sbogovac
Legendary
Activity: 2744
Merit: 1193
I don't believe in denial.
|
|
February 09, 2017, 02:44:15 PM |
|
[...] sbogovac čuo sam da se tamo može platiti u restoranu s BTC ili uzeti sobu u motelu isto, jel to istina, gledao sam na youtubeu neke filmiće bug out bag ono oprema za slučaj nužde, pa je bio lik jedan iz Nizozemske i u hrpetini svakakvih višenamjenskih stvarčica imao je i BTC paper wallet koji kao isto možeš imati za svaki slučaj i zamjeniti za nešto to mi je bilo fora. [...] Da, ima ih dosta ali nije sad kao da mozes bas u bilo koji restoran ili hotel da udjes i da je BTC kao neki "standard". A ima ih dosta zbog jednog tipa (dali je to taj isti, ne znam) koji je isto zapoceo "lokalni crypto" Gulden (Guldeni su bili Nizozemska valuta prije Eura). I on se prilicno trudi na tom sirenju crypto ovdje (ukljucujuci applikacije koje to sve omogucuju). Predpostavljam da i taj paper wallet pada pod tome, ali mi nije jasno sto bi tu bilo drukcije nego u bilo kojem drugim paper waletu...?
|
0x7442A5c37E513D335F53843cD20c00F77eAC7867
|
|
|
Rux (OP)
Legendary
Activity: 1291
Merit: 1024
https://crypto.ba
|
|
February 09, 2017, 03:37:55 PM Last edit: February 10, 2017, 08:19:56 PM by Rux |
|
pa 2013 g. nije bila tolika cijena kao danas ali svejedno dosta je to novaca, na greškama se uči, glavno da nisi ovisnik, znam ljude koji su svu imovinu prokockali u loklnim kasinima i na kartama a bili su što bi se reklo pravi buđe
znas kako, ja kad sam igrao sa njima nisam uopste gledao ih kao "novac", tad mi bile sve jedinice i nule, jer tad su bili jeftini bas a onda oko nove godine kad je skocio u nebesa, kad poludio nisam... i dan danas mi zena govori gdje ti je sad onih 7 BTC :I
|
RXC Crypto.ba Decentralized solutions!
|
|
|
tr4nscr1pt
|
|
March 12, 2017, 03:14:18 PM |
|
Da Vas obavjestimo da smo na portal implementirali i mining pool za Zclassic I novi Zencash. Pridruzite nam se u miningu jer je pool jako pouzdan i mali je ping sto je i bio cilj da bi minerima sa naseg podrucja bilo olaksano. Chat , support, upute i sve ostalo mozete naci na samom poolu Ovih dana smo iskopali 4 bloka i cekamo na peti zpool.crypto.ba Zclassic port 3032 Zencash port 3034 edit: prvi smo zencash pool ever
|
|
|
|
hz87sa
Newbie
Activity: 9
Merit: 0
|
|
May 01, 2017, 11:11:36 PM |
|
Sve OK ljudi, ali gdje kutpi ove kriptovalute ako ste iz Bosne??
Tj. gdje ih kupiti karticom ??
|
|
|
|
tr4nscr1pt
|
|
May 05, 2017, 09:01:52 AM |
|
ja sam uzimao na virwox sa kreditnom karticom kad mi je trebalo a ima i na localbitcoins zpool.crypto.ba
|
|
|
|
Turbo2
Newbie
Activity: 63
|
|
May 23, 2017, 11:24:22 PM |
|
Sve OK ljudi, ali gdje kutpi ove kriptovalute ako ste iz Bosne??
Tj. gdje ih kupiti karticom ??
Pozz svima, da, imam i ja upravo slican pitanje Da li postoji mjesto u Sarajevo barem, gdje mozemo kupovati ili prodavati bitcoins? Ja sada mislim koristeci uzivo sa KM, ili cak neki balkanski exchange gdje je BiH podrzavana, i to sa EUR npr. Love, long term bitcoin trader from Sarajevo
|
|
|
|
Rux (OP)
Legendary
Activity: 1291
Merit: 1024
https://crypto.ba
|
|
May 27, 2017, 10:50:43 PM |
|
ja opusteno kupujem i prodajem BTC i ETH na cex.io, zatim novac spustam na karticu u roku par minuta. verifikujte se samo i to je to Rux, Crypto.ba
|
RXC Crypto.ba Decentralized solutions!
|
|
|
madball
Full Member
Activity: 172
Merit: 100
Crypto Hardcore
|
|
September 06, 2017, 01:37:01 PM |
|
Pozdrav i sve pohvale za Crypto.ba ! Nego, taman da narucim wirex karticu, nakon dobrih preporuka na crypto.ba, kad sad vidim da je rok vazenja do 15.10... Ali procitah i da ce izdavati nove kartice koje ce se moci koristiti u BiH, jel ima sta novo vezano za to? Sve najbolje zelim!
|
|
|
|
olio666
Member
Activity: 87
Merit: 10
|
|
September 07, 2017, 05:51:36 AM |
|
wirex i xapo i još neki kojih se ne sjecam trenutno izbjegajite ako niste u EU.
Visa je zabranila izdavanje kartica svima van EU. A oni unutar EU će morati verificirati svoje račune.
Visa želi uvid u sve transfere i tko ih radi...
Zato treba preskočiti ove koji su podvrgnuti tome.
Nema još nikakvih vijesti za ove van EU.
Koliko vidim to je samo par tih servisa.
Payeer i ostali nisu još pod tim i rade normalno.
|
|
|
|
madball
Full Member
Activity: 172
Crypto Hardcore
|
|
September 07, 2017, 08:54:05 PM |
|
Ma ja, klasika... A nista, cekati i pratiti....hvala za info!
Pozdrav
|
|
|
|
xxxgbxxx
|
|
September 08, 2017, 10:19:11 AM |
|
wirex i xapo prelaze na mastercard zbog ovih komplikacija sa visom svima ce biti poslana nova mastercard
|
|
|
|
ekurtovic
Full Member
Activity: 210
Bosnia...
|
|
September 12, 2017, 06:16:49 PM |
|
Pozdrav ljudi, Pošto u BiH ne postoji niti jedna stranica konkretno namijenjena za edukaciju i promociju kripto valuta, odlučio sam da nešto poduzmem oko toga, jer da vam kažem iskreno dosadilo mi je objašnjavati šta je Bitcoin svaki put kada cijena dostigne 1.000€. Jako mi je drago vidjeti kolege u susjednoj Hrvatskoj i Srbiji kako rade na crypto polju, samo naprijed momci! Ideja je neprofitabilna, cilj jednostavan: što više ljudi da se edukuje vezano za kripto valute. Pošto na btctalk-u nema BiH sekcija, nadam se da kolege iz susjedne Hrvatske neće zamjeriti što sam objavio ovdje, a ukoliko zamjerate slobodno obrišite ovaj post Slobodno provjerite sadržaj, te ako želite registrujte se kao prvi korisnici. www.crypto.baUkoliko imate bilo kakve smjernice, ideje, slobodno nam ostavite poruku, bićemo vam zahvalni! U nadi da ćemo raditi u budućnosti, na promociji same kripto valute, crypto.ba Pozz za ideju, napokon nesto i iz Bosne aBd i BiH sekcija na bitcointalk-u vidimo se i tamo
|
|
|
|
MaxDigger
Newbie
Activity: 42
|
|
September 14, 2017, 04:27:27 PM |
|
Pozdrav ljudi, Pošto u BiH ne postoji niti jedna stranica konkretno namijenjena za edukaciju i promociju kripto valuta, odlučio sam da nešto poduzmem oko toga, jer da vam kažem iskreno dosadilo mi je objašnjavati šta je Bitcoin svaki put kada cijena dostigne 1.000€. Jako mi je drago vidjeti kolege u susjednoj Hrvatskoj i Srbiji kako rade na crypto polju, samo naprijed momci! Ideja je neprofitabilna, cilj jednostavan: što više ljudi da se edukuje vezano za kripto valute. Pošto na btctalk-u nema BiH sekcija, nadam se da kolege iz susjedne Hrvatske neće zamjeriti što sam objavio ovdje, a ukoliko zamjerate slobodno obrišite ovaj post Slobodno provjerite sadržaj, te ako želite registrujte se kao prvi korisnici. www.crypto.baUkoliko imate bilo kakve smjernice, ideje, slobodno nam ostavite poruku, bićemo vam zahvalni! U nadi da ćemo raditi u budućnosti, na promociji same kripto valute, crypto.ba Super ideja i vidi se da se trudite. Pozdravljam inicijativu i iskreno vam zelim uspeh. Samo nemojte posustati jer u slucaju manjka informacija korisnici brzo odlaze na druga mesta.
|
|
|
|
CroBoy12
Member
Activity: 556
Merit: 49
|
|
September 15, 2017, 01:19:45 PM |
|
Crypto.ba - Prvi BiH portal baziran na edukaciji o Kripto Valutama a prodaje se bitcoin... i to sa 4.9% provizije pa tko je lud tu kupovat?
|
|
|
|
ekurtovic
Full Member
Activity: 210
Bosnia...
|
|
September 15, 2017, 08:42:49 PM |
|
Crypto.ba - Prvi BiH portal baziran na edukaciji o Kripto Valutama a prodaje se bitcoin... i to sa 4.9% provizije pa tko je lud tu kupovat?
mora se od neceg zivjeti i odrzavati... to je normalno, sve ovisi o marketingu i prodaji
|
|
|
|
CroBoy12
Member
Activity: 556
Merit: 49
|
|
September 16, 2017, 02:19:01 PM |
|
Balkanski nacin, besplatno, ne prodaje se nista, onda dode posjeta i evo ga odmah u biznis. Stvarno mislite da ce te s ovim taktikama uspjeti?
|
|
|
|
dante99
Member
Activity: 81
Merit: 10
|
|
September 20, 2017, 03:36:56 PM |
|
Zdravo Rux i pozdrav cijeloj ekipi. Novi sam na forumu i imam nešto iskustva u tradingu pa sam sad odlučio da se prebacim malo i na kripto svijet. STranica crypto.ba je sjajna samo naprijed i da ubuduće bude još više sadržaja. pitanje za sve, a možda ponajviše za Rux-a i ekipu iz BiH - radi li localbitcoins za BiH, tj. mogu li kupiti bitcoine tamo? Hvala i pozdrav svima
|
|
|
|
|