Sobe038 (OP)
|
|
October 10, 2017, 09:25:15 AM |
|
bağımlı bir abim var bağamlı oldugunu bazen kabul ediyo bazen etmiyo ona yardım etmek istiyorum bu iletten nası kurtarırım abimi aslında çok iyi biri kültürlü fln biri okumuş üniversite mezunu ama bu nalet şey abimin hayatını olumsuz etkiliyo . bi bilginiz varsa yardımcı olun .
|
|
|
|
ParaHerif
|
|
October 10, 2017, 09:28:17 AM |
|
Bu konuda yardım etmeyi düşünmen oldukça düşünceli bir hareket fakat bu konuda senin yapabilecek bir şeyin yok gibi. Kendi iradesine kalmış, ama sen bira içeceği zaman dışarı çıkmayı gezmeyi teklif edebilirsin.
|
|
|
|
rlk71aty
Newbie
Activity: 42
Merit: 0
|
|
October 10, 2017, 12:19:44 PM |
|
Tahminim başka şeylerle uğraşması. Spora başlayabilir. Örneğin akşamları yürüyüş yapmak. Bir insanın alkole bağımlı olması ilginç geliyor bana ya da dışarıdan kolay geliyor olabilir.
|
|
|
|
eginer
Member
Activity: 84
Merit: 11
RepuX - Enterprise Blockchain Protocol
|
|
October 10, 2017, 12:29:19 PM |
|
Psikolojik destek almasına uğraşabilirsin. Çünkü bu tür sigara ve alkol gibi bağımlılıklar psikolojiktir. Fiziksel bağımlılık değildir. Yoksunluk belirtisi göstermezler genelde ya da çok hafif şekilde gösterirler. Bu yüzden psikolojik destek alması yardımcı olur diye düşünüyorum.
|
|
|
|
torukmakto
Member
Activity: 219
Merit: 10
|
|
October 10, 2017, 06:56:19 PM |
|
alkolden daha mutlu edecek uğraşlar edinsin bir müddet sonra alışacaktır
|
|
|
|
Rahip
|
|
October 10, 2017, 07:35:09 PM |
|
Aslında yapılabilecek en iyi şey amatem
|
|
|
|
|
unois
|
|
October 10, 2017, 09:55:41 PM |
|
Alkol alacağı zamanlarda başka aktiviteler önerebilirsin. Yani bunun dışında senin yapabilecek hiç bir şeyin yok. Ancak kendini frenlemesi lazım bugun içmeyeceğim diyerek. Yada doktor yardımına gidilebilir.
tüm yorumları okudum. şu konuda yazan tek alkolik sensin azizim. yanılıyorsam alıntı yap. ağabeyinize en iyi yardımı yukarıda bir arkadaşımın da belirttiği gibi bir psikiyatr verebilir. derdinin ne olduğunu bilebilme şansımız yok ama yüksek ihtimalle kaldıramayacağı bir yüktür. allah kimsenin omuzlarını aşağı düşürmesin. tahmin edilemez kötüdür bu durum.
|
TAYLOR Crypto Trading for Everyone | | ---- ---- ---- ------ ------ ------ ------ ------ ------ ------ ------ ---- | | | | ---- ---- ---- ------ ------ ------ ------ ------ ------ ------ ------ ---- | | | | ---- ---- ---- ------ ------ ------ ------ ------ ------ ------ ------ ---- | | | [ | | ] |
|
|
|
HCRT
|
|
October 11, 2017, 08:41:58 PM |
|
nasıl alkolik oluyorsunuz hacı dost alemi oldu mu zevkli içilir ya da arada sırada yemekle ama nasıl alkolik olunur bilmiyorum
|
|
|
|
Erdem223
Member
Activity: 74
|
|
October 11, 2017, 08:50:44 PM |
|
nasıl alkolik oluyorsunuz hacı dost alemi oldu mu zevkli içilir ya da arada sırada yemekle ama nasıl alkolik olunur bilmiyorum Boşluktan olunuyo be arkadaşım yapacak bişey olmayınca insan kendini alkole veriyo şimdi ilk başlarda arkadaşlarla iciyosun zamanla arkadaşlar gidiyo sen alkolle tek kalıyosun sonra tek dostun alkol oluyo öyle işte
|
|
|
|
tebessum
Member
Activity: 314
|
|
October 11, 2017, 10:40:06 PM |
|
İnşallah tüm kötü aliskanliklari olanlar arinirlar o nalet seylerden
|
|
|
|
BTCHakan
|
|
October 12, 2017, 01:47:32 AM |
|
Hocam alkolizm hapı var bildiğim kadarıyla ama burada söylenecek bilgilerle ya da önerilerle olmaz bu işler. Kesinlikle bir uzmana görünmeli ve olayı kafada bitirmeli bu işin başka yolu yok.
|
|
|
|
jakdanyel
Sr. Member
Activity: 1666
Merit: 304
kycfree
|
|
October 12, 2017, 07:39:59 AM |
|
Genellikle alkol aldığı zamanlar ne zamansa ona uygun bir aktivite hobi bulması lazım. Herhangi bir spor dalı, sanat, müzik gibi şeylere yönelebilir
|
| Peach BTC bitcoin | │ | Buy and Sell Bitcoin P2P | │ | . .
▄▄███████▄▄ ▄██████████████▄ ▄███████████████████▄ ▄█████████████████████▄ ▄███████████████████████▄ █████████████████████████ █████████████████████████ █████████████████████████ ▀███████████████████████▀ ▀█████████████████████▀ ▀███████████████████▀ ▀███████████████▀ ▀▀███████▀▀
▀▀▀▀███████▀▀▀▀ | | Available in EUROPE | AFRICA LATIN AMERICA | | | ▄▀▀▀ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ ▀▄▄▄ |
███████▄█ ███████▀ ██▄▄▄▄▄░▄▄▄▄▄ █████████████▀ ▐███████████▌ ▐███████████▌ █████████████▄ ██████████████ ███▀███▀▀███▀ | . Download on the App Store | ▀▀▀▄ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ ▄▄▄▀ | ▄▀▀▀ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ ▀▄▄▄ |
▄██▄ ██████▄ █████████▄ ████████████▄ ███████████████ ████████████▀ █████████▀ ██████▀ ▀██▀ | . GET IT ON Google Play | ▀▀▀▄ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ ▄▄▄▀ |
|
|
|
DeepCoin
Legendary
Activity: 1036
Merit: 1001
|
|
October 12, 2017, 07:44:13 AM |
|
Valla tebrik etmek lazım . Bitcoin ' e yapacağımız yatırımı zamanında alkol stoklayarak yapsaymışız karımız gayet güzel olurmuş Pahalı kardeşim pahalı . Ev yapımı rakı video larına başladık . İnşallah gönül gözümüzle görmeye başlamayız .
|
|
|
|
sammys
|
|
October 12, 2017, 07:53:26 AM |
|
Kişinin iradesine göre bırakması zor da olabilir kolayda. Misal görürüz seneler boyunca sigara içip de tek seferde bırakanlarda var 1-2 ay içip bırakmaya çalışıpda bırakamayanlarda. Önemli olan bırakması için geçerli olan sebebi bulabilmekte! Bunu biz değil senin bulabilmesi gerekiyor.
|
|
|
|
Lcturkey
Newbie
Activity: 42
Merit: 0
|
|
October 13, 2017, 10:57:58 AM |
|
Hobi ve spor en iyi kurtuluş yolu olabilir bence.
|
|
|
|
Rahip
|
|
October 13, 2017, 11:05:43 AM |
|
Aynı uyuşturucu madde tedavisi gibi yola çıkarsak; Günde 10 bira içiyorsa bunu 5 adete düşürmeyi deneyin. Olumlu sonuçlanırsa ertesi gün 4 3 2 gibi azaltın. Bünye biraz rahatlayınca alkolsüz bira veya miller corona gibi su yerine geçen düşük alkollü biralar içirtin alkol eşiği düşer mide küçülür eskisi gibi süngerce 10 birayı içememeye başlar tahmin ediyorum ki. Bence deneyin.
|
|
|
|
Tadic
|
|
October 13, 2017, 11:21:25 AM |
|
Geçmiş olsun yaşamayan bilemez. Profesyonel yardım alması en doğrusu olacaktır, ileri seviyede bağımlılığı varsa kendi başına çözemez.
|
|
|
|
miraekiz
Member
Activity: 84
|
|
October 13, 2017, 06:08:41 PM |
|
en iyi çözüm tıbbı yardım yoksa bırakması çok zor. Birde kendisininde istemesi gerekli yoksa bu işi başarmak çok zor olur.
|
|
|
|
bircoin
Sr. Member
Activity: 532
Merit: 251
Presale Starting May 1st
|
|
October 13, 2017, 06:19:20 PM |
|
Bir bağımlılıktan sadece bir başka bağımlılk ile kurtulabiliyor insan . Umarım en kısa sürede düzelir.
|
|
|
|
|