ophyrim (OP)
|
|
January 19, 2017, 08:26:39 PM |
|
Arkadaşlar bu konuyu sitenin ingilizce kısmında da açmıştım dikkatten kaçmış olabilir düşüncesiyle sizlerinde yorumunuzu almak istedim. http://www.economist.com/sites/default/files/the_future_of_cryptocurrency.pdflinkteki makalede 1 milyon dolar ile 5 yıllığına bitcoin ve ethereum arasında bir yatırım öngörülüyor buna göre en iyi olasılık ve en düşük risk bitcoin'in %69 ve ethereum'un %31 olduğu bir portföy oluşturmak. 5 yıl hiç alsat yapmadan beklenirse de elde toplam paranın 1.351.800 $ olacağı yani sadece 351.800$ kar getireceği belirtilmiş. Sizcede bu kar miktarı biraz az değil mi? Heleki kısa vade de bitcoin'in 2000$ ları göreceği söylentileri ayyuka çıkmışken.
|
|
|
|
by rallier
Legendary
Activity: 1848
Merit: 1334
just in case
|
|
January 20, 2017, 01:17:04 AM |
|
Orada 5 yıl sonra fiyatlarının olası geleceği alt limitlere bakılarak hesaplanmiştir. BTC nin ve ETH erin iniş çikişlarini tam anlamıyla hesaplayabilecek olsan zaten 1 m $ olur sana 5m $ . Ama burada ki kaybetme yanliş pozisyon alma riskleri de olduğundan elindeki sermayeyide kaybedebilirsin. Şöyle düşün geçen sene btc almiştin 300 den 10 tane. 600$ i görünce sattin. Halbuki bu yil 1000$ i gördü. 3 e katlayacaktın ama 2 katıyla çiktin. 1 yıl sonundaki en iyi getiriyi mi elde ettin hayır? Ama güzel bir getiri elde ettin. Sonuçta piyasya sen yön vermiyorsan bilemezsin nerelerin yukarı aşağı dönüş noktaları oldğunu
|
signature not found.
|
|
|
Mihaylovic
|
|
January 20, 2017, 05:23:46 AM |
|
Crypto paralarin cazibesi periyiodik yukselmesinde degil dalgalanmasinda. Yani 5 sene sonra satarim cok mantikli bir yatirim degil. Ve evet 5 yil icin o kar marji dusuk. Zaten yatirim planlayan biri eger bu ongoruye guveniyorsa bu yatirimdan vazgecer.
|
|
|
|
1brahim
Member
Activity: 94
Merit: 10
|
|
January 21, 2017, 04:03:57 PM |
|
bitcoin 1200 leri gördü ltc 40$ gördü eth 22$ gördü ve geri cekildi... yani sürekli bi yükseliş ve düşüşler mevcut yıl içinde inip cıkıo alıp bi kenara atmak şuan için pek karlı deil... YTD
|
|
|
|
|
lordzc
|
|
January 21, 2017, 10:13:11 PM |
|
Ne kadar risk o kadar kâr demek ama yanlış yatırımlardan zarar edende çok fazla. Ama btc ve eth nin bu piyasanın lokomotifleri olduğu için yükseleceğini düşünüyorum.
|
|
|
|
Pierre 2
Legendary
Activity: 2436
Merit: 1366
|
|
January 22, 2017, 09:13:46 AM |
|
Bence bu getiri oranı hiç de az değil. Sonuçta bir yatırım yapmıyorsunuz bir commodity satın alıp değerlenmesini bekliyorsunuz. Gerçek yatırım bir büfe açmaktan tutun bir çorap fabrikasına kadar üreten, işleyen işlerle olur. Elbette de öyle yatırımların riski çok, kazancı da çok olacaktır.
|
|
|
|
hiburak
|
|
January 24, 2017, 07:58:50 AM |
|
bitcoin fiyat tahminin bu makaledeki ya da diğer bir çok makalelerde bulunan yöntemlerle yapılması şu an için pek mümkün değil.
çünkü bitcoin fiyatını belirleyen çok fazla faktör var. örneğin dünya üzerinde bulunan tüm ülkelere bakarsak, herbirinin ayrı ayrı ilerleyen bir bitcoin kullanım süreci mevcut. venezuella, güney afrika gibi ülkelerde bitcoin talebinin artmaya başladığı söyleniyor. insanların bitcoin kullanmasının ötesinde devletler, küresel şirketler, finansal kurumlar, büyük yatırımcılar gibi bitcoin fiyatına etki edebilecek sayısız faktör var.
evet bitcoin fiyatı geçmiş yıllarda olduğu kadar hızlı artmayacak ama yine de fiyat bu tip makalelerde bahsedilenden çok daha farklı yerlere gidebilir, gidecektir.
|
|
|
|
ophyrim (OP)
|
|
January 24, 2017, 07:09:39 PM Last edit: January 24, 2017, 08:12:19 PM by ophyrim |
|
bitcoin fiyat tahminin bu makaledeki ya da diğer bir çok makalelerde bulunan yöntemlerle yapılması şu an için pek mümkün değil.
çünkü bitcoin fiyatını belirleyen çok fazla faktör var. örneğin dünya üzerinde bulunan tüm ülkelere bakarsak, herbirinin ayrı ayrı ilerleyen bir bitcoin kullanım süreci mevcut. venezuella, güney afrika gibi ülkelerde bitcoin talebinin artmaya başladığı söyleniyor. insanların bitcoin kullanmasının ötesinde devletler, küresel şirketler, finansal kurumlar, büyük yatırımcılar gibi bitcoin fiyatına etki edebilecek sayısız faktör var.
evet bitcoin fiyatı geçmiş yıllarda olduğu kadar hızlı artmayacak ama yine de fiyat bu tip makalelerde bahsedilenden çok daha farklı yerlere gidebilir, gidecektir.
Aslına bakarsan bende senin gibi düşünüyorum. Özellikle matematiksel olarak yapılan tahminlerin bir noktaya varma ihtimali çok düşük çünkü kendi iç dinamikleri ile hareket eden bir piyasa yok. Bu modeller oturmuş borsalar için bile doğru sonuç vermekten çok uzak. Ekonomik dengeler bir yana bitcoin gibi kriptoparal ise ekonomi haricinde sizinde bahsettiğiniz gibi çok fazla parametreye bağımlılar
|
|
|
|
Zz
Legendary
Activity: 1820
Merit: 1077
|
|
January 24, 2017, 08:19:05 PM |
|
Bu olay sizin düşündüğünüz gibi İlerlemeyecektir. Benim elimde böyle bir sermaye olsa, bitcoin e değil, bitcoin uzayına hizmet verecek bir işletmeye yatırım yaparım. Bana göre doğru yatırım budur
|
|
|
|
Mihaylovic
|
|
January 25, 2017, 03:36:16 AM |
|
Bitcoin uzayı derken hocam. Orneklendirebilirmisiniz
|
|
|
|
Zz
Legendary
|
|
January 25, 2017, 11:50:27 AM |
|
Bitcoin uzayı demek bitcoin bulunduran, biriktiren, harcayan topluluk demek. yani sen ben o biz siz onlar. bu kitleye hitap edecek bir projeye yatırım yaparım misal bitcoin accepted here bir servis işte.
|
|
|
|
DeepCoin
Legendary
Activity: 1036
Merit: 1001
|
|
January 25, 2017, 11:53:13 AM |
|
Bitcoin uzayı demek bitcoin bulunduran, biriktiren, harcayan topluluk demek. yani sen ben o biz siz onlar. bu kitleye hitap edecek bir projeye yatırım yaparım misal bitcoin accepted here bir servis işte. Allah iyiligini versin ... Bitcoin Uzayi demek o degil ....
|
|
|
|
ophyrim (OP)
|
|
January 25, 2017, 05:55:05 PM |
|
Yatırım deyince illaki büyük para olarak düşünmemek lazım. Örnek belki 1.000.000 dolar ama bireysel küçük yatırımcı da olabilir. Örneğin insanlar her ay gram altın alıp bir kenara atar gibi ayırabildikleri küçük bütçeleri ile bitcoin, ethereum ya da uzun vadeli olabileceklerini düşündükleri başka bir kripto parayı yatırım amaçlı depolayabilirler.
Ben çok mu utopik düşünüyorum?
|
|
|
|
mhanbostanci
Legendary
Activity: 3262
Merit: 1543
|
|
January 25, 2017, 06:59:25 PM |
|
Yatırım deyince illaki büyük para olarak düşünmemek lazım. Örnek belki 1.000.000 dolar ama bireysel küçük yatırımcı da olabilir. Örneğin insanlar her ay gram altın alıp bir kenara atar gibi ayırabildikleri küçük bütçeleri ile bitcoin, ethereum ya da uzun vadeli olabileceklerini düşündükleri başka bir kripto parayı yatırım amaçlı depolayabilirler.
Ben çok mu utopik düşünüyorum?
Yoo bunu yapan çok kişi var. özellikle elinde atıl durumda cpu / gpu olan ve elektriği kafasına takmayan çok kişi pasif olarak biriktiriyor böyle. ilk günününden beri ethereum kazan bir tanıdığım var. benim verdiğim akılla ofiste sürekli açık tutmak zorunda olduğu 2 PC ye birer gpu aldı taktı. adamın elinde baya bir ethereum birikti. aynı arkadaş bi ara decred kazdı daha bu güne kadar 1 tane bile coin satmış değil. biriktiriyor adam. ama bu yatırım değil daha çok koleksiyonel bir yaklaşım gibi geliyor bana.
|
|
|
|
Zz
Legendary
|
|
January 25, 2017, 07:02:23 PM |
|
Bitcoin uzayı demek bitcoin bulunduran, biriktiren, harcayan topluluk demek. yani sen ben o biz siz onlar. bu kitleye hitap edecek bir projeye yatırım yaparım misal bitcoin accepted here bir servis işte. Allah iyiligini versin ... Bitcoin Uzayi demek o degil .... Ben böyle biliyorum. Bir zahmet nedir anlatırsan sevinirim.
|
|
|
|
bitpazari
|
|
January 29, 2017, 12:41:00 PM |
|
Beş sene sonrasına yatırım yapacak niyetinde olsaydın yarılanma sürecini beklerdim sonra elimde ne kadar para varsa yatırım yapardım ve bekleyişe geçerdim.
|
|
|
|
ingiltere
Legendary
Activity: 3164
Merit: 1537
BITCOIN
|
|
January 29, 2017, 03:39:15 PM |
|
5 yıl sonra Bitcoin fiyatının sadece %30 primli olacağını söylemek büyük öngörüsüzlük olmuş. Bitcoinin yıllık artışına bakarsanız zaten bu rakamın ne kadar gülünç olduğunu görürsünüz. Bitcoin için 5 yıllık al-tut yatırımı çok güzel kazanç getirebilir. Aynı şeyleri Ethereum için söylemek mümkün değil. 5 sene sonra piyasada Ethereum diye bir şey kalmayabilir bile. Akıllı kontrat konusunda atılım yapan birçok topluluk var. Hem piyasada rekabet yüksek hem Ethereumun kusurları kolay kolay kapatılamayacak düzeyde.
|
Professional gambling analyzer / Signature space for rent
|
|
|
rokwell
Member
Activity: 83
Merit: 10
|
|
January 30, 2017, 10:27:15 AM |
|
Ben Hali hazırda böyle bir deneme yapıyorum.Yeni doğan kızım için 450$ dan aldığım 3 bitcoin i saklıyorum.Normal şartlar altında üniversiteye gidinceye yada o yaşa gelinceye kadar saklamayı düşünüyorum.Bakalım ne olacak.18 yıl sonra buraya sonucu yazarım
|
|
|
|
|