Çöp coinler yavaş yavaş delist olmaya başlıyor. Bittrex bu piyasanın tekeli olmaya kararlı gibi duruyor şu anda. Bakalım neler olacak.
günlük hacmi 100Knın altında olan bütün koinleri delist etseler çok iyi olacak.
Bir coinin çöp olduğuna kim karar verecek? ethereum'a da çöp deniliyormuş bir zamanlar, hâlâ daha birçok kişi ripple'a çöp diyor (8.2 milyar dolarlık bir çöp!) Bir de birçok coin ilk etapta tam anlaşılamıyor sonradan ederini buluyor ayrıca fazladan coin listelenmesinin ne sakıncası olabilir!? Bir zamanların anlı şanlı bitshares'i oldu virüslü işe yaramaz scam vs vs (gerçi ben bunun manipülasyon olduğunu düşünüyorum)...Şimdi burada hergün pohpohlanan bazı coinlere de aynı şeyler olabilir, bir iki söylenti ya da asılsız haberle elimizde tuttuğumuz "çok değerli, geleceğin projeleri" bir anda değersiz scam olabilir. Bunu da göz önünde bulundurarak çok fevri ve bir anlamda acımasız kararlar verilmemeli bence...
Hacime gelirsek, şu an, eski hacimden söz etmek imkansız! 100k'nın altında coin listelenmese, örneğin cryptopiada coin kalmaz! (Sadece bittrexte 100 btc altı hacimli 141 coin var ki bu bence çok yüksek bir rakam, toplamda 197 coin olduğu düşünülürse) 500btc üstü bittrex'te sadece 20 coin var, bir kişi elindeki 5 btc ile al-sat yapsa zaten 10 btc hacim olur.
iki defa yapsa 20 btc hacim eder
Zaten birçok coin de bu hacimsizlikten düşüyor, sanki birileri piyasayı
kontrolsüz bir düşüşe terk etmiş gibi! Böylece istedikleri fiyata çok daha rahat gelecek hem de ellerinden mal çıkmadan, yeterince düşüş olduğuna kanaat getirdiklerinde de pumplıyacaklar gibi bir his var içimde...BTC desen mehter takımı gibi, bir ileri iki geri (bazen de tam tersi)...
Hafta içi olmasına rağmen bittrexte 26k (eskiden 100k'yı aşıyordu, hatta bir ara poloda sadece ethereum bu rakama ulaşıyordu günlük hacim olarak), poloda çok daha az hacim var. Ancak btc de çaktırmadan eski seviyelerine geliyor, peki bu btc'leri alanlar napacak, özellikle büyük yatırımcılar için söylüyorum, hemen satmaya kalksalar büyük miktarlarda alıcı bulamazlar, o halde altlarda değerlendirmeleri gerekiyor zannımca, altlar hareketlenmeden piyasa canlanmaz, piyasa canlanırsa kuytuda kıyıda köşede tetikte bekleyen küçük yatırımcının iştahı kabarır, işte o zaman malı iteleyebilirler (hem btc hem altcoin). Kasım'da tekrar düşüş olacaksa ve altlar da bundan etkilenecekse ekim ayı yükseliş ayı olmalı muhtemelen...Bunun gibi birçok düşünce geçiyor aklımdan, paylaşayım dedim...elbette ytd
bol kazançlar
Edit: Bir de haftalardır dikkat ediyorum %50 barajı konulmuş altcoinlere, adeta "yassah gardaşım" der gibi %50 üstü artış gösteren coine "neaaapıyor bu" der gibi bakılıyor. Eskiden günlük %1000-5000 artış gösteren coinler olurdu. Her ne kadar bear piyasa falan deseler de burada herşey çok çabuk değişebiliyor. Olmaz denilen ne varsa oluyor. Ümidimi kaybetmedim, altcoinsiz bir piyasa düşünemiyorum. Umarım en kısa sürede her yer yeşillenir...
https://www.youtube.com/watch?v=tLNY0FRJLdM&list=LLzSVpdD3TvdWgIzZBj6VX3Q&index=126 >>>>>>>>>>şu da güzel şarkıdır