Bitcoin Forum
July 19, 2019, 05:47:17 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.18.0 [Torrent] (New!)
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1] 2 3 4 5 6 »  All
  Print  
Author Topic: Optiminer/Zero v1.2.0 (AMD+NVIDIA GPU) Linux+Windows  (Read 12968 times)
optiminer
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 186
Merit: 100


View Profile
May 01, 2017, 11:55:30 PM
Last edit: June 17, 2017, 04:40:10 PM by optiminer
 #1

I am pleased to announce the new version of Optiminer/Zero for the ZERO coin that 8GB AMD+NVIDIA cards.

Support for 4GB cards is limited to AMD for now (it runs quite a bit slower with fewer memory!).

Note there are different binaries for 4GB and 8GB cards! The version for the 8GB cards runs faster but needs more RAM.

Download: https://github.com/Optiminer/OptiminerZero

For more information about ZERO see https://bitcointalk.org/index.php?topic=1796036.0

Note this coin is different from Zcash/Zclassic/Zcoin!

For a Zcash/Zclassic miner see https://bitcointalk.org/index.php?topic=1686057.0

Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1563558437
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1563558437

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1563558437
Reply with quote  #2

1563558437
Report to moderator
1563558437
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1563558437

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1563558437
Reply with quote  #2

1563558437
Report to moderator
1563558437
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1563558437

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1563558437
Reply with quote  #2

1563558437
Report to moderator
go6ooo1212
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1512
Merit: 1000


quarkchain.io


View Profile
May 02, 2017, 04:40:25 AM
 #2

Is it possible to use mixed rigs?
I haven't seen an option to select which card to mine with in the miner...
kilo17
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 980
Merit: 1001

aka "whocares"


View Profile
May 02, 2017, 04:47:10 AM
 #3

Does the 4gb work on linux as well?

Bitcoin Will Only Succeed If The Community That Supports It Gets Support - Support Home Miners & Mining
optiminer
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 186
Merit: 100


View Profile
May 02, 2017, 07:43:23 AM
 #4

Is it possible to use mixed rigs?
I haven't seen an option to select which card to mine with in the miner...

Yes, you can select the cards with '-d N' were N is the number. Use --list-devices to see which device has which number. Then, just run two instances of the miner, one for the 8GB cards and one for the 4GB cards.

Linux version of the 4GB miner will be published soon.
kilo17
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 980
Merit: 1001

aka "whocares"


View Profile
May 02, 2017, 07:56:18 AM
 #5

Is it possible to use mixed rigs?
I haven't seen an option to select which card to mine with in the miner...

Yes, you can select the cards with '-d N' were N is the number. Use --list-devices to see which device has which number. Then, just run two instances of the miner, one for the 8GB cards and one for the 4GB cards.

Linux version of the 4GB miner will be published soon.

Thanks

Bitcoin Will Only Succeed If The Community That Supports It Gets Support - Support Home Miners & Mining
rednoW
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1330
Merit: 1003


View Profile
May 02, 2017, 08:00:46 AM
 #6

Is it possible to use mixed rigs?
I haven't seen an option to select which card to mine with in the miner...

Yes, you can select the cards with '-d N' were N is the number. Use --list-devices to see which device has which number. Then, just run two instances of the miner, one for the 8GB cards and one for the 4GB cards.

Linux version of the 4GB miner will be published soon.

8 mb version works fine for me - r9 390 8gb and rx480 8gb
4 mb version doesn't work - r9 390 8gb and r9 290x 4 gb - it starts and tries to mine but low gpu utilization and low diff shares
windows, 16.9.1 drivers
FFI2013
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 908
Merit: 507


View Profile
May 02, 2017, 11:31:58 AM
 #7

so it wont work for r9 290 4gb and what about r9 280 3gb is there anyway to add support to them or not possible thanks
Golku
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 264
Merit: 100


View Profile
May 02, 2017, 12:21:06 PM
 #8

can someone share the speed with 470/480?
AKRO
Member
**
Offline Offline

Activity: 83
Merit: 10


View Profile
May 02, 2017, 06:57:37 PM
 #9

Fantastic work,

Just wanted to point out using the 4gb miner with an 8gb card, I tried using -i 2 but just cranks out a lot of invalid low diff shares. I can sort of figure out why, my lack of expertise can't explain it.

*edit*
any word on r9 280s?
optiminer
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 186
Merit: 100


View Profile
May 02, 2017, 08:39:26 PM
 #10

Fantastic work,

Just wanted to point out using the 4gb miner with an 8gb card, I tried using -i 2 but just cranks out a lot of invalid low diff shares. I can sort of figure out why, my lack of expertise can't explain it.

*edit*
any word on r9 280s?

Yeah, I tried -i 2 as well yesterday on a 8gb card. There must be a bug with handling the parallel instances somewhere. But it's rather pointless anyways as for 8gb using the other version is faster. So, I'll probably just remove the code handling parallel solutions and hardcode it to 1 for Zero.

It should work on any card that has at least 4gb of ram. If it doesn't try to reboot the machine and make sure the miner and nothing else runs.
optiminer
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 186
Merit: 100


View Profile
May 02, 2017, 10:01:40 PM
 #11

Added release for 4GB cards running under linux.
rednoW
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1330
Merit: 1003


View Profile
May 03, 2017, 04:16:58 AM
 #12

Problem with 4gb cards solved for me ... but it is twice as slow ))
optiminer
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 186
Merit: 100


View Profile
May 03, 2017, 07:55:28 PM
 #13

Problem with 4gb cards solved for me ... but it is twice as slow ))

Yeah.. that's expected. With 4gb the memory access pattern are way worse.
snowyNNN
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 387
Merit: 250


Pasl [Xci-r.i.p.] Eth Zcl Kmd Zen Rep Xmr Sc Neo


View Profile
May 03, 2017, 11:48:34 PM
 #14

Which Zerocoin is this ?
can I have a link to announcement please!
Thanks.

█▀▀▄░▄▀▀▄░▄▀▀▀░█░░░  Xmr Sc Pasc Rlc Zen           ✦       (\__/)       ✦
█▀▀░░█▀▀█░░▀▀▄░█░░░  Zcl Kmd Ltc Rep Dash                  (='.'=) 
█░░░░█░░█░███▀░███░ Pasl [Xci-r.i.p.] Eth Btc             ✦   (")_(")  ✦           ▲▼ Anonymous ▲▼ Community Driven     XULT.com
optiminer
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 186
Merit: 100


View Profile
May 04, 2017, 09:34:52 AM
 #15

Which Zerocoin is this ?
can I have a link to announcement please!
Thanks.

See https://bitcointalk.org/index.php?topic=1796036.0
methylminer
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 188
Merit: 100


View Profile WWW
May 05, 2017, 12:10:38 AM
 #16

Hopefully this brings some new life to this coin, I might add another GPU to zero.
AKRO
Member
**
Offline Offline

Activity: 83
Merit: 10


View Profile
May 05, 2017, 02:46:56 AM
 #17

 Concurrent write detected, queuing.

What did optiminer mean by this?HuhHuhHuh? Huh Huh Huh Huh
optiminer
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 186
Merit: 100


View Profile
May 05, 2017, 09:20:34 AM
 #18

Concurrent write detected, queuing.

This warning can normally be ignored. It might be a hint that there is a network issue. In this case the miner would disconnect and reestablish the network connection soon after that.
MPeon
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 188
Merit: 100


Miningpeon.net


View Profile WWW
May 05, 2017, 12:31:56 PM
 #19

What is the sol rate on a rx470 ? Anyone tested?

I am getting around 6 sol/s and unsure if that is "decent" or something wrong.

AKRO
Member
**
Offline Offline

Activity: 83
Merit: 10


View Profile
May 05, 2017, 01:35:20 PM
 #20

Concurrent write detected, queuing.

This warning can normally be ignored. It might be a hint that there is a network issue. In this case the miner would disconnect and reestablish the network connection soon after that.

Good to know

What is the sol rate on a rx470 ? Anyone tested?

I am getting around 6 sol/s and unsure if that is "decent" or something wrong.

on a 4GB? that would be more than decent, on an 8GB that's somewhat lower than I would expect, if you do have an 8GB model stick to v1.0
Pages: [1] 2 3 4 5 6 »  All
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!