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 144
Merit: 100


View Profile
January 01, 2017, 10:17:11 AM
 #10

What power supplies are recommended to this miner?

1 or 2?

2 can use an ibm 2880  with a break out board


2 can use a dps-2000 with a break out board

2 can use a dps-2500 with a break out board.

1 can use sidehack 1200 unit with a break out board

Thanks @philipma1957, I found couple good offers on this ps, probably I will buy for sotck in case of failure.
Please tell me last thing, could you recommend person or shop which selling break out boards to dps 2500 or 2880?

@sidehack thank you for link but 150 euro + ship for this ps is definitely too high price.

You can check http://www.price-technology.com owned by forum member Optimiser.

Send them an email, they have the boards, psus and packages and they will give you a quotation with shipping.
notabeliever
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 674
Merit: 500


View Profile WWW
January 10, 2017, 04:17:58 PM
 #11

okay what and why use a breakout board?
My current Avalon A6 has a burned out hashboard. One board still hashing away at 1500ghs. Does the breakout board help to not burnout a board?

So if When my brand new A7 arrives tomorrow.
I'm going to use a FSP AURUM PRO 1200W 80+GOLD with 6+2pin PCI-Express graphic card connector ready.
Using the old Rpi setup from the A6.

Pool url: pool.burstcoin.de:8080           
Reward Assignment address: BURST-GHTV-7ZP3-DY4B-FPBFA
bekonik
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 23
Merit: 0


View Profile
January 25, 2017, 01:13:44 PM
 #12

ok, I ordered a7 but in new version 741, I saw that this new machine is a little more hungry on power so do you think that 1 dps1200 will be enough to power 1 a741? I would like to buy separately power supplies, any other recommendation to power one a741 with one power supply?

I could buy localy in good price this model (HP 441830-001 1200W DL580 G5 DPS-1200FB A 3Y warranty) - please advice me if it will be enought to 741?
philipma1957
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2240
Merit: 1339


Avalon 841 rocks


View Profile
January 25, 2017, 02:07:23 PM
 #13

ok, I ordered a7 but in new version 741, I saw that this new machine is a little more hungry on power so do you think that 1 dps1200 will be enough to power 1 a741? I would like to buy separately power supplies, any other recommendation to power one a741 with one power supply?

I could buy localy in good price this model (HP 441830-001 1200W DL580 G5 DPS-1200FB A 3Y warranty) - please advice me if it will be enought to 741?

Just woke up I watched a lot of late nite TV.

The psu above  is borderline for the 741.  

As to why you get a breakout board  the server psu's won't start without one.

I would say get a break out board from finksy/j4bberwock  as you are in europe.  get 6 cables

get the 2000 model  breakout board  it works for 3 psus' below

http://www.ebay.com/itm/IBM-BladeCenter-1800W-Power-Supply-P-N-74P4400-FRU-P-N-74P4401-DPS-1600BB-/262811922237? -- Good

http://www.ebay.com/itm/IBM-39Y7357-BladeCenter-Delta-DPS-2000BB-2000W-Power-Supply-PSU-39Y7358-/292001078908? -- Better

http://www.ebay.com/itm/IBM-39Y7400-BladeCenter-DPS-2500BB-2320W-Power-Supply-Unit-PSU-39Y7405-L80536J-/122158351664? -- Best

I mine alt coins with https://simplemining.net...
I see BTC as the super highway and alt coins as taxis and trucks needed to move transactions.
bekonik
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 23
Merit: 0


View Profile
January 26, 2017, 10:55:45 PM
 #14

ok, I ordered a7 but in new version 741, I saw that this new machine is a little more hungry on power so do you think that 1 dps1200 will be enough to power 1 a741? I would like to buy separately power supplies, any other recommendation to power one a741 with one power supply?

I could buy localy in good price this model (HP 441830-001 1200W DL580 G5 DPS-1200FB A 3Y warranty) - please advice me if it will be enought to 741?

Just woke up I watched a lot of late nite TV.

The psu above  is borderline for the 741.  

As to why you get a breakout board  the server psu's won't start without one.

I would say get a break out board from finksy/j4bberwock  as you are in europe.  get 6 cables

get the 2000 model  breakout board  it works for 3 psus' below

http://www.ebay.com/itm/IBM-BladeCenter-1800W-Power-Supply-P-N-74P4400-FRU-P-N-74P4401-DPS-1600BB-/262811922237? -- Good

http://www.ebay.com/itm/IBM-39Y7357-BladeCenter-Delta-DPS-2000BB-2000W-Power-Supply-PSU-39Y7358-/292001078908? -- Better

http://www.ebay.com/itm/IBM-39Y7400-BladeCenter-DPS-2500BB-2320W-Power-Supply-Unit-PSU-39Y7405-L80536J-/122158351664? -- Best

@philipma1957 thank you for links but in US evrything is easier with this hardware. Shipping cost to Poland one pcs of this power supply is 85USD + breakout board + cables + another shipping for breakout board, this will be about 250 USD total. Do you think that this is still good deal? In this price I have 2pcs bitmain apw3 1600W or one apw5 2600W and they add 12 months warranty now.

Please tell me, if I connect apw3 1600w from bitmain to a741 everything will be ok? I know that their quality isn't so perfect but I have couple apw working with s7 and nothing happened (yet). So please advice me.
NotFuzzyWarm
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1568
Merit: 1100


Evil beware: We have waffles!


View Profile
January 27, 2017, 12:35:41 AM
 #15

Quote
Please tell me, if I connect apw3 1600w from bitmain to a741 everything will be ok? I know that their quality isn't so perfect but I have couple apw working with s7 and nothing happened (yet). So please advice me.

Since you have 208-240v power, 1 APW3 per miner would be overkill but perfectly fine as would 2 miners on a APW5.

Key point is just to keep total load at 80% or less of a PSU rating if possible. re Bitmain PSU quality, never had an APW5 but I can say that I have >20 of the APW3 dated starting back at the 2nd batch made up to late last year: zero issues with any of them.

For bitcoin to succeed the community must police itself - Joshua Zipkin aka Joshua Alexander leaked AMT A1 miner skype chats
How a miner mfgr SHOULD operate: HaggsFIN trip to Canaan My info useful? Donations welcome! 1Fuzzyk398kDWVjuC5qPX5v6CjSkvbgAbd
-Support Sidehacks miner development. Donations to:   1BURGERAXHH6Yi6LRybRJK7ybEm5m5HwTr
bekonik
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 23
Merit: 0


View Profile
January 28, 2017, 08:18:44 PM
 #16

Since you have 208-240v power, 1 APW3 per miner would be overkill but perfectly fine as would 2 miners on a APW5.

Key point is just to keep total load at 80% or less of a PSU rating if possible. re Bitmain PSU quality, never had an APW5 but I can say that I have >20 of the APW3 dated starting back at the 2nd batch made up to late last year: zero issues with any of them.

Thank you for recommendation. I think in my geographical location buy apw3 is one of the top option. I also still looking for on my local market dps-2000/dps-1600 with good price but without success.

I'm only worried if it will not be problem with connectors. APW3 have 5 pairs 6pins (total 10), a741 need only 6, so 4 connectors will be not connected. How it could be affected on lifetime or working power supply?
NotFuzzyWarm
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1568
Merit: 1100


Evil beware: We have waffles!


View Profile
January 29, 2017, 12:42:34 AM
 #17

Not needing all of the plugs is not an issue. Each plug will safely carry >150w, 300w if pushed to their limits. Point is the plugs are sized for the expected load per-plug meaning the 6 plugs will easily carry 900w and more. The PSU itself does not care.

For bitcoin to succeed the community must police itself - Joshua Zipkin aka Joshua Alexander leaked AMT A1 miner skype chats
How a miner mfgr SHOULD operate: HaggsFIN trip to Canaan My info useful? Donations welcome! 1Fuzzyk398kDWVjuC5qPX5v6CjSkvbgAbd
-Support Sidehacks miner development. Donations to:   1BURGERAXHH6Yi6LRybRJK7ybEm5m5HwTr
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!