Merhabalar, bu projeyi bayadır planlıyorum fakat tüm detayları öğrenmeden konu açmak istemedim.
Tahmini 5-10 dönüm bir arsaya güneş paneli ve rüzgar gülleri döşenicek, gerekli enerji sabah direk orda barınan asiclere verilecek gece ise projede belirlenicek olan ya bataryalardan (yüksek güçde batarya üreten firmalar mevcut) çekilecek yada geçe elektrik şebekeden çekilecek.
Projede ico gibi bir kampanya düzenlemeyi ve yatırım almayı düşünüyorum. örneğin 1,000,000 sp (solarproject) sınırı olucak. her 1 sp=$1 olucak şekilde yatırım toplanıcak. proje bittiğinde tesis gelirinin %90ı yatırımcılara yani icoya girenlere gelir/1,000,000*sp olucak şekilde ödenicek (düşük gelebilir fakat gelir tutarı yüksek olucağından ödeneklerde alınan spye göre olucak) gelirin %10u ise projeye bağış şeklinde düşünüyorum. Bu bağış tesisin dahada büyümesi dolayısıyla ödeneklerinde artması demek oluyor.
Benim amacım yeni bir coin üretmek değil yukarda belirttiğim sp token sistemi oluyor sanırım.
global forumda benzer projelere büyük şirketlerin sponsor olduğunu gördüm. Bu yatırım için global forumda bir ico oluşturucağım. Bunu oluşturmak için gerekli bilgiyi local forumumuzdan alıcağıma inanıyorum.
Lütfen yapıcı ve yardımcı yorumlar yapalım, baltalayıcı yorumlar değilde şu şu hatalı şöyle olmalı gibi yorumlar atmaya özen gösterelim.
Başarılar inşallah yapabilirsin.