Bitcoin Wallet Cüzdan seçimi Hakkında?
Öncelikle herkese kolay gelsin.
Bitcoin işinde yeniyim ve haliyle tecrübemiz yok.Forumda yardım bölümündeki bazı konuları okudum ve ordaki fikirlere göre hareket ediyorum.
Öncelikle cüzdan seçimi için ana sitelerden 40-50 gb kapasitesi olan cüzdanlardan edinmedik yedekleme için 50 gb aşırı yük gibi…
https://blockchain.info/tr/wallet/#/settings/securitybu siteden denemeye bir cüzdan edindik.
Kafama takılan bazı sorular mevcut.Onlar sırası ile şu şekilde.
1-Blockchain den alınan cüzdan nosu farklı
bitcoin cüzdanlar örnek 34 haneli gibi.
3D2oetdNuZUqQHPJmcMDDHYoqkyNVsFk9r
Oysa blockchain den alından ise
f38da4f1-00dc-4726-a5b5-1d0743bef8e2
bu şekil sorum şu bu kısımda.2 si arasında bariz fark var..
misal ben diyelim bu blockchainden aldığımı diyelim dünyada 100-200 kişiye verdik. İşte bize adam bitcoin yolladı örnek 1 bitcoin onun ki ana sistem nosu olan 34 haneli ise o benim bu aldığıma bitcoin yollayabilirmi?Benim bu hesaba 1 bitcoin geçermi.
Bizim wallet farklı gibi duruyor.Yada ilerde biz diyelim ana hesap birine 34 haneli olana bitcoin yollamak istesek olacakmı işlem?
Yada şöyle diyelim bu sadece bu site blockchain içinmi geçerli blockchaine 100 üye diyelim sadece kendi aralarında takas yollama yapabilir gibimi?
2-Türk sitesi olan paribu-btcturk-koinim denen yerleride forumda yazılar gördüm buralara daha üye olmadım.Şimdi üste dediğim blockchain de misal bitcoin birikti 2 bitcoin buradaki bitcoini bu bizim türk sitelere aktarmamız mümkünmü yani bu sitelerde hesap açarken gene wallet cüzdan nosu sanırım veriyor.
İşte o cüzdan nosu ana sistem olan 34 haneli ile iletişim kurmada sıkıntı varmıdır?Yada blockchaindeki hesaptan buralara aktarma yapabilirmiyiz turk sitesinden diğer blockchain e olsun diğer sisteme yollama yada alma işlemi rahat oluyormu?
3-İşin gerçeği uzun vadeli yatırım yapmayı düşünmüyorum bana lazım olan şu bize sağlam cüzdan lazım işte o cüzdan nosunu değişik yerlere verilecek o yerlerden bu cüzdana bitcoin yollanacak.Yollanan bitcoinler burada durmakla birlikte ben zamanla bunları nereye aktarıp misal bende Akbank hesap var oraya Parayı nasıl çekebilirim.
4-Özet olarak nasıl bana bir yol önerirsiniz.Bu blockchain benim işimi görürmü uzun vadede yada kısa vadede bu hesapla tüm dünyadan bitcoin bana yollanır bende onlara buradan yollayabilirmiyim?Yada başka yerlerden yedek cüzdanlar alayımmı?
Yada bizim bu paribu-koinim-btcturk denen sitelere de üye olsam oranda aynı işlemler de dünyaya bitcoin yollama yada türk sitelerdeki wallet sanırım no verilecek onlarada dünyadan bitcoin yollanırmı bizde yabancılara yollayabilirmiyiz?
5-Birde soğuk cüzdan denen bir olay var sanırım.Bu olayda amaç benim anladığım cüzdana bitcoin atılıp orda kalıyor bunla ilgili sağlam bir site verirmisiniz öneri?
Cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Saygılar..