Bitcoin Forum
December 11, 2017, 08:49:22 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1] 2 »  All
  Print  
Author Topic: Hello.  (Read 847 times)
bazzip
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 136


View Profile
May 11, 2013, 12:10:53 AM
 #1

Im new to this forum but bought my first rig.  I have 3 7950s and am running cgminer 3.1 but I cant get the ssettings to work that are posted for my rig.  Im getting good hash rates but my hardware errors are high.  Im hoping to find a solution here.  Thanks!

DOGE wallet address:  DSyvezAiSdTjQpcTCDarNftZxw3nvSGFrv
1512982162
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1512982162

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1512982162
Reply with quote  #2

1512982162
Report to moderator
1512982162
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1512982162

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1512982162
Reply with quote  #2

1512982162
Report to moderator
1512982162
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1512982162

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1512982162
Reply with quote  #2

1512982162
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1512982162
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1512982162

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1512982162
Reply with quote  #2

1512982162
Report to moderator
beepbeep
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 5


View Profile
May 11, 2013, 12:21:35 AM
 #2

Hi
DrahogErusiel
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 798


Account was hacked and now reclaimed.


View Profile
May 11, 2013, 01:06:24 AM
 #3

heya! Grin Grin Grin

Thread about account being hacked and reclaimed on 7-30-16
https://bitcointalk.org/index.php?topic=1570173.new#new
willko
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 13


View Profile
May 11, 2013, 01:14:02 AM
 #4

2 x 7970s @ 1.5MH/s running for 26 days now and have 1.34BTC  Smiley
arjay45
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 28


View Profile
May 11, 2013, 01:20:37 AM
 #5

Hello.

Many people have this difficulty. I have tried to help several of them but without much luck. I initially also had this problem myself and managed to fix it. Unfortunately I am not sure what actually fixed it.

One thing I would suggest is to find someone with a known good .bat (or .sh for linux/mac) file with very conservative settings and slowly tweak the settings to be closer to the posted settings.

One major thing people often overlook is setting this for windows:

setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100

Or this in linux/mac:

export GPU_MAX_ALLOC_PERCENT=100

Add that to the beginning of a .bat file (or .sh file) with the cgminer command line in it too (at the end).

What this does is allow your driver or whatever to use 100% of your video card's resources. Otherwise it will reserve some for other programs like windows. You will experience lag on your desktop while mining. At least that's what I think this setting does anyway, I don't know for certain.

But there's many other things that could be wrong. More than likely your settings are too aggressive and you need to back them off. Intensity is a major cause of this. Try 12 or 13 at first and slowly increase until you start getting hardware errors, then back off.

Anyway, I hope this helps.
didjaydisteele
Member
**
Offline Offline

Activity: 95


All For Bitcoin!


View Profile
May 11, 2013, 01:36:36 AM
 #6

welcome.
Incogious
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 14



View Profile
May 11, 2013, 01:42:55 AM
 #7

Hi, I am in the same place as you. Trying to get out of newbie town.
sexcoyote
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 236


🌟 COMSA ICO: 10/02/17 🌟


View Profile
May 11, 2013, 10:24:21 AM
 #8

hello:) did you mine?

COMSA The ICO Solution for Centralized Businesses to Adopt Blockchain Technologies
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▌▌  ICO: Oct 2nd until Nov 6th▐▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
■ ■ ■ WebsiteWhitepaperTwitterBlogsRedditFacebook ■  TelegramSlackBitcointalk ■ ■ ■
Foamy
Member
**
Offline Offline

Activity: 96


View Profile
May 11, 2013, 10:25:06 AM
 #9

sup
willko
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 13


View Profile
May 11, 2013, 02:26:24 PM
 #10

One major thing people often overlook is setting this for windows:

setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100

Or this in linux/mac:

export GPU_MAX_ALLOC_PERCENT=100

Add that to the beginning of a .bat file (or .sh file) with the cgminer command line in it too (at the end).

+1

Great advice, this made the difference in stability for me a couple of weeks ago after a few days of constant crashing/freezing/dead gpu etc..
l3t0m
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 13



View Profile
May 11, 2013, 02:35:19 PM
 #11

Welcome  Kiss

CoinLenders - earn interest, get loans (http://coinlenders.com)   ☕ Free bitcoins chatting - CoinChat (http://coinchat.org) ⚠ Ripple is a scam (http://ripplescam.org)
1 BTC raffle - free to enter! (https://bitcointalk.org/index.php?topic=198947.0) 1FkbsJgTtJRc9yojkfWiz9qfTfZtfKCWaV
bananenplukker
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 36


View Profile
May 11, 2013, 02:37:23 PM
 #12

Hi! Quite a nice rig you've got there! I only posses a 6870 + i5 2500k I use to mine whatever is most profitable Sad
muyuu
Donator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 966



View Profile
May 11, 2013, 02:38:18 PM
 #13

Hi.

You're in time to sell. ASIC onslaught incoming.

GPG ID: 7294199D - OTC ID: muyuu (470F97EB7294199D)
forum tea fund BTC 1Epv7KHbNjYzqYVhTCgXWYhGSkv7BuKGEU DOGE DF1eTJ2vsxjHpmmbKu9jpqsrg5uyQLWksM CAP F1MzvmmHwP2UhFq82NQT7qDU9NQ8oQbtkQ
Kazah
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 3



View Profile
May 11, 2013, 02:38:34 PM
 #14

Hi there Smiley

Ripple - rMNXNNPZA8w9jEoQkSWoyBfzpWBNwqYuj1
dsm
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 8



View Profile
May 11, 2013, 02:48:09 PM
 #15

Welcome!

FWIW, whenever I've seen hardware errors in cgminer it's been the result of the card overheating. Dial back the speed (and voltage) until the card is stable. Keep in mind that higher voltage means that the card consumes more power and that means more heat, but you need higher voltages for stable performance with higher frequency settings. Tweaking it is kind of an art form. Also, you should set the power setting to +20%. I don't know of any reason not to have that maxed.

Oh, and if you have an open rig, you might just point a large box fan at it to blow away all the heat.
BitcoinBoss
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 392



View Profile WWW
May 11, 2013, 02:49:44 PM
 #16

welcome to the forum Smiley

FREE BITCOIN ! ---> FreeBitco.in (Faucet + Multiplier) <--- FREE BITCOIN !
FREE LITECOIN ! ---> https://bitcointalk.org/index.php?topic=223514.0 <--- FREE LITECOIN !
zxc003
Member
**
Offline Offline

Activity: 77



View Profile
May 11, 2013, 02:53:14 PM
 #17

Intensity high value also give HW errors. If u use cgminer try with:
-g 2 --intensity 12
Nik1ab
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 574


freedomainradio.com


View Profile
May 11, 2013, 03:42:54 PM
 #18

Welcome

No signature ad here, because their conditions have become annoying.
Alexgall
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 5


View Profile
May 11, 2013, 03:46:38 PM
 #19

welcome
AlienMonkeyDXB
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 5


View Profile
May 11, 2013, 04:28:20 PM
 #20

Hi everyone!
Pages: [1] 2 »  All
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!