Bitcoin Forum
December 11, 2016, 12:27:57 AM *
News: To be able to use the next phase of the beta forum software, please ensure that your email address is correct/functional.
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1] 2 »  All
  Print  
Author Topic: Best Miner + Settings for 5830  (Read 6433 times)
themrhk
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 18


View Profile
June 23, 2011, 11:19:49 PM
 #1

Hey Guys,

i have a 5830 and i was wondering which miner i shud use and with what settings, any suggestions?

I overclocked using trixx.

Could you please also tell me what amd catalyst and ati stream do?

thanks for ur answers in advance !

 

thanks for any donations Smiley

1P8kMzKa7ZdZxNg6edHR8k2FnsYsK5KuFh
1481416077
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481416077

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481416077
Reply with quote  #2

1481416077
Report to moderator
1481416077
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481416077

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481416077
Reply with quote  #2

1481416077
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
vegaman
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 8


View Profile
June 24, 2011, 12:43:35 AM
 #2

In my experience the miner makes little to no difference. But the settings you use definitely make a difference. Make sure you enable vectors - it makes about 50MH/s difference on my 5830.

Catalyst are the video card drivers and Stream is the OpenCL SDK (it's been renamed to AMD APP now though).
Reikoku
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 140


firstbits: 1kwc1p


View Profile
June 24, 2011, 06:29:58 AM
 #3

./phoenix.py -q 3 -v -u http://... -k phatk DEVICE=0 WORKSIZE=128 BFI_INT VECTORS FASTLOOP=false AGGRESSION=13

Change WORKSIZE to 256 if you have underclocked your memory.

AMD Stream APP SDK is the OpenCL software development library which is required to interface with your cards in the way needed to mine Bitcoin.

AMD Catalyst is the graphics driver software which tells your computer how to recognise your graphics card, and allows you to overclock it & monitor it.

Rei | 1Kwc1pqv54jCg8jvnm3Gu1dqFQYhS34Bow
Trades So Far: 7
themrhk
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 18


View Profile
June 24, 2011, 12:08:02 PM
 #4

great thank you two! im getting 280 Mhash/s now and im more than happy with that.

I have one more question though, maybe you can help me with that also Smiley

i cant decide between Slushs Pool, Deepbit and BTC Guild, which of the three could you recommend?

and should i choose pay per share or proportional with my relatively low hashrate of  around 300 Mhash/s in total?

hope you can help me with that oen too Smiley

thanks for any donations Smiley

1P8kMzKa7ZdZxNg6edHR8k2FnsYsK5KuFh
Reikoku
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 140


firstbits: 1kwc1p


View Profile
June 24, 2011, 01:06:49 PM
 #5

great thank you two! im getting 280 Mhash/s now and im more than happy with that.

I have one more question though, maybe you can help me with that also Smiley

i cant decide between Slushs Pool, Deepbit and BTC Guild, which of the three could you recommend?

and should i choose pay per share or proportional with my relatively low hashrate of  around 300 Mhash/s in total?

hope you can help me with that oen too Smiley

You should use mineco.in, has zero fees and splits the transaction fees too.

Also you can get more than that out of a 5830, assuming you're using Linux, try doing aticonfig --adapter=all --od-enable then aticonfig --adapter=all --odsc 966,180

Keep an eye on the temperature but a 5830 should run that clock fine and get around 305MH/s.

Rei | 1Kwc1pqv54jCg8jvnm3Gu1dqFQYhS34Bow
Trades So Far: 7
gigica viteazu`
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 455

beast at work


View Profile
June 24, 2011, 06:33:32 PM
 #6

i`m doing about 301Mh/s with my Sapphire 5830, overcloked at 975/300 with a modified version of poclbm to use phatk kernel using this setting

Code:
poclbm.exe --device=0 --host=127.0.0.1 --port=8332 --user=USER --pass=PASS -f 0 -w 256 -a 1 -v


BURST-3FDG-W622-8KAF-E52KP
shakaru
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 364


View Profile WWW
June 25, 2011, 12:54:03 AM
 #7

Im trying that string you have for poclbm and Im only get 187, I got 300mhs ram and 1005 and under diablo I atleast get 250mhs. whats going wrong here?

Mobius
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 957



View Profile
June 25, 2011, 04:20:51 AM
 #8

System 1 - Ubuntu 10.10 AMD64 - Personal Work Computer
ASUS 785 motherboard
AMD x2 250
4gb Ram DDR2
Standard ANTEC Case (5+yrs Old) Power supply on top
Antec 430w Powersupply
1x5830 Gigabyte Stock Voltage @1.150
SDK 2.1
Catalyst 11.6
OC to 950 MEM @ 320 (Can't OC GPU higher or it crashes AMDOverdrive)
FPGMINER's PHATK Modded POCLBM w Luke-Jr's Mods-Options:-v -w128 --phatk
282MH/s @ 63C (Closed case)

System 2 - Ubuntu 10.10 AMD64 - Was going to be my gaming system
ASUS Crosshair Formula IV -
AMD 1100T Black (I know overkill but it was a gaming system I was working on for myself)
4gb ram DDR3
Coolermaster 430 Case - New open box - Power supply on bottom
Thermaltake Toughpower Grand 850w Powersupply
2x5830 Gigabyte Stock Voltage @1.150
SDK 2.1
Catalyst 11.2
OC to 899, MEM @ 350 (will not let me overclock higher with aticonfig) (Using AMDOverdrive anything over 900 Lock-up within Minutes even with only one card being OC and POCLBM other Idle but still connected)
FPGMINER's PHATK Modded POCLBM w Luke-Jr's Mods-Options:-v -w128 --phatk
Card 1 - 274MH/s @63C
Card 2 - 276MH/s @63C
Cards are spaced with 2 slots between them and a double wide Antec fan exhaust card
Open case with a Honeywell Hepa Filter blowing on the GPUs

Todo List:
I'm going to swap the card from Sys1 to Card 2 on Sys2 to test again,
Change Sys2 Catalyst and Increment to 11.6 recording details

I also have a Koolance Integrated watercooled case (5+yrs old-Still Working) tried that one on sys2 first but could not find waterblocks for a 5830 - Does anyone have any leads?

Any ideas to get it to 300MH/s+?

geek-trader
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 294


View Profile
June 30, 2011, 06:34:01 AM
 #9

i`m doing about 301Mh/s with my Sapphire 5830, overcloked at 975/300 with a modified version of poclbm to use phatk kernel using this setting

Code:
poclbm.exe --device=0 --host=127.0.0.1 --port=8332 --user=USER --pass=PASS -f 0 -w 256 -a 1 -v



your line "-f 0 -w 256 -a 1 -v" bumped me from 204 Mh/s to 231 !  Thanks!

I am getting a lot more "warning: job finished, miner is idle", tho


I just started today.  I bought a 5830 on Amazon for $189 (total with shipping) - I know you can find them cheaper, but Amazon has good returns, and I wasn't sure it was going to work.

I have a linux file server / firewall sitting here with an old Nvidia card in it.  It has a PCIe 1.0 slot.  I figured I'd slap an ATI in there and do some mining.  I wanted to be able to return it, because I was not sure it would work in the 1.0 PCIe slot.

It works fine.

I have it under-clocked at 750 right now (stock is 800) to reduce the fan noise.  My wife would complain.  Right now there is only the power supply fan noise, and it's low.  I figure I'll clock it up during the day when no one is home, then ssh in and clock it down when my wife gets home from work.

My UPS has a digital read-out, and it will tell me the power draw.  Running the miner adds 89 watts.  Not too bad.

Make 1 deposit and earn BTC for life! http://bitcoinpyramid.com/r/345
Play my FREE HTML5 games at: http://magigames.org  BTC donations accepted.
shakaru
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 364


View Profile WWW
June 30, 2011, 06:55:20 AM
 #10

I cant get the cards to oc in linux even with the aticonfig --adapter=all comands. I keep getting errors on both cards that I need to check if the input values were vaild

RedLine888
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 163



View Profile
June 30, 2011, 07:59:39 AM
 #11

Hey Guys,

i have a 5830 and i was wondering which miner i shud use and with what settings, any suggestions?

I overclocked using trixx.

Could you please also tell me what amd catalyst and ati stream do?

thanks for ur answers in advance !

The best for you would be:

Catalyst 11.6

http://sites.amd.com/us/game/downloads/Pages/downloads.aspx

SDK 2.4

http://developer.amd.com/sdks/AMDAPPSDK/downloads/Pages/default.aspx

GuiMiner (easy to configure)

http://forum.bitcoin.org/?topic=3878.0

Create phoenix miner in GuiMiner, configure for desired pool using these flags:
-k phatk DEVICE=0 VECTORS BFI_INT FASTLOOP=false WORKSIZE=256 AGGRESSION=13

Than download this:

http://github.com/downloads/m0mchil/poclbm/poclbm_py2exe_20110627.7z

and unpack the phatk.cl to guiminer\kernels\phatk naming it kernel.cl
this manipulation will boost your performance up to 3%

Overclock your device to 1000 core and underclock memory to ~300-365 (needs testing) and I guarantee you will beat 310 MH\s!

Good luck!

Any questions? Feel free to PM!

If I helped and You do wanna thank:
1FoiQYVPtUwWWnrYe1oYV3GCtJP8YBe1fv
Feel free to PM if you're in a need of any help
-------------------------------------------------------------------
themrhk
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 18


View Profile
June 30, 2011, 12:18:43 PM
 #12

Hey Guys,

i have a 5830 and i was wondering which miner i shud use and with what settings, any suggestions?

I overclocked using trixx.

Could you please also tell me what amd catalyst and ati stream do?

thanks for ur answers in advance !

The best for you would be:

Catalyst 11.6

http://sites.amd.com/us/game/downloads/Pages/downloads.aspx

SDK 2.4

http://developer.amd.com/sdks/AMDAPPSDK/downloads/Pages/default.aspx

GuiMiner (easy to configure)

http://forum.bitcoin.org/?topic=3878.0

Create phoenix miner in GuiMiner, configure for desired pool using these flags:
-k phatk DEVICE=0 VECTORS BFI_INT FASTLOOP=false WORKSIZE=256 AGGRESSION=13

Than download this:

http://github.com/downloads/m0mchil/poclbm/poclbm_py2exe_20110627.7z

and unpack the phatk.cl to guiminer\kernels\phatk naming it kernel.cl
this manipulation will boost your performance up to 3%

Overclock your device to 1000 core and underclock memory to ~300-365 (needs testing) and I guarantee you will beat 310 MH\s!

Good luck!

Any questions? Feel free to PM!

did exactly that about 2 days ago just with 980/300, runs very stable 24/7. Running at 310.06 mHash/s. I think thats a good rate no? Thank you very much for your answer Smiley

thanks for any donations Smiley

1P8kMzKa7ZdZxNg6edHR8k2FnsYsK5KuFh
RedLine888
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 163



View Profile
June 30, 2011, 12:26:18 PM
 #13

My pleasure)))

Do you use modified kernel?
Phatk or what?
Try to boost your mem to 360-365. It added me a couple of MH\s.

If I helped and You do wanna thank:
1FoiQYVPtUwWWnrYe1oYV3GCtJP8YBe1fv
Feel free to PM if you're in a need of any help
-------------------------------------------------------------------
themrhk
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 18


View Profile
June 30, 2011, 12:50:09 PM
 #14

My pleasure)))

Do you use modified kernel?
Phatk or what?
Try to boost your mem to 360-365. It added me a couple of MH\s.

yes i use phatk, i modified the kernel according to this thread http://forum.bitcoin.org/index.php?topic=23067.msg291159#msg291159 are there any other you know of?

im getting now 312 mHash/s with 985/300. temp is at 76 C is that too high for 24/7 usage?

what do u think abt difficulty increase? still profitable for you? Smiley

thanks for any donations Smiley

1P8kMzKa7ZdZxNg6edHR8k2FnsYsK5KuFh
RedLine888
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 163



View Profile
June 30, 2011, 12:59:04 PM
 #15

Yes, still profitable.

Did you play with mem frequency?

76C is ok. Any method to monitor vrm temps?
Do not force your GPU fans to spin at 100% or they will die in a month or 2 of 24\7.

If I helped and You do wanna thank:
1FoiQYVPtUwWWnrYe1oYV3GCtJP8YBe1fv
Feel free to PM if you're in a need of any help
-------------------------------------------------------------------
Xenomorph
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 32



View Profile
July 01, 2011, 06:54:21 AM
 #16

Do not force your GPU fans to spin at 100% or they will die in a monyh or 2 of 24\7.

Why would  you make such a claim as that?

Why would you think that?
RedLine888
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 163



View Profile
July 01, 2011, 10:28:17 AM
 #17

'cause I have 2 examples of my own and claims of far more experienced people than me.

EAH5870  - dead fan (does not spin more than 700 ~rpm even if hardware forced)
GV-R587 - one fan is down the other is hardly spinning.

If I helped and You do wanna thank:
1FoiQYVPtUwWWnrYe1oYV3GCtJP8YBe1fv
Feel free to PM if you're in a need of any help
-------------------------------------------------------------------
Reikoku
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 140


firstbits: 1kwc1p


View Profile
July 02, 2011, 05:55:27 AM
 #18

Do not force your GPU fans to spin at 100% or they will die in a month or 2 of 24\7.

This is simply not true. Making your fans spin 100% 24/7 is bad for the motor, but usually they'll still last ~2 years. Still not recommended though.

76ºC is absolutely fine. Anything below ~85 isn't really an issue.

Rei | 1Kwc1pqv54jCg8jvnm3Gu1dqFQYhS34Bow
Trades So Far: 7
RedLine888
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 163



View Profile
July 02, 2011, 08:40:15 AM
 #19

I do want it to be true.

But I have to fans down Cry

If I helped and You do wanna thank:
1FoiQYVPtUwWWnrYe1oYV3GCtJP8YBe1fv
Feel free to PM if you're in a need of any help
-------------------------------------------------------------------
joulesbeef
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 476


moOo


View Profile
July 06, 2011, 12:55:37 AM
 #20

I ran a fan at 100 for a year(i didnt know you shouldnt).. it slowed down quite a bit after a year, even after a good cleaning, i could never get above  3800 rpms anymore(new was just under 5000). but it still worked.

mooo for rent
Pages: [1] 2 »  All
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!