TURCAN
|
|
December 05, 2017, 10:10:19 AM |
|
Türkiye de okadar çok hayvancılıkla uğraşan var ama et yiyemiyoruz neden yüksek fiyatlardan..Devletin bu konuda hayvancılıkla uğraşan esnafa yardımcı olması lazım..
|
|
|
|
Bjazen
Newbie
Activity: 28
Merit: 0
|
|
December 05, 2017, 11:33:35 AM |
|
hadi avrupayı felanda anladımda namibyada bile 36.5 kilomu neydi yazıktır adamlar doğada geyik yakalayıp yiyor heralde bizdeki durum çok acınası yahu.
|
|
|
|
Aiwenor
Newbie
Activity: 50
|
|
December 05, 2017, 02:01:38 PM |
|
Fakiriz fakir fakiiiiir
Lanet olsun
|
|
|
|
0H
Newbie
Activity: 17
|
|
December 05, 2017, 02:05:15 PM |
|
Türkiye de anadolu da genelde kırmızı et tüketimi bizim kırsal alanda kurban bayramında ve arta kalan günlerde olur. beyaz et konusunda ise çaydan ne zaman balık tutarsak. misafir gelir teneke tavuk yapılınca.
|
|
|
|
triclinics21
Member
Activity: 378
Merit: 11
|
|
December 05, 2017, 02:12:15 PM |
|
insanlarda paramı bıraktılar et alabileceğin benım kardeşim almanyada tr ye gelirke et getiriyor ucuz dıye
|
|
|
|
thepanicpoint
|
|
December 05, 2017, 10:58:53 PM |
|
Valla türkiyede et tüketimi seviyesi : rezillik, gerçekten çok kötü besleniyoruz, et altın parasına resmen, ya geçen ay vücuduna dana eti sarıp gürcistan sınırında et getirenler vardı, 10 kilo 10 kilo her geçişte, düşünün ya rezilliği. hala miller bağırıyor erdoğan erdoğan diye,
|
|
|
|
The Fulcrum
Newbie
Activity: 82
|
|
December 05, 2017, 11:49:15 PM |
|
Türkiye' de ki et tüketim seviyesi maalesef çok düşük ayda yılda bir et yiyenler var altın fiyatına et mi olur arkadaş yazık günah
|
|
|
|
anarquia
|
|
December 06, 2017, 12:21:01 AM |
|
Geçen ay kanada grubunda bir market broşürü gördüm. bizde 70-80 lira olan bonfile etin kilosu onlarda 8,2 kanada doları.. (döviz çevirme işine girişmeyin alım gücü olarak düşünün. gerçi bilgisizce döviz çevirisi yapsanız bile kurtarmıyor) muzun kilosu 0,8 kanada dolarıydı..
|
|
|
|
triclinics21
Member
Activity: 378
|
|
December 06, 2017, 10:16:25 AM |
|
ulke kan aglıyor abd oyunları hep
|
|
|
|
mavipapagan
Member
Activity: 111
Merit: 10
TEND, TOKENISING LUXURY ASSETS
|
|
December 06, 2017, 10:33:09 AM |
|
Turkiyede et tuketimi cok az degil ama adaletli degil, avrupada alinan maasla en az haftada bir gun disarda bir steak veya bonfile yeme sansiniz var. bizde etin pahali olusu ucretlerin cok dusuk olmasi disarda yemek steak degil bir adana kebabini yerken hesap ne kadar gelecek diye dusunur.Esas et tuketenler 15- 20 adet cop sis goturen kodamanlar icin sorun yok,eti tuketen onlar.
|
|
|
|
thetis
|
|
December 06, 2017, 04:04:22 PM |
|
Bir suru asgeri ucretle calisan isci abilerimiz var ki asgeri ucret dedikleri seyin durumu ortada 1400 lirayla bi aile gecindirmek kolay degil ki. Adam, kilosu 30 45 arasi olan kirmizi eti, ki bu ucuzlamis fiyatlar, almayi birak ekmekti barinmaydi isinmaydi egitimdi bunlara zor yetisiyor. Anca kurbanda getiren olursa sadece o zaman goren insanlar var. Et alip yemek bizim ulkemizde bir luks malesef.
|
|
|
|
Abdest_tozu
Member
Activity: 112
ARIZN - Tokenised Crowdfunding Platform
|
|
December 06, 2017, 11:15:04 PM |
|
bunun sebebini birazda et çeşitliliğinin azlığından olduğunu düşünüyorum nitekim avrupa da kasaplar da binbir çeşit hayvanın eti var bizde küçükbaş büyükbaş başka da bir şey olmuyor.
|
|
|
|
Death Note
Member
Activity: 98
The future is your Genome
|
|
December 06, 2017, 11:22:07 PM |
|
bunun sebebini birazda et çeşitliliğinin azlığından olduğunu düşünüyorum nitekim avrupa da kasaplar da binbir çeşit hayvanın eti var bizde küçükbaş büyükbaş başka da bir şey olmuyor.
Et çeşitliliği ile uzaktan yakından alakası yok vatandaşın cebinde et alacak para yok.Emin ol her anne baba çocuğuna kırmızı et yedirmek ister ama elde yok avuçta yok ne yapsınlar.
|
|
|
|
hbcenk
Member
Activity: 476
ICO marketer, Translator, Entrepreneur
|
|
December 07, 2017, 09:17:26 PM |
|
Bim ve A101 deki ucuz etler ile ortalama birkaç kg yükselmiştir
|
|
|
|
guaza
Member
Activity: 84
|
|
December 08, 2017, 03:03:38 AM |
|
biz anca tavuk doner yiyek cok yazık ya
|
|
|
|
Airdrop Picker
Member
Activity: 98
"Akche, Türkiye'nin Dijital Parası"
|
|
December 08, 2017, 02:29:05 PM |
|
Listedeki ülkeler gerçek değildir diye ümit ediyorum, Afrika ülkelerinin dahi et tüketim ortalaması bizimkinden yüksek. Yoksulluk sınırının asgari ücret miktarının üzerinde olan bir ülkede yaşadığımızı düşünürsek sonuç çok da şaşırtıcı değil aslında. Böylesine güzel bir coğrafi konumdaki milletin bu hallere gelmesi yazık günah, her geçen gün daha da kötüye giden bir ülke profili çiziyoruz. Zengin daha zengin fakir daha fakir, üretim yaptığımız hiç bir şey yok, her şeyi ithal eder olduk. Bakalım nereye kadar böyle devam edecek
|
|
|
|
Mustafablci
Member
Activity: 70
|
|
December 08, 2017, 07:11:43 PM |
|
Karnını doyuramayan var ne eti be kardeşim.
|
|
|
|
proof_seeker
Member
Activity: 336
|
|
December 08, 2017, 07:16:45 PM |
|
Malesef bu pahaliliktan dolayi halkimiz sadece kurbanda doyuyor ete.
|
|
|
|
DatKing
Member
Activity: 1022
|
|
December 08, 2017, 07:21:31 PM |
|
Asgari ücret yerlerde.İşsizlik gitgide büyüyor.Et fiyatları sürekli artışta.Doğal olarak millet et alamıyor ucuz etlere (tavuk gibi) yöneliyor.Gelecekte de bu kafayla bunun değişeceğini hiç sanmıyorum.
|
|
|
|
Mustafablci
Member
Activity: 70
|
|
December 08, 2017, 07:47:27 PM |
|
Malesef bu pahaliliktan dolayi halkimiz sadece kurbanda doyuyor ete.
İnşallah ucuzlar da herkes yesin isterim ben ama işte dünyanın düzeni böyle ...
|
|
|
|
|