Aydın hocam analizlerine hacim grafiklerini ve barlarını da dikkate el. Hacim çok önemli.
Hatırlatma için teşekkürler. Hocam ben forexte bir kaç sene eskittim öyle geldim buraya. Hacimin önemide, formasyonlarıda, indicatorleride yakinen biliyorum
Ama forex teki üstatların hemen hepsinden şunu duyarsınız. Analizinizi mümkün olduğu kadar basit tutun. Ben bunu çok geç anladım. Belkide öyle olması gerekiyordu. O sayede incelemediğim formasyon, indicator..vs kalmadı neredeyse.
Ve anladımki aslolan fiyat hareketleridir. Yani temel destek, direnç ve trend line hatları, grafiklere aşina olan birisi için yeterlidir. Dahada karmaşık hale getirmeye gerek yok.
Teknik analizde iş psikoloji temellidir aslında. Fiyatın geçmişte ki destek/direnç ve trend hatlarındaki tepkilerine bakarak oldukça karlı öngörülerde bulunabilirsiniz. Ama göründüğü kadarda basit değil tabiki.
Bu gözler sayamayacağım kadar saatlerce fiyat analizleri yaparak çıkarımlarda bulundu. Belli bi noktadan sonra bazı şeyleri otomatik olarak algılamaya başlıyor insan.
Tecrübe en çok fake kırılmalarda işe yarıyor mesela. Hah bu üçgen kırıldığında yukarı uçar fiyat dedikleri yerde siz hayır fake bi yukarı hareketten sonra aşşağıya düşecek diyebiliyorsanız ozaman anlıyorsunuz geldiğiniz seviyeyi. Yoksa her üçgen kırılışında fiyat yukarıya çıksaydı piyasadaki ferrari, porche sayısı baya bi artardı
Size hemen hacimle ilgili fazla kişinin bilmediği bir bilgi vereyim mesela. Belki siz konuya aşina olduğunuz için biliyor olabilirsinizde. İki hacim barı arasında %75 yada fazla bir fark varsa fiyatın bir iki bar sonra ters yöne gitmesi muhtemeldir...vs
Dediğim gibi basit tutmaya çalışıyorum analizleri. Kazandırdığı sürece dahada karmaşık hale getirmeye gerek yok. Dünden beri 5 te 5 gidiyoruz zaten.
İyi niyetli hatırlatmanız için teşekkür ederim yinede.