Bitcoin Forum
August 15, 2018, 05:42:41 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.16.2  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Underclocking avalon 741  (Read 920 times)
Zmkarakas
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 29
Merit: 0


View Profile
July 31, 2017, 10:02:56 PM
 #1

Hello,   

Is it possible to somehow underclock avalon 741 miner? What I mean is that, I need the machine to run a little quieter, so that it does not make that much noise (neighbours are crazy). I went around the controller interface a little, but I couldn't find anyway to make the machine run at %50 power or something.

Thanks

For Tips : 1AQVbQwfj6xakGrJanbHJun543qy1KZLuy
1534354961
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1534354961

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1534354961
Reply with quote  #2

1534354961
Report to moderator
1534354961
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1534354961

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1534354961
Reply with quote  #2

1534354961
Report to moderator
1534354961
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1534354961

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1534354961
Reply with quote  #2

1534354961
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1534354961
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1534354961

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1534354961
Reply with quote  #2

1534354961
Report to moderator
1534354961
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1534354961

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1534354961
Reply with quote  #2

1534354961
Report to moderator
NotFuzzyWarm
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1540
Merit: 1080


Evil beware: We have waffles!


View Profile
July 31, 2017, 10:39:02 PM
 #2

under the config cgminer tab change Vcore from default of 0 to -1 or -2. That will lower core voltage and the Avalon's auto-tuning software which constantly adjusts speed (and works vs Bitmains which is... and only runs at startup) will in turn reduce power used  and fans will follow that.

For bitcoin to succeed the community must police itself - Joshua Zipkin aka Joshua Alexander leaked AMT A1 miner skype chats
How a miner mfgr SHOULD operate: HaggsFIN trip to Canaan My info useful? Donations welcome! 1Fuzzyk398kDWVjuC5qPX5v6CjSkvbgAbd
-Support Sidehacks miner development. Donations to:   1BURGERAXHH6Yi6LRybRJK7ybEm5m5HwTr
Thetaj
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 378
Merit: 108


View Profile
August 15, 2017, 05:25:40 PM
 #3

under the config cgminer tab change Vcore from default of 0 to -1 or -2. That will lower core voltage and the Avalon's auto-tuning software which constantly adjusts speed (and works vs Bitmains which is... and only runs at startup) will in turn reduce power used  and fans will follow that.

is there a way to undervolt just specific miners or is this available for only for the whole batch (same controller)?
fanatic26
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 756
Merit: 560


View Profile
August 16, 2017, 11:31:19 PM
 #4

is there a way to undervolt just specific miners or is this available for only for the whole batch (same controller)?

You cannot change it individually, the change affects all miners on the chain.

Stop buying industrial miners, running them at home, and then complaining about the noise.
Michael20
Member
**
Offline Offline

Activity: 100
Merit: 10


View Profile
August 23, 2017, 05:50:24 AM
 #5

How is hashrate on -1 or -2 and wattage? Fan speed no way to could run full on undervolt to be cooler?
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!