ürünü aldın gümrüğe çağrıldın.
basit hali gümrükçü ye anlatıyorsun alet bu işe yarıyor diye o da bir sınıfa sokup vergilendiriyor.
teknoseyirde lp işlemci fanını işlemciyi soğutuyor burdan hava giriyor burdan ısı çıkıyor diye anlatmış adamda radyatör o zaman diyerek radyatör üstünden vergi yazmış.
gümrük müşaviri ile iş yaparsan baya bi müşavirlik ücreti ödüyorsun diye biliyorum.
Saolasın hocam cevabın için daha önce bu tarz bir ürün almadığım için gümrükte sıkıntı olup olmayacağını bilmediğim'den üründen 1 Tane almaya karar verdim oda 1500 euroluk kişisel gümrük sınırının altında olduğu için kendim gümrük müşaviri olmadan gümrük işlerini yapmaya çalışıcam.
Eğer gümrük memuru ürün ne işe yarıyor filan diye sorarsa da sizin tarif ettiğiniz gibi tarif edicem.
ürünün sınıfına dikkat etmen gerekiyor.
mesela drone lar oyuncak sınıfına da giriyor elektronik sınıfına da.fakat oyuncakda vergi daha az diye biliyorum.
onun için önce gümrük vergisi kataloğundan kontrol et yada daha önce getirenler neye göre vergi ödemiş bi kontrol et.
bir arkadaşım dedektör getirmişti ve müşavir rüşvet falan derken türkiye fiyatının üstüne çıkmıştı.