Aklima ve basima gelenleri kisaca ozetleyeyim;
- Ozellikle slack kanalindan gelen mesajlarda guvenlik sorunu var, bu linkten hesabinizi guncelleyin denilen linkleri acmayin, yine maillerde de ayni sekilde dikkatli olun. Bunun yerine kullandiginiz wallet sitesi vs. gibi siteleri sik kullanilanlara ekleyip sitelere oradan ulasin.
- Kendi walletleri oldugunu iddia edip onlari indirmenizi isteyen airdrop'lari mumkun oldugu kadar atlayin. Ozellikle yeni kullaniciysaniz bence hic bulasmayin. Cogu airdrop ETH adresi istiyor zaten, bence bu asamada myetherwallet gibi online cuzdanlari* kullanimaniz yeterli olabilir. Tabi bunu airdrop'lar icin soyluyorum yoksa yatirim yapacaksaniz en iyisi cold storage'dir. Ben sadece isin airdrop toplama ve sureci ogrenme kismindayim, o sebeple online cuzdan uzerinden isimi goruyorum, ulkemizde belli bir yasal duzenleme olmadan da yatirim yapmayi pek dusunmuyorum.
- Online wallet'lara inceleme, kontrol amacli girerken kesinlikle private key turu sifreleri kullanmayin, ornegin myetherwallet'da ETH adresinizle kontrol yapma dahil bircok secenek var, onlari kullanabilirsiniz.
- Airdroplarin cogu balon oldugu icin, bunlara ayri bir mail adresi alip, mevcut mailinizi kirletmemek daha iyi olur. Yoksa cogu airdrop bizi database kaynagi olarak goruyor, ileride abidik gubidik mailler geldiginde maili kapatmak isterseniz ana mailinize yazik olur
Simdilik aklima gelenler bunlar, unuttugum veya bilmedigim birseyler illa ki vardir, ben de diger fikirleri gormek icin bu basligi takipte kalacagim
Tabi yazdiklarim kendi gozlemlerim, kesinlikle yatirim tavsiyesi degildir
*edit: online wallet guvenligi (ya da guvensizligi) hakkinda soyle bir baslik gordum, mutlaka gorulmeli
https://bitcointalk.org/index.php?topic=646085.0 Yani yatirim yapacaksaniz cok dikkatli olup cok arastirma yapmaniz gerekiyor. Yoksa elinizden bir anda tum yatiriminiz ucup gidebilir.