Merhaba
Arkadaşlar aranıza yeni dahil oldum. Aklıma takılan bazı sorular var ve forumda bulamadım. Ve eminim ki aramızda birçok üstad bulunmakta.
Cevaplarını esirgemezlerse memnun kalırım. Şimdiden çok teşekkür ederim.
Saygılarımla.
Sorular ;
Örneğin
BTCPoloniex' e ''1'' BTC transfer gerceklestirdim ve bunun için ödediğim ''fee'' her zaman sabit mi ?
BTCPoloniex' e yapmış olduğum 1 BTC lik transferi ETH-LİTECOİN vb altcoinlerde değerlendirmek istediğimde bu '' poloniex'' benim alım-satımlarımı kendi bünyesinde mi tutuyor ? Yoksa başka bir yere gönderip emrimi yalnızca '' fee'' den mi para kazanıyor ?
Şundan soruyorum ; coinler genelde yukselıs trendınde, yani bu poloniex eger emrımı kendi bunyesınde tutarsa zarar etmez mı ?
BTCMisal bugun 2000 USD karşılığı 1 BTC yı Etherıum a cevırdım ve Etherıumun da 2000 USD karsılıgı mıktarı 3 gun sonra prımlendı ve 2400 USD ye ulaştı...
BTCBu durumda 3 gunde elde etmıs oldugum kazanc 400 USD yanı bu 400 USD yı kım oduyor bana ?
İmla hatalarımdan ötürü kusuruma bakmayın. Hoşçakalın.
1. İşlem ücreti tamamen borsanın gönderip politikasına bağlıdır. Örneğin Cex.io'dan ne kadar gönderirseniz gönderin ödeyeceğiniz ücret sabittir. Ancak cüzdandan gönderirseniz dinamik ücret ödersiniz ve gönderdiğiniz kilobyte başına ücretlendirilir...
2. Poloda her kullanıcının her işlemi için o kullanıcıya özel cüzdan oluşturulur. Transferler o cüzdanlar arasında yapılır. Ancak bu aynı bankanın aynı şubesinden para gönderme işlemi gibi değildir, her işlem blok zincirine yansır ve madencilerin onayına tabidir. Onay almadan cüzdanda harcanabilir olmaz.
3. Borsa, alım satıma aracılık ederek para kazandığı için elinde tuttuğu maldan zarar etmez. Zaten o mal da borsanın değil, kullanıcınındır. Ayrıca, teknik olarak borsa asla zarar etmez ama kullanıcı zarar etmeden işlem olmaz
(Borsalarda birinin kar etmesi için birilerinin zarar etmesi şarttır. Fiyatın değişmesi ancak ve ancak o fiyatı alıcı veya satıcıların kabul etmesine bağlıdır. Alan olmazsa satış, satan olmazsa alış işlemi gerçekleşmez ve bu durumda fiyat değişmez
Ek: Borsa işi sanıldığından zordur. Biz geçen sene önce sağlam bir yabancı yatırımcıdan destek alarak deneme girişiminde bulunduk. Ancak bu işin Türkiye'de kuralına uygun yapılabilmesi için büyük emek ve bütçe gerekiyor... 100bin USD bütçe ile borsa kurabilirsiniz ancak uzun süre işletmeniz mümkün değil...