Bitcoin Forum
September 15, 2019, 11:12:53 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.18.1 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1] 2 »  All
  Print  
Author Topic: USB Block Erupter on a Mac? Anybody got it working?  (Read 5801 times)
oaxaca
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 671
Merit: 500


View Profile
June 01, 2013, 11:11:15 PM
 #1

Anybody get these mining on a Mac yet?  How is it done?
1568589173
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1568589173

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1568589173
Reply with quote  #2

1568589173
Report to moderator
1568589173
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1568589173

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1568589173
Reply with quote  #2

1568589173
Report to moderator
1568589173
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1568589173

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1568589173
Reply with quote  #2

1568589173
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1568589173
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1568589173

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1568589173
Reply with quote  #2

1568589173
Report to moderator
1568589173
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1568589173

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1568589173
Reply with quote  #2

1568589173
Report to moderator
1568589173
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1568589173

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1568589173
Reply with quote  #2

1568589173
Report to moderator
nubbins
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1400
Merit: 1001



View Profile
June 01, 2013, 11:16:15 PM
 #2

Anybody get these mining on a Mac yet?  How is it done?

i'm still waiting on my miners, but you can install an older version of cgminer via homebrew. instructions here:

http://blog.nwoolls.com/2013/04/24/bitcoin-mining-on-mac-os-x-cgminer-bfgminer/

not sure if upgrading to the latest version is possible, or if someone has to package a special brew release.

No longer buying/selling Casascius coins. Beware scammers.
My OTC Web of Trust ratings / What's a PGP chain of custody?
drofdelm
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 39
Merit: 0


View Profile
June 02, 2013, 01:35:58 AM
 #3

Anybody get these mining on a Mac yet?  How is it done?

If you're not able to get it done with cgminer via homebrew you might consider installing linux via VMWare Fusion or Parallels until it can be done elsewhere.
Xian01
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1442
Merit: 1020


Christian Antkow


View Profile
June 02, 2013, 07:37:00 AM
 #4

I ended up setting up an Ubuntu VM on my Mac. Was less of a pain than trying to get everything installed to compile the source, and possibly hosing my main production system in the process :|
rethaw
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 378
Merit: 250



View Profile
June 02, 2013, 08:12:36 AM
 #5

I used MPBM on mac, works nicely!

Anonymailer
aka BitBacco
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 662
Merit: 500



View Profile WWW
June 02, 2013, 08:39:20 AM
 #6

Mac Miner works with those (link in sig)

Did you install the drivers and do you know where it is i.e. /dev/cu.something ?

in bfgminer window advanced options use -S /dev/cu.yourdevice


MacMiner - The first, best and easiest to use native Mac coin mining app: https://bitcointalk.org/index.php?topic=197110.0

BTC: 12vZf8mjaXvHorXWVWfv7nZspHa8L8kfoG LTC: LLRqwo3YcLqoRyfZRVmUevtd2Y35Vvnt4w
cardcomm
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 294
Merit: 250



View Profile
June 03, 2013, 12:29:01 AM
 #7

Sadly, I don't have a Block Erupter. However, I did get cgminer working on OS X mountain lion (on my Hackintosh).

Using these instructions:
http://andarazoroflove.org/compiling-cgminer-with-scrypt-on-osx-mountain-lion-for-gpu-mining-ltc/

make sure to run the command line stuff to pull down the dependancies.

Easily see your cgminer status with my cgminerLCDStats app:  http://cardcomm.github.io/cgminerLCDStats/
Did my post help you or make you laugh? Let me know with Bitcoins at: 1CQfpMHQ5zVuZ5i9uxSHSSx4J8ZhehSjn3  Smiley
egze
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 9
Merit: 0


View Profile
June 03, 2013, 09:51:53 AM
 #8

Do I need any drivers for the mac?
Anonymailer
aka BitBacco
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 662
Merit: 500



View Profile WWW
June 03, 2013, 06:33:11 PM
 #9

Sadly, I don't have a Block Erupter. However, I did get cgminer working on OS X mountain lion (on my Hackintosh).

Using these instructions:
http://andarazoroflove.org/compiling-cgminer-with-scrypt-on-osx-mountain-lion-for-gpu-mining-ltc/

make sure to run the command line stuff to pull down the dependancies.

Or you can Just download MaMiner from fabulouspanda.co.uk/macminer/ unzip the app and put in applications folder then run
cd /Applications/MacMiner.app/Contents/Resources/bfgminer/bin
./bfgminer [your server etc. here]

in Terminal and you're good to go without messing with the system!

Do I need any drivers for the mac?
You'll need to use these drivers before can find the device
http://www.silabs.com/products/mcu/Pages/USBtoUARTBridgeVCPDrivers.aspx

MacMiner - The first, best and easiest to use native Mac coin mining app: https://bitcointalk.org/index.php?topic=197110.0

BTC: 12vZf8mjaXvHorXWVWfv7nZspHa8L8kfoG LTC: LLRqwo3YcLqoRyfZRVmUevtd2Y35Vvnt4w
notbrain
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 41
Merit: 0



View Profile
June 14, 2013, 05:20:45 PM
 #10

I'm trying to get a couple erupters working on OSX but I keep running into issues where only 1 of the 2 erupters can be recognized. It seems like a SILabs driver issue but it also seems like one of the erupters might be a little flaky...anyone have any ideas? Does anyone have multiple erupters running on an Anker 10-port on OSX 10.8.3? My next recourse is to try on my Win7 laptop but was hoping to control these from OSX.

Using SiLabs driver for OSX, and MacMiner's bfgminer from the command line.

The strange thing is there was one point where somehow both erupters were recognized - it was a strange combination of plugging my non-working WD Portable HD in to the Anker hub with the *working* erupter, then plugging in the flaky one. After running for a few hours the flaky erupter appeared "dead" to bfgminer, to my dismay.

The blue light on the anker doesn't even light up with only the flaky erupter plugged in - this is on both my Mac Pro tower and my Mac Mini.

The main error I see in console is

Code:
The IOUSBFamily was not able to enumerate a device.
The IOUSBFamily is having trouble enumerating a USB device that has been plugged in.  It will keep retrying.

also

Code:
6/14/13 9:45:39.780 AM com.apple.kextd[12]: Can't load /System/Library/Extensions/SiLabsUSBDriver.kext - no code for running kernel's architecture.
Anonymailer
aka BitBacco
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 662
Merit: 500



View Profile WWW
June 14, 2013, 05:24:05 PM
 #11

I don't have the devices to test, but perhaps you'd be able to attach another device after renaming one of the existing ones? Does it matter which order you plug them in in?

MacMiner - The first, best and easiest to use native Mac coin mining app: https://bitcointalk.org/index.php?topic=197110.0

BTC: 12vZf8mjaXvHorXWVWfv7nZspHa8L8kfoG LTC: LLRqwo3YcLqoRyfZRVmUevtd2Y35Vvnt4w
notbrain
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 41
Merit: 0



View Profile
June 14, 2013, 06:18:33 PM
 #12

I don't have the devices to test, but perhaps you'd be able to attach another device after renaming one of the existing ones? Does it matter which order you plug them in in?

Can you point me to any directions on how to rename a device? I'm not having much luck with searches. Thanks!
notbrain
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 41
Merit: 0



View Profile
June 14, 2013, 06:26:18 PM
 #13

Same issue on Win7 - the flaky erupter can't be recognized for some reason (Error 43 IIRC). Sigh.
Anonymailer
aka BitBacco
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 662
Merit: 500



View Profile WWW
June 14, 2013, 06:33:43 PM
 #14

Same issue on Win7 - the flaky erupter can't be recognized for some reason (Error 43 IIRC). Sigh.
I guess that answers the question, that's a shame. At least you can use a Mac though Wink

MacMiner - The first, best and easiest to use native Mac coin mining app: https://bitcointalk.org/index.php?topic=197110.0

BTC: 12vZf8mjaXvHorXWVWfv7nZspHa8L8kfoG LTC: LLRqwo3YcLqoRyfZRVmUevtd2Y35Vvnt4w
TheSwede75
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 224
Merit: 100



View Profile
June 14, 2013, 07:15:43 PM
 #15

Just run Bitminter if you don't want to mess with settings. Finds them 'automatically' and just runs.
HTML5 Gordon
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 184
Merit: 100



View Profile
June 14, 2013, 10:29:39 PM
Last edit: June 14, 2013, 11:27:56 PM by HTML5 Gordon
 #16

I'm mining on my iMac just fine using BitMinter.

Make sure you install these drivers first:  Silabs drivers: http://www.silabs.com/products/mcu/Pages/USBtoUARTBridgeVCPDrivers.aspx

To get the device ID/port, just open terminal and do the following:

Code:
ls /dev/cu.*



Ignore the hashrate - it is a bug that reports double the actual speed.  It is being worked on.
knybe
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 658
Merit: 500


decentralize EVERYTHING...


View Profile
June 16, 2013, 06:34:02 PM
 #17

I've tried all these different setups on my iMac and none of them seem to work... or they automatically pick up my GPU and start mining.

Is there a definitive absolutely bulletproof setup for running block eruptor on a mac?
knybe
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 658
Merit: 500


decentralize EVERYTHING...


View Profile
June 16, 2013, 06:51:53 PM
Last edit: June 16, 2013, 07:15:23 PM by knybe
 #18

Sadly, I don't have a Block Erupter. However, I did get cgminer working on OS X mountain lion (on my Hackintosh).

Using these instructions:
http://andarazoroflove.org/compiling-cgminer-with-scrypt-on-osx-mountain-lion-for-gpu-mining-ltc/

make sure to run the command line stuff to pull down the dependancies.

Or you can Just download MaMiner from fabulouspanda.co.uk/macminer/ unzip the app and put in applications folder then run
cd /Applications/MacMiner.app/Contents/Resources/bfgminer/bin
./bfgminer [your server etc. here]

in Terminal and you're good to go without messing with the system!

Do I need any drivers for the mac?
You'll need to use these drivers before can find the device
http://www.silabs.com/products/mcu/Pages/USBtoUARTBridgeVCPDrivers.aspx

How do you get it to go to the right device? (i.e. Block Erupter?)

EDIT: after putting 2 & 2 together I figured it out and now it's running using bfgminer in MacMiner...
nubbins
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1400
Merit: 1001



View Profile
June 16, 2013, 07:11:42 PM
 #19

How do you get it to go to the right device? (i.e. Block Erupter?)

open terminal

ls /dev/cu.*

Launch MacMiner, open the bfgminer window. In the advanced settings, enter the flags:

-S /dev/cu.yourdevice

where cu.yourdevice is the likely culprit from the ls /dev/cu.* above

i also used the checkbox to disable gpu mining.

No longer buying/selling Casascius coins. Beware scammers.
My OTC Web of Trust ratings / What's a PGP chain of custody?
knybe
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 658
Merit: 500


decentralize EVERYTHING...


View Profile
June 16, 2013, 07:12:11 PM
 #20

How do you get it to go to the right device? (i.e. Block Erupter?)

open terminal

ls /dev/cu.*

Launch MacMiner, open the bfgminer window. In the advanced settings, enter the flags:

-S /dev/cu.yourdevice

where cu.yourdevice is the likely culprit from the ls /dev/cu.* above

i also used the checkbox to disable gpu mining.


thanks!
Pages: [1] 2 »  All
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!