Bitcoin Forum
December 15, 2017, 10:30:01 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Failed to mod Gigabyte RX570 AORUS 4G Hynix, help needed  (Read 498 times)
viking1978
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 10


View Profile
September 01, 2017, 01:39:42 AM
 #1

A very well build card but i cannot mod the BIOS.

I simply copied timing of strap 0:1500 to 1625/1750/2000.

After reboot, in windows 10 device manager, I got this error:  
"Windows has stopped this device because it has reported problems. (Code 43). "

http://i.imgur.com/jgiw5Zr.jpg
http://i.imgur.com/U2ekdtO.jpg


Driver: win10-64bit-crimson-relive-beta-blockchain-workloads-aug11
It is patched by atikmdag-patcher-1.4.5
win 10 pro 64 bit

I can recover the card by flash the original backup BIOS.
I tried a couple of times, but the result is same.

HELP NEEDED.
1513333801
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513333801

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513333801
Reply with quote  #2

1513333801
Report to moderator
The Bitcoin network protocol was designed to be extremely flexible. It can be used to create timed transactions, escrow transactions, multi-signature transactions, etc. The current features of the client only hint at what will be possible in the future.
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1513333801
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513333801

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513333801
Reply with quote  #2

1513333801
Report to moderator
Metroid
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 392


Xtreme Monster


View Profile
September 01, 2017, 01:47:51 AM
 #2

A very well build card but i cannot mod the BIOS.

I simply copied timing of strap 0:1500 to 1625/1750/2000.

After reboot, in windows 10 device manager, I got this error:  
"Windows has stopped this device because it has reported problems. (Code 43). "

Driver: win10-64bit-crimson-relive-beta-blockchain-workloads-aug11
win 10 pro 64 bit

I can recover the card by flash the original backup BIOS.
I tried a couple of times, but the result is same.

HELP NEEDED.

You are definitely a noob hehe, you need to use driver signature software to bypass it. Search for atikmdag patcher 1.45. There are tons of threads about things, search what happened is the best thing, another wasted noob created thread hehe, only create a thread if you spent 6 hours and found nothing at all.
viking1978
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 10


View Profile
September 01, 2017, 01:54:37 AM
 #3

A very well build card but i cannot mod the BIOS.

I simply copied timing of strap 0:1500 to 1625/1750/2000.

After reboot, in windows 10 device manager, I got this error:  
"Windows has stopped this device because it has reported problems. (Code 43). "

Driver: win10-64bit-crimson-relive-beta-blockchain-workloads-aug11
win 10 pro 64 bit

I can recover the card by flash the original backup BIOS.
I tried a couple of times, but the result is same.

HELP NEEDED.

You are definitely a noob hehe, you need to use driver signature software to bypass it. Search for atikmdag patcher 1.45. There are tons of threads about things, search what happened is the best thing, another wasted noob created thread hehe, only create a thread if you spent 6 hours and found nothing at all.

Thanks for the information. sorry that i did not make things very clear. I did patch the driver with atikmdag-patcher-1.4.5. And I successfully modded the BIOS of other cards (msi RX580 8G/Gigabyte RX580 4G/Sapphire RX580 8G).  I just failed on this card only.

BTW: As a noob, I spent whole night to google to fix this problem. And i even flashed the BIOS someone posted online as a working BIOS MOD of same card.
Then I finally decide to post a thread this morning. 
Metroid
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 392


Xtreme Monster


View Profile
September 01, 2017, 01:58:55 AM
 #4

Thanks for the information. sorry that i did not make things very clear. I did patch the driver with atikmdag-patcher-1.4.5. And I successfully modded the BIOS of other cards (msi RX580 8G/Gigabyte RX580 4G/Sapphire RX580 8G).  I just failed on this card only.

Okay so I take back what I said, It seems your problem is really difficult to solve cause you reflashed with the original Bios and the problem still persists. Use ddu to clean up everything, reinstall drivers, use only the card that has the problem and see what comes up next and then you come here and feedback us.

Also, maybe you did not use the atikmdag-patcher-1.4.5, maybe you think you used it, try it again.
viking1978
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 10


View Profile
September 01, 2017, 02:03:42 AM
 #5

Thanks. I will try tonight Smiley
Metroid
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 392


Xtreme Monster


View Profile
September 01, 2017, 02:06:07 AM
 #6

Thanks. I will try tonight Smiley

Some cards are recognized without the atikmdag-patcher-1.4.5 and work without it, some are not, so it depends.
viking1978
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 10


View Profile
September 01, 2017, 11:35:40 AM
 #7

Thanks. I will try tonight Smiley

Some cards are recognized without the atikmdag-patcher-1.4.5 and work without it, some are not, so it depends.

DDU uninstall driver. re-install blockchain beta driver. Patch driver.

Got 27.9MH/s for this card.

Best thanks. Mate. Grin Grin Grin
koody
Member
**
Offline Offline

Activity: 81


View Profile
September 01, 2017, 01:24:35 PM
 #8

Thanks. I will try tonight Smiley

Some cards are recognized without the atikmdag-patcher-1.4.5 and work without it, some are not, so it depends.

DDU uninstall driver. re-install blockchain beta driver. Patch driver.

Got 27.9MH/s for this card.

Best thanks. Mate. Grin Grin Grin
Use 1100 / 2020 clocks, you will get 29mh/s eth with this card.
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!