bitpazari
|
|
September 08, 2017, 03:41:11 PM |
|
Daha önce soruldu mu bilmiyorum ama bu konuda kalıma takılan bir durum var :
richlistteki zengin bir cüzdan adresinin tamamını vanitygen e yazsak, pcnin de quantum olduğunu varsaysak, o adresin keyini hesaplayamaz mı?
Bildiğim kadarıyla böyle bir hesaplama söz konusu olmuyor, hesaplama değil rastgele adres üretilmekte yani işin içinde şifre çözme gibi durum yok. Private key ile adres üretiliyor ama adres ile private key'e dönemiyoruz. Çift taraflı bir işlem olanaksız. Detayları aklımda kalmadı şifreleme teknolojisine daha önce galiba Çakır değinmişti.
|
|
|
|
simetri
|
|
September 08, 2017, 07:24:54 PM |
|
richlistteki zengin bir cüzdan adresinin tamamını vanitygen e yazsak, pcnin de quantum olduğunu varsaysak, o adresin keyini hesaplayamaz mı?
Bildiğim kadarıyla böyle bir hesaplama söz konusu olmuyor, hesaplama değil rastgele adres üretilmekte yani işin içinde şifre çözme gibi durum yok. Private key ile adres üretiliyor ama adres ile private key'e dönemiyoruz. Çift taraflı bir işlem olanaksız. Detayları aklımda kalmadı şifreleme teknolojisine daha önce galiba Çakır değinmişti. Biz vanitygen e hesabımız şu şekilde başlasın diye bir başlangıç karakter serisi veriyoruz. Program ise verdiğimiz karakterler ile başlayan bir hesap ve pri key üretiyor. Pcnin çok ileri seviye bir alet olduğunu var sayarsak programa adresin ilk karakterleri yerine tamamını vererek keyi bulmasını umabiliriz diye düşünüyorum. Eğer yanlış düşünmüyor isem ileriki yıllarda bu büyük bir güvenlik sorunu anlamına gelir.
|
|
|
|
WebSikkesi
Newbie
Activity: 22
Merit: 0
|
|
September 09, 2017, 02:16:58 PM |
|
Video için teşekkürler, en kısa zamanda üretim profile ekliyeceğim adresi
|
|
|
|
ugurusta
|
|
September 10, 2017, 01:03:06 AM |
|
Bildiğim kadarıyla böyle bir hesaplama söz konusu olmuyor, hesaplama değil rastgele adres üretilmekte yani işin içinde şifre çözme gibi durum yok. Private key ile adres üretiliyor ama adres ile private key'e dönemiyoruz. Çift taraflı bir işlem olanaksız. Detayları aklımda kalmadı şifreleme teknolojisine daha önce galiba Çakır değinmişti. Biz vanitygen e hesabımız şu şekilde başlasın diye bir başlangıç karakter serisi veriyoruz. Program ise verdiğimiz karakterler ile başlayan bir hesap ve pri key üretiyor. Pcnin çok ileri seviye bir alet olduğunu var sayarsak programa adresin ilk karakterleri yerine tamamını vererek keyi bulmasını umabiliriz diye düşünüyorum. Eğer yanlış düşünmüyor isem ileriki yıllarda bu büyük bir güvenlik sorunu anlamına gelir. Aynı şey benimde aklımdan geçiyordu
|
|
|
|
bitpazari
|
|
September 13, 2017, 03:30:31 PM |
|
Güvenlik sorunu değil başlı başına hırsızlık olur. Süper bilgisayarı olan varsa durmasın hemen başlasın. Süper bilgisayarların gelişimi sadece bitcoin için değil şifreleme sistemi bulunan tüm yapılar için tehlike arz ediyor. Yeni algoritmalar yazılır yeni kripto teknolojisine geçiş yapılır tabii eğer bunlar gerçekleşene kadar bitcoin ayakta kalırsa.
|
|
|
|
niko83
|
|
September 14, 2017, 12:21:55 PM |
|
|
|
|
|
uzayli
Full Member
Activity: 224
Merit: 100
RepuX - Enterprise Blockchain Protocol
|
|
September 16, 2017, 09:53:54 AM |
|
Teşekkür ederim. Video gayet acıklayıcı olmuş. Kendimede üreteceğim ismimle başlayan bir bitcoin adresi.
|
|
|
|
yuzdeyuzmalt
|
|
September 17, 2017, 11:08:55 AM |
|
Teşekkür ederim açıklayıcı anlatım için ismim 4 harfli fazla uzun sürmez muhtemelen bulması
|
|
|
|
HDIMI
|
|
September 17, 2017, 12:10:34 PM |
|
Teşekkür ederim. Bir şey sormak istiyorum isimimiz ile başlayınca btc adresi bir farkı oluyor mu yoksa yine normal btc adresimi
|
|
|
|
nalpagutt
Sr. Member
Activity: 364
Merit: 258
Joy Token - Smarter Games for Smarter Players
|
|
September 21, 2017, 11:46:52 AM |
|
Teşekkür ederim. Bir şey sormak istiyorum isimimiz ile başlayınca btc adresi bir farkı oluyor mu yoksa yine normal btc adresimi Yine normal btc adresi hocam . Değişen birşey yok .
|
|
|
|
YavuzOvic
Newbie
Activity: 33
|
|
September 22, 2017, 01:01:50 AM |
|
Videoyu izledim çok açıklayıcı sade ve net bir anlatım olmuş. Elinize sağlık.. İşlemleri bire bir uyguladım sonuç olumlu. Gerçektende uzun isimlerde biraz sıkıntı oluyor.. Özel plaka gibi özel Wallet
|
|
|
|
gribalenfeksiyon
|
|
September 23, 2017, 07:13:59 PM |
|
yeni başlayanlar olarak böyle bi şey üretsek ya da üretmesek bi eksisi ya da artısı ne olur. ya da hiç bi etkisi olmaz mı. Ama güzel bir çalışma olmuş emeğinize sağlık
|
|
|
|
kulis0
Member
Activity: 132
Merit: 10
"One Token to Move Anything Anywhere"
|
|
October 03, 2017, 11:24:37 AM |
|
bende deniycem bakalım becere bilcezmi ama video güzel anlatmış kıvırırım işi herhalde
|
|
|
|
l3irsen
|
|
October 03, 2017, 11:33:12 AM |
|
teşekkürlerr.. bende aldım kendi ismimle başlayan bir bitcoin adresi..
|
|
|
|
alicaan
|
|
October 03, 2017, 06:31:43 PM |
|
vps-vds ile denemeyi düşünüyorum, aklımda olan 3-5 isim var alıp bırakıyım kenara
|
|
|
|
CoinMin3r
|
|
October 11, 2017, 10:22:02 AM |
|
Şahsi fikrim 6> harflerde mantıksız, niye uğraşılıyorki isim,soyisimden bir kesit veya baş harfleri uygun olur.
|
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
| ██▄▄██████████▄▄█████████ █▄██████████████▄████████ ███████▀▀▀▀███████▄▄▄▄███ █████████████████████████ █████████████████████████ ████████████▀▀▀▀▀████████ █████████████████████████ █████████████████████████ ████████████▄▄▄▄▄████████ █████████████████████████ █████████████████████████ ███████▄▄▄▄███████▀▀▀▀███ █▀██████████████▀████████ ██▀▀██████████▀▀█████████ | | | I © I |
|
|
|
punqpunq
Member
Activity: 98
Merit: 10
|
|
October 13, 2017, 07:28:24 AM |
|
Harikaymış daha yeni gördüm. İsmi uzun olanlar denemesin bence.
|
|
|
|
mkl59
Member
Activity: 115
Merit: 100
|
|
October 14, 2017, 08:51:53 AM |
|
Hep bunu merak etmiştim nasıl yapılıyor diye, acayip özeniyordum yalnız benim ismim de uzun napalım bekleyeceğiz
|
|
|
|
TroubleMaker
|
|
October 14, 2017, 03:11:17 PM |
|
Hocam bitcoin cüzdanının anonim kalması sizin için daha iyi olacaktır:) Genelde insanlar bir yere bitcoin cüzdanı verilirken başka bilgi vermek istemez. Anonim kalmasını isterler. Ayrıca hiç bir cüzdanla da duygusal bağ kurmayın bence. Hack olabilir, her şey olabilir, mümkün olduğunca takip edebileceğiniz kadar farklı cüzdan kullanın. Airdrop'a falan katılacaksanız, ana cüzdanınızı vermeden, ekstra bilgi vermeden katılın. Ama tabi düşünce güzel, arkadaşın emeğine sağlık ben kullanmamayı tercih edenlerdenim.
|
|
|
|
MaHe71
Newbie
Activity: 11
|
|
October 15, 2017, 12:07:21 PM |
|