Elektrik faturası mevzuu biraz manipüle edilmiş. Hemen ön yargılı olmayalım. Elektrik kiraya dâhil ya da değil bilmiyoruz.
Yılın 183 gününü(UK vergi ödeyicisi ve ev sahibi olabilmenin şartı min. 183day/year) UK'de geçiriyorum, evimiz var, Bristol'da. Belediyeyle yapılan protokol gereği aylık ödenen faturalar sabit ve her eylül'de cüzzi bir zam geliyor. Yani evde/apartmanda saat yok, gelip ölçülmüyor. Aylık 550 sterlin ısınma, elektrik,su vs ödüyoruz. Sadece belirtmek istedim, polemik olsun diye değil.
Helal olsun ya ne medeni ülkeler var, adamlar ne güzel ülke medeniyet kurmuşlar orada, kimse de çıkıp belediyeyi suistimal etmiyor, adamlar halkına güveniyor, çalmayacağını biliyor, hoş oradaki adam ayda 500-1000 dolarlık elektik bile çalsa hiç bir işine yaramaz, çünkü kalifiye insanlar bir kere, işleri güçleri var, mesleki tatminleri var, hayata dair yapacakları var,
ingilitereye gittiğimde şunu gördüm, orayı mahveden insanların %90 ı ortadoğulu, gittikleri ülkeye adapte olacaklarına oradaki medeniyeti kullanıp oranın canına okuyorlar.
Mesela türkiyede neden varlıkların çoğuna güçlüler çöküyor biliyor musunuz ? Bu örnekteki gibi düzgün şekilde dağıtılsa bütün millet sömürür de sömürür, hiç yapmayan gider havuzuna bile elektrik verir dağı taşı ısıtır vs. Çünkü kimse kusura bakmasın zenginimiz de fakirimiz de ahlaksız. Bir çok ilde çatır çatır elektrik çalanların konusu hiç açmadım dikkat ederseniz.
Yazık adamlar size orada insanca yaşayacağınız bir ülke sunmuş yaptığınız işlere bakın. Mahalledeki her sabah kalkıp iş giden komşularınızın yüzüne bakacaksınız ?