Önceki günlerde yazdığım gibi çok fazla zarardayım ve ben çıkamadıkça bu işten zararım artmaya devam ediyor.Forumun deneyimli isimlerine danıştım onlar yaz aylarında böyle tablolarla karşılaşmanın normal olduğunu panik satışı yapmamam gerektiğini söylediler.
Ben ilk BTC aldığımda MT.Gox hacklenmişti sanırım, sonrasında panik-satış yapmıştım.
Takip etmeye devam ettim ve sattığıma pişman oldum.
Bu yılbaşlarıydı sanırım,
Daha önceki tecrübeye dayanarak kaybettiğimde hayat standardımı etkilemeyecek bir meblağ ile almıştım.
PBOC Çin merkez bankası exchange sitelerini durdurmadan hemen önceki zirvede almıştım.
Poloniexe aktardıktan hemen sonra grafiğin düşüşünü canlı canlı izlemiştim.
Bu sefer panik yapmadım, panik satışı da yapmadım,
Takip ettim başka altcoinlere geçtim girdim çıktım.
LTC sürekli düşerken emir tablosunu takip ediyordum,
Birilerinin topladığı kanısına vardım ve trollbox'da LTC ile alay edilirken ben toplamaya başlamıştım.
İyi de yapmışım, kötü kararlarım olmadı mı o da oldu.
Ama en azından benim kararlarımdı,
Şimdi elimde parası çıkmış bir Rigim var, mining ile de uğraşıyorum.
Fon'a girdim çıktım.
İyi kötü trade yapmak için, yazılım çalıştırdığım bir kiralık VPS serverım var, trade konusunda birikimim oldu.
Araştırarak para yatırdığım ICO'lar var, crowdsale'i tanıdım.
Dün araştırıp bir altcoin için de masternode kurdum.
Algoritmik trade botu denemedim, ona da sıra gelecek.
Sanırım bir girmediğim bounty olayı kaldı, o da gerçekten şu anda ilgimi çekmiyor.
Şu dönemde benim izlediğim yol şu oldu,
Elimdeki BTC hatta bir kısım LTC ile ,
ICO'lara girdim, düşen altcoinlerden toplamaya çalıştım,
Hatta erken toplamaya başladığıma çok pişmanım.
Mining noktasında da elektrik paramı finanse edebileceğim için,
Birim zamanda adet olarak daha fazla basabileceğim coinlere yöneldim,
Aynı kafam gibi rigim'de Ati ve Nvidia karışık.
Aynı rigde Atilerle Musicoin nvidialarla XVG basıyorum.
Piyasaların yükselişi sırasında çarpan katsayı fazla olacaktır diye umut ediyorum.
Forumun deneyimli isimlerinin fikirlerine tabi ki saygım sonsuz ama
Asıl kar ettiren şey, böyle zamanlarda kendi kararını alabilecek bir birikim edinmek bence.
Kardan kastım sadece maddi değil, ilk panik-satışımdaki zararım benim öğrenme maliyetim idi.
Blockchain teknolojisi ile ilgili gelişmeleri takip etmeye çalışıyorum,
Sürekli bir araştırma içinde olmazsan fırsatlar sen google'dan gördüğünde zaten kaçmış oluyor.
Olaya sadece coin alım satımı gibi bakmayı genel olarak orta-uzun vade de faydasız görüyorum.
Bakalım zaman ne gösterecek.
İyi Günler.