Bitcoin Forum
September 24, 2018, 04:40:07 AM *
News: ♦♦ New info! Bitcoin Core users absolutely must upgrade to previously-announced 0.16.3 [Torrent]. All Bitcoin users should temporarily trust confirmations slightly less. More info.
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 [2] 3 4 5 6 7 »  All
  Print  
Author Topic: Antminer R4 - dead hash board? Shitty design, read before you send it back  (Read 11328 times)
agentcash
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 49
Merit: 0


View Profile
January 25, 2017, 09:24:43 PM
 #21

The first one I tried it on was having BC_write_timeout errors. I looked at the data cable while unplugging it and one of the wires seemed loose. I will swap cables later today and try more testing. This is looking promising though.

I'll kick over a tip for every board I'm able to resurrect RadekG, thanks for giving me hope.

Anyone know a source for the data cables? They seem awfully flimsy.
1537764007
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1537764007

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1537764007
Reply with quote  #2

1537764007
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1537764007
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1537764007

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1537764007
Reply with quote  #2

1537764007
Report to moderator
tbonetony
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 447
Merit: 250


No zuo no die why you try, u zuo u die dont be shy


View Profile
January 26, 2017, 04:22:11 AM
 #22

Guys, I ordered 2 r4b6 and one just failed after 20 hours running. The 2nd board [J8] can only show 45 chips instead of 63 but it produces 0 hash.

Customizable full-featured crypto trading platform in development. Asking for demo if interested.







I offer private S9 rental for various length: https://bitcointalk.org/index.php?topic=1708351.0
fanatic26
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 756
Merit: 560


View Profile
January 26, 2017, 10:22:40 PM
 #23

The boards are in a single long string, with that many chip failures you will not ever get it to hash. You will have to warranty it (after chinese new year)

Stop buying industrial miners, running them at home, and then complaining about the noise.
NotFuzzyWarm
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1568
Merit: 1099


Evil beware: We have waffles!


View Profile
January 27, 2017, 12:24:13 AM
 #24

Guys, I ordered 2 r4b6 and one just failed after 20 hours running. The 2nd board [J8] can only show 45 chips instead of 63 but it produces 0 hash.
And in addition to ^^ I'll add that it is best to keep the bad board powered.

On my R4b6 with the bad board in (reports only 8 chips, no red power on light) the good board runs at 605MHz/4.4THs. Disconnect the bad board and the good one auto tunes itself to only 550MHz/3.9-4THs.

Personally, I will be sending it to Bitmain Warranty in CO for paid repair after I get back from a work trip late next week.

For bitcoin to succeed the community must police itself - Joshua Zipkin aka Joshua Alexander leaked AMT A1 miner skype chats
How a miner mfgr SHOULD operate: HaggsFIN trip to Canaan My info useful? Donations welcome! 1Fuzzyk398kDWVjuC5qPX5v6CjSkvbgAbd
-Support Sidehacks miner development. Donations to:   1BURGERAXHH6Yi6LRybRJK7ybEm5m5HwTr
tbonetony
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 447
Merit: 250


No zuo no die why you try, u zuo u die dont be shy


View Profile
January 27, 2017, 12:47:05 AM
 #25

And in addition to ^^ I'll add that it is best to keep the bad board powered.

On my R4b6 with the bad board in (reports only 8 chips, no red power on light) the good board runs at 605MHz/4.4THs. Disconnect the bad board and the good one auto tunes itself to only 550MHz/3.9-4THs.

Personally, I will be sending it to Bitmain Warranty in CO for paid repair after I get back from a work trip late next week.

 :(I am in Canada.

I don't know how the costs compare
US shipping + paid repair
VS
Asia shipping

Either way, i am screwed .

Customizable full-featured crypto trading platform in development. Asking for demo if interested.







I offer private S9 rental for various length: https://bitcointalk.org/index.php?topic=1708351.0
VRobb
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 994
Merit: 503


I'm in BTC XTC


View Profile
January 27, 2017, 02:56:22 AM
 #26

Hey tbone I feel your pain.  My R4B4 that's dropped a board is in a DC up there in the great white north ...  Waiting for CNY to finish and then off it goes.  We'll see how much $$ that takes once it happens.

I don't believe in superstition because it's bad luck
In Hotels, I prefer the 13thF1oor6CAwyzyxXPNnRvu3nhhYeqZdc
These aren't the Droids you're looking for: S5 & S7 (Sold), R4B2, R4B4 (RIP),S9-13.5 & S9r-11.5
tbonetony
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 447
Merit: 250


No zuo no die why you try, u zuo u die dont be shy


View Profile
January 27, 2017, 04:31:42 AM
 #27

Hey tbone I feel your pain.  My R4B4 that's dropped a board is in a DC up there in the great white north ...  Waiting for CNY to finish and then off it goes.  We'll see how much $$ that takes once it happens.

Thanks for sharing your experience.

I have opened a ticket with Bitmain and see how it goes. Please keep me updated on your case too. I may be able to lower your shipping a little bit.

Customizable full-featured crypto trading platform in development. Asking for demo if interested.







I offer private S9 rental for various length: https://bitcointalk.org/index.php?topic=1708351.0
philipma1957
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2226
Merit: 1338


Avalon 841 rocks


View Profile
January 27, 2017, 04:42:11 AM
 #28

I get access to my older miner that dropped a board a few days ago.

Maybe dead maybe a reboot saves it.

I mine alt coins with https://simplemining.net...
I see BTC as the super highway and alt coins as taxis and trucks needed to move transactions.
jamesb777
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 47
Merit: 3


View Profile
January 27, 2017, 11:54:51 AM
 #29

I've lost an R4 hashboard to this issue as well.. reboot didn't resolve it fully:( only 40/63 asic found. 

No way this is a hardware issue, the board was hashing for only 2 days...  Bitmain please update your firmware for all these PIC/ICC bricked hashboards.
captinkid
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 38
Merit: 0


View Profile
January 27, 2017, 05:13:25 PM
 #30

Had my second R4 board fail today. Was working fine for three months, and just suddenly quit on me.

This one only reads 45 asics on one of the boards now, might try the firmware read / write trick that worked on some of the S9 boards. Although I'll have to pull the data from a pre autotune board to get it working back on the pre autotune firmware.

I already have an S9 hash board out to BitmainWarranty, once that comes back I'll consider sending this one in if I haven't fixed it by then.

philipma1957
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2226
Merit: 1338


Avalon 841 rocks


View Profile
January 27, 2017, 06:49:13 PM
 #31

Not sure what the f mine is doing???

I can get either board to work at 4th, but not both boards at 8 th.

I will play with this some more.

I mine alt coins with https://simplemining.net...
I see BTC as the super highway and alt coins as taxis and trucks needed to move transactions.
captinkid
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 38
Merit: 0


View Profile
January 27, 2017, 07:55:32 PM
 #32

Not sure what the f mine is doing???

I can get either board to work at 4th, but not both boards at 8 th.

I will play with this some more.

That's very odd indeed.
NotFuzzyWarm
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1568
Merit: 1099


Evil beware: We have waffles!


View Profile
January 27, 2017, 08:40:49 PM
 #33

Not sure what the f mine is doing???
I can get either board to work at 4th, but not both boards at 8 th.
I will play with this some more.
Maybe PSU is failing under full load?

For bitcoin to succeed the community must police itself - Joshua Zipkin aka Joshua Alexander leaked AMT A1 miner skype chats
How a miner mfgr SHOULD operate: HaggsFIN trip to Canaan My info useful? Donations welcome! 1Fuzzyk398kDWVjuC5qPX5v6CjSkvbgAbd
-Support Sidehacks miner development. Donations to:   1BURGERAXHH6Yi6LRybRJK7ybEm5m5HwTr
captinkid
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 38
Merit: 0


View Profile
January 27, 2017, 09:37:22 PM
 #34

Realized I don't have any pre autotune firmware for the R4, so that idea is out! Can't find any of the old firmwares online so I'll probably have to leave it on autotune.

Have one board running in the R4 now anyway, the other one is having some severe issues so it's likely something in the hardware. I rebuilt it's firmware but it didn't fix it.

Oh well, another failure.

 Cry
philipma1957
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2226
Merit: 1338


Avalon 841 rocks


View Profile
January 27, 2017, 11:31:13 PM
 #35

Maybe PSU is failing under full load?

took it from my friends office two of three pcie cables were loose.  He won't admit it but I think he knocked  the cables loose.

I am running some tests but I am not sure if it is  the more common issue of not find asics  masked with a few loose power cables.

Still hopeful.

I mine alt coins with https://simplemining.net...
I see BTC as the super highway and alt coins as taxis and trucks needed to move transactions.
boomin
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 133
Merit: 100


View Profile
January 29, 2017, 08:47:00 AM
 #36

Has anyone spoken to Yoshi about fixing R4 boards yet?  I would much rather send to Colorado than China thru customs again.  In the early days they were one in the same - what happened?  They sent me power supplies and hash boards to s4 under warranty.  

I have tried to call MANY times just voicemail.  But I know that He travels to China alot.

Boomin

Bitmain R4 bring the Miner back home!  YEAH TO CHINA FOR FUCKING REPAIR!
elokk
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 572
Merit: 502


View Profile
January 29, 2017, 05:08:47 PM
 #37

Has anyone spoken to Yoshi about fixing R4 boards yet?  I would much rather send to Colorado than China thru customs again.  In the early days they were one in the same - what happened?  They sent me power supplies and hash boards to s4 under warranty.  

I have tried to call MANY times just voicemail.  But I know that He travels to China alot.

Boomin

Bitmain R4 bring the Miner back home!  YEAH TO CHINA FOR FUCKING REPAIR!

I shipped to Bitmain Warranty (Denver) a Batch 2 R4 for repair on January 4, arrived at their location on January 9, and arrived back to me on January 27.

I have not tested yet to confirm it works properly now (need to pick up from UPS)

Repair cost with return shipping $200. This is the same rate I paid for s9 repairs

I plan on shipping my INOP Batch 4 R4 to Denver on Monday
flameruk
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 196
Merit: 100


View Profile WWW
January 29, 2017, 06:41:27 PM
 #38

Verrrry interesting.... I also got my bad R4 last Thurs the 19th...  Huh Wonder how many other flaky ones were in that lot...

re: s9's, I have 16 of them from batch-1 on up and only have had 2 boards fail. One was from the b1 (failed last Oct.) and another was from a batch-12 and in-Warranty. Had both repaired/replaced by Bitmain Warranty in CO -- yes even the in-factory warranty one (was faster, fully insured, etc.).

Oh, and again: I highly recommend Awesome Miner. Free up to 4 miners and well worth the scaled price if you have more. It will check the miners and restart CGminer (BMminer) which sometimes hangs and if you set thresholds can also fully soft-boot the miner when hashrate drops or other things arise.

Yeah I purchased awesomeminer last week, it's a great front end for a mining farm!
Saves so much bother.....

Find my P2POOL node at www.ukp2pool.uk:9332

Donations for operating node?
BTC  1CYevtGy3aqr1reuq7CFceNFAT7snsz3VM
philipma1957
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2226
Merit: 1338


Avalon 841 rocks


View Profile
January 29, 2017, 06:55:46 PM
 #39

I shipped to Bitmain Warranty (Denver) a Batch 2 R4 for repair on January 4, arrived at their location on January 9, and arrived back to me on January 27.

I have not tested yet to confirm it works properly now (need to pick up from UPS)

Repair cost with return shipping $200. This is the same rate I paid for s9 repairs

I plan on shipping my INOP Batch 4 R4 to Denver on Monday

So it was a non warranty repair and you paid 200 for a board plus shipping.

And 23 days time lost correct?

I mine alt coins with https://simplemining.net...
I see BTC as the super highway and alt coins as taxis and trucks needed to move transactions.
elokk
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 572
Merit: 502


View Profile
January 29, 2017, 09:15:08 PM
 #40

So it was a non warranty repair and you paid 200 for a board plus shipping.

And 23 days time lost correct?

This particular R4 stopped hashing on one board after a day or so. I unplugged that specific board and let it continue hashing at 4th/s until I got confirmation from Bitmain Warranty that they would repair. I could have shipped to China under warranty but instead I opted for paying Denver to repair.

$200 included return shipping, I paid original shipping to Denver ($35+/-)

Yes 23 days loss time once shipped back to Denver. Not very pleased with this which exactly why I will probably not buy anymore New Bitmain products directly from China. Used equipment that is verified to work is all I am willing to risk buying and there is still potential for problems. Repairs equal lots of down time waiting for slow Bitmain Warranty.

Yoshi, I know you are reading this. You should hire more help. Also, information on what was repaired would be nice to know.
Pages: « 1 [2] 3 4 5 6 7 »  All
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!