Καλησπέρα σε όλους.
Είμαι καινούριος στο sport του mining. Σκέφτομαι να το αρχίσω αλλά έχω πολλές απορίες, όποιος μπορεί ας βοηθήσει:
- Επειδή όπως καταλαβαίνω όταν κάποιος έχει 1-2 rigs τα έχει σπίτι του, τι γίνεται με την θερμοκρασία
Στο σπίτι μου το καλοκαίρι έχει 32-33 βαθμούς κελσίου, τι γίνεται με το μηχάνημα
Πρέπει να ανάβουμε air condition άρα αυξάνουμε την κατανάλωση του ρεύματος??
-Επιπλέον, συμφέρει να υπάρχουν περισσότεροι να κάνουν mining?? Δηλαδή εσείς που ασχολείστε ήδη σας συμφέρει να μπω και εγώ στο παιχνίδι , θα βοηθήσω ή θα σας πάρω μερίδιο? Αυτό το ρωτάω , όχι για να θίξω κάποιον αλλά επειδή δεν έχω καταλάβει πώς ακριβώς δουλεύει το όλο πράγμα,πώς δημιουργείτε, μέχρι πότε θα υπάρχει απόθεμα, πότε θα αρχίσει η παρακμή του και διάφορα τέτοια.
Συγνώμη εάν σας κούρασα,
Έχω και άλλες ερωτήσεις αλλά θα τις αναφέρω σιγά σιγά.....
Γεια σου φίλε,
Πολύ καλές οι ερωτήσεις σου. Κάποιες έχουν απάντηση κάποιες όχι.
- 32-33 κελσίου μέσα στο σπίτι είναι πολλοί, είσαι σίγουρος?
Πάντως αν έχεις ανοιχτά αντιδιαμετρικά παράθυρα είναι οκ αρκεί να μην είσαι στο ίδιο δωμάτιο (γιατί το καλοκαίρι που δουλεύουν τα ανεμιστηράκια στο 100 κάνει θόρυβο και φυσικά η ζέστη είναι μεγαλύτερη)
ΑΝ ανάψεις κλιματισμό στο δωμάτιο είσαι πένα αλλά θα καις όσο ρεύμα θα έκαιγε αν ειχες άλλο ένα RIG
δλδ. Ένα RIG καίει 1000w και ο κλιματισμός 24/7 καίει 1000-1400 ανάλογα το μηχάνημα (9000/12000 BTU) klp
Αν το δείς εγωιστικά δεν συμφέρει να υπάρχουν άλλοι miners. Το ιδανικό θα ήταν να ήσουν ο μόνος
Αν το δεις ωφελιμιστικά (Τζ. Μπένθαμ/Τξ.Στ.Μιλλ) τοτε συμφέρει να κάνουμε όσο περισσότεροι γίνεται γιατί έτσι θα πετύχουμε περισσότερη ευτυχία για περισσότερο αριθμό ανθρώπων
Γενικά το αν θα κάνεις εσύ mining θα επηρεάσει απειροελάχιστα το κέρδος των υπολοίπων προς το χειρότερο.
Αν ξεκινήσει όμως μια φάρμα με 10.000 μηχανήματα θα αυξηθεί το difficulty και αρχικά όλοι θα κερδίζουμε λιγότερο
ΟΜΩΣ
θα ξεκινήσει μια αλυσιδωτή αντίδραση που όπως έχει αποδείξει πολλάκις η ιστορία θα οδηγήσει σε αύξηση της τιμής του εν λόγω crypto
με αποτέλεσμα να συνεχίσουμε να βγάζουμε όσα βγάζαμε πριν και ίσως και παραπάνω
μετά θα συνεχιστεί αυτή η διελκυστινδα μεταξύ miners/investors μέχρι να μην συμφέρει πια το mining
ΑΛΛΑ
μέχρι εκείνο το σημείο θα έχεις βρεί ένα άλλο crypto να κάνεις mine με εφάμιλλο πιθανότατα κέρδος
Για πόσο θα υπάρχει κλπ. είναι ερωτήσεις που δεν μπορεί να στις απαντήσει κανένας αυτή τη στιγμή