Bitcoin Forum
December 09, 2016, 07:27:37 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.13.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1] 2 »  All
  Print  
Author Topic: (BOUNTY: 2BTC & Dirt3 Game) Get Afterburner or Similar running on quadfire  (Read 7164 times)
mike85123
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 196


View Profile
June 23, 2011, 02:40:01 AM
 #1

If anyone can get MSI Afterburner running with 4 cards, I will send 1 BTC & code for download of Dirt3 game I got bundled with one of my cards...

Three cards works just fine. Afterburner starts right up. Once I put the 4th card in, I get "Failed to initilize display driver wrapper!" All 4 cards show up in device manager and GUIMiner. Just need Afterburner to control the speed and fans now.

MSI 890FXA-GD70
Sempron
2GB Ram
4x xfx6870

Once I have a solution that works, I will promptly send over a BTC and PM you with the download code for Dirt3.

Let me know if you need any more details from me.
Thanks,
Mike
1481311657
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481311657

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481311657
Reply with quote  #2

1481311657
Report to moderator
1481311657
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481311657

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481311657
Reply with quote  #2

1481311657
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1481311657
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481311657

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481311657
Reply with quote  #2

1481311657
Report to moderator
drgr33n
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 266



View Profile
June 23, 2011, 02:49:04 AM
 #2

what version of amd sdk ?
ND
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 46


View Profile
June 23, 2011, 03:13:37 AM
 #3

Same problem happened to me:

1-First check that Device manager show all 4 cards without any messages listed (pretty important, because it confirms whether the hardware is properly installed/if at all and seen correctly by windows)

2.Go to control panel and uninstall all the listings for AMD/ATI. Then:

Search for this 4D36E968-E325-11CE-BFC1-08002BE10318 in reg edit. Delete the the whole folder, it will fail but instead delete all the listings underneath, which is what we want.

3. Reboot. The system might/fail loading windows while it installs the default drivers. Once you're running the default drivers install 11.5b or 11.6, reboot. Instal caps 5.

This should get rid of your problem. If this solves your problem i really hope you send me the bounty  Grin


Donations: 171jPhmTb7DeqmfB2ahASwdXttNASqKFnR
mike85123
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 196


View Profile
June 23, 2011, 03:20:55 AM
 #4

what version of amd sdk ?

2.1
mike85123
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 196


View Profile
June 23, 2011, 03:29:59 AM
 #5

Same problem happened to me:

1-First check that Device manager show all 4 cards without any messages listed (pretty important, because it confirms whether the hardware is properly installed/if at all and seen correctly by windows)

2.Go to control panel and uninstall all the listings for AMD/ATI. Then:

Search for this 4D36E968-E325-11CE-BFC1-08002BE10318 in reg edit. Delete the the whole folder, it will fail but instead delete all the listings underneath, which is what we want.

3. Reboot. The system might/fail loading windows while it installs the default drivers. Once you're running the default drivers install 11.5b or 11.6, reboot. Instal caps 5.

This should get rid of your problem. If this solves your problem i really hope you send me the bounty  Grin



I tried this based on the forum post at overclock.net.  Just made windows hang on the reboot... If you can eleaborate a bit more on these instructions, maybe that would help.
ND
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 46


View Profile
June 23, 2011, 03:37:28 AM
 #6

for me windows took a little to load but after that everything was fine.

Maybe using the last drive swepper can solve your problem (not the one from guru3d, this one: http://phyxion.net/item/driver-sweeper.html)
Use drive swepper like this: uninstal ati/amd stuff from control panel, reboot in safe mode, run drive swepper and erase everything amd/ ati related, reboot, then instal driver 11.6 reboot and install caps.

Donations: 171jPhmTb7DeqmfB2ahASwdXttNASqKFnR
ND
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 46


View Profile
June 23, 2011, 03:39:16 AM
 #7

Opss double post

Donations: 171jPhmTb7DeqmfB2ahASwdXttNASqKFnR
mike85123
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 196


View Profile
June 23, 2011, 03:44:42 AM
 #8

What is caps?
ND
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 46


View Profile
June 23, 2011, 03:50:36 AM
 #9

Catalyst Application Profiles

Get the lastest one on AMD site

Donations: 171jPhmTb7DeqmfB2ahASwdXttNASqKFnR
mike85123
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 196


View Profile
June 23, 2011, 04:05:01 AM
 #10

Still nothing.  Followed your instructions with the driver sweeper in safemode. Installed the caps. still getting the same error. Anyone have any other programs they are using to control overclocking and fan speed for 4 cards? There has to be someone that has done it...
ND
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 46


View Profile
June 23, 2011, 04:14:57 AM
 #11

you can try the old Rivatuner: http://downloads.guru3d.com/RivaTuner-v2.09-download-163.html
How to use guide is here: http://www.guru3d.com/article/rivatuner-20-fan-speed--overclock-guide/

or

Try using Trixx get the latest one here: http://www.sapphiretech.com/ssc/TriXX/

Donations: 171jPhmTb7DeqmfB2ahASwdXttNASqKFnR
mike85123
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 196


View Profile
June 23, 2011, 04:50:37 AM
 #12

Does Riva work with ATI cards? Does Trixx work even if I don't have sapphire cards (I have xfx and his)?
ND
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 46


View Profile
June 23, 2011, 04:54:20 AM
 #13

Does Riva work with ATI cards? Does Trixx work even if I don't have sapphire cards (I have xfx and his)?

Yes and yes.

Try using Trixx first.

Donations: 171jPhmTb7DeqmfB2ahASwdXttNASqKFnR
mike85123
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 196


View Profile
June 23, 2011, 12:37:02 PM
 #14

Just tried trixx and everything started fine, no errors. But it looks like trixx is only seeing my 4th card. Can only control the fan on the 4th card and based on my mining speed it is only OCing the 4th one too. I have tried the two latest versions of it. Any ideas?
mike85123
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 196


View Profile
June 23, 2011, 12:55:54 PM
 #15

took the 4th card out and Trixx saw the other three...  this fourth card is starting to piss me off...
drgr33n
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 266



View Profile
June 23, 2011, 01:47:53 PM
 #16

Why not just use the the catalyst software to set your fan speed ?
mike85123
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 196


View Profile
June 23, 2011, 01:55:44 PM
 #17

I was having problems with it not starting right. So GUIminer would start mining and before I knew it the temps would be through the roof. Maybe I will have to go back to see if I can get CCC to be more reliable since I am striking out with everything else.  Wish someone had a way to get afterburner working, I loved the monitoring functionality and putting the temps in the tray.
drgr33n
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 266



View Profile
June 23, 2011, 02:18:51 PM
 #18

ccc allows you to set a constant speed ?
mike85123
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 196


View Profile
June 23, 2011, 02:35:20 PM
 #19

ccc allows you to set a constant speed ?
Pretty sure I was able to set a constant fan %. Could be wrong though. I gave up on CCC pretty quickly.
drawoc
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 168

Firstbits: 175wn


View Profile
June 23, 2011, 05:16:20 PM
 #20

Google suggests trying this:
http://www.overclock.net/amd-ati/1041477-msi-afterburner-issues-w-quadfire-2.html#post13894963
Good luck!

Donate: 175WNXmJ1WVhFgVGKUqEhYtAQGRYAvqPA
Pages: [1] 2 »  All
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!